• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.01.2024

08:31

Siner emotivno o Novaku: Pomogao mi je mnogo, od njega stalno učim!

EPAIMAGES

Tenis

Siner emotivno o Novaku: Pomogao mi je mnogo, od njega stalno učim!

Podeli vest

Igramo sličan tenis, video sam da se ne oseća dobro na terenu, objašnjava SIner.

Režirao je Janik Siner veliko iznenađenje pošto je u polufinalu Australijan opena sa 3:1 savladao aktuelnog šampiona Novaka Đokovića. Četvrti nosilac u Melburnu nastavio je tako sa sjajnim partijama protiv srpskog tenisera, a nakom meča na "Rod Lejver Areni" iskoristio je priliku da se zahvali Đokoviću na svemu što je učinio za njega. 

- Vrlo težak meč, dobro sam počeo, video sam da se ne oseća dobro na terenu, pritiskao sam ga, ali sam pogrešio kada sam trebao da završim. To je tenis... Pokušao sam da se fokusiram sa četvrti, tako se i desilo - rekao je Siner. 

Otkriva Janik Siner da je sa mnogo nestrpljenja iščekivao meč protiv Novaka Đokovića budući da kada god je srpski teniser sa druge strane mreže može mnogo toga da nauči. Prisetio se Italijan i meča sa Vimbldona od pre dve godine kada je srpski teniser posle preokreta ušao u finale. 

- Sa nestrpljenjem sam čekao ovaj meč, dobro je kada igrate protiv igrača od kog možete mnogo da učite. Na Vimbldonu sam od Đokovića dosta naučio, to je proces kroz koji morate da prođete. Hvala mom timu koji su bili uz mene u tom periodu. 

Mladi Italijan upsao je tri pobede na prethodna četiri meča protiv Novaka Đokovića, a na pitanje zbog čega je tako nije imao odgovor. 

- Ne znam šta je, možda bolje da pitate Novaka. Igramo vrlo sličan tenis, što više riternova, on je fantastičan server. Morao sam da nagađam gde će biti, terao sam ga da se što više kreće, nije dobro da pričam o taktici... Igrao sam mnogo mečeva sa njim - dodao je Italijan. 

Nije tajna da je Novak Đoković razgovarao sa trenerom Janika Sinera pre nekoliko godina u Monte Karlu. Srpski teniser tada je posavetovao mladog Italijana, a njihova saradnja nastavljena je i dan danas. 

- Istina je, kada sam bio mlađi učio sam od Novaka Đokovića u Monaku. Tada je to startovalo, mnogo smo razgovarali, savetovao me da se više krećem, da budem više predvidljiv. Napredovao sam sa sevrisom, ali znam da mogu još mnogo da napredujem. 

Foto: Tanjug/AP

 

U nedelju će Janik Siner igrati prvo grend slem finale u karijeri. 

- Ne znam šta bih rekao... Došao sam ovde, igrao egzibicione mečeve, značilo mi je samopouzdanje koje sam stekao na kraju prošle sezone. Verovao sam da mogu da dobijem najbolje na svetu, dokazao sam to. Ovo je moje prvo finale, daću sve od sebe - uverava mladi italijanski teniser. Dodaje da će biti uz TV i pratiti meč Danila Medvedeva i Aleksandera Zvereva u drugom polufinalu Australijan opena. 

- Pratiću taj meč, veliki sam fan tenisa, navijam... Volim da gledam mečeve, sada ću biti relaksiran, oni su sjajni igrači. Saša i Danil su igrali mnogo puta jedan protiv drugih, biće jako zanimljivo.

Imao je Janik Siner poruku za svoju porodicu i navijače u Italiji koji su do kasnih jutarnjih sati pratili duel iz Melburna. 

- Porodica mi je kod kuće i ostaće tamo. Sada je rano, mogu da im poželim dobro jutro, ne samo porodici nego svima u Italiji. Probaću da dam sve od sebe u finalu, imamo i muški dubl u finalu - podvukao je Janik Siner. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije
Društvo

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije

Nа tеritоriјi grаdа Bеоgrаdа, u окviru еpidеmiје priјаvljеnе 22.2.2024. gоdinе, rеgistrоvаnо је 57 slučајеvа mоrbilа, оd којih је 47 pоtvrđеnо u Rеfеrеntnој lаbоrаtоriјi Institutа zа virusоlоgiјu, vакcinе i sеrumе „Tоrlак”, а 10 оbоlеlih оsоbа su коntакti lаbоrаtоriјsкi pоtvrđеnih slučајеvа.

07.05.2024

22:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija