• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.01.2024

11:01

Siner provocira Đokovića! Udara tamo gde najviše boli, pomenuo je Federera

EPAIMAGES

Tenis

Siner provocira Đokovića! Udara tamo gde najviše boli, pomenuo je Federera

Podeli vest

Janik Siner je zaustavio Novaka Đokovića u polufinalu Australijan opena, pa sipao komplimente na račun Srbina, ali na kraju priznao da mu je ipak idol Rodžer Federer.

Italijan je u finalu posle preokreta pobedio Danila Medvedeva, od 0:2 je posle velike borbe savladao Rusa sa 3:2 i domogao se prve grend slem titule. Prethodno je bio bolji od našeg tenisera 6:1, 6:2, 6:7, 6:3, pa nakon osvajanja prvog grend slema u Australiji i karijeri poručio da je Đoković sa deset trofeja osvojenih u Melburnu druga kategorija, ali da se on ipak ugleda na Rodžera Federera.

- Ne razmišljam o Novakovih deset titula, on je drugi nivo. Moj uzor je uvek bio Federer. Ne samo zbog klase nego i načina na koji predstavlja sebe. Važno je okružiti se najboljim ljudima i sa svim se suočiti s osmehom na licu - kazao je Siner posle osvajanja trofeja i pecnuo Novaka, mada bi ova provokacija novog šampiona Australijan opena mogla u nastavku sezone skupo da košta.

Foto: EPAIMAGES

 

 

 

Siner je ovim trijumfom sa 22 godine postao najmlađi osvajač Australijan opena u 21. veku nakon Novaka Đokovića, koji je 2008. godine osvojio turnir sa navršenih 20 godina. Istovremeno, postao je i prvi Italijan koji je osvojio titulu na turniru u Melburnu. 

 

Foto: Tanjug/AP

Janik Siner

 

 

- Ja sam najmlađi šampion od Novaka, koji je prvu titulu u Melburnu osvojio 2008. godine. Mislim da je njegov rekord od deset trofeja na Australijan openu nedostižan. Sad sam srećan jer držim ovaj trofej u rukama.

Prošle sezone je na Vimbldonu trijumfovao Karlos Alkaraz pošto je pobedio Srbina, pa su Janika pitali da li je došlo vreme za smenu generacija.

Foto: Starsportphoto

Novak Đoković i Janik Siner

 

- Ne znam da li je sad smena generacija. Teško je predvideti šta će se desiti u budućnosti. Ali, srećan sam što sam deo nove generacije - poručio je Italijan.

Janik Siner će posle osvajanja Australijan opena napraviti pauzu, otkazao je učešće na turniru u Marseju koji se igra od 5. do 11. februara. Prvi teniser sveta će napraviti pauzu posle Melburna, pa bi njegov sledeći turnir trebalo da bude masters u Indijan Velsu, od 3. do 17. marta.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
BakaVerka

pre 5 meseci

Ovaj mali Siner,ljigav bas kao i Federer.treba ti da jos trcis 23 maratona da stignes Novaka.polako decko jos si zelen,smiri strasti,zelje su jedno,a stvsrnost je daleko.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Rusi nemilosrdni! Kijev traži hitnu sednicu SB UN! Zelenski se oglasio nakon stravičnog razaranja, hoće li išta ostati od Ukrajine?!
TOTALNA ESKALACIJA

Rusi nemilosrdni! Kijev traži hitnu sednicu SB UN! Zelenski se oglasio nakon stravičnog razaranja, hoće li išta ostati od Ukrajine?!

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas, nakon sastanka sa poljskim premijerom Donaldom Tuskom u Varšavi, da Kijev očekuje konkretne korake svojih zapadnih partnera da ojača svoju protivvazdušnu odbranu i zaštiti svoj energetski sektor tokom samita NATO ove nedelje. Ova vest dolazi nakon razornog udara ruskih snaga na gradove širom Ukrajine, prilikom čega je poginulo najmanje 29 ljudi.

08.07.2024

16:40

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija