• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.01.2024

07:48

Novi život Juventusovog talismana: Kostić za tri meseca od otpisanog do najboljeg!

Tanjug

Fudbal

Novi život Juventusovog talismana: Kostić za tri meseca od otpisanog do najboljeg!

Podeli vest

Srpski reprezentativac igra u sjajnoj formi od kako je stekao poverenje Maksa Alegrija.

Malo ko je očekivao da će Juventus već ove sezone moći da se umeša u borbu za titulu, ali četa Maksa Alegrija igra sjajno nakon uvodne krize i u ovom momentu je lider Serije A. Na startu 2024. godine dominira Dušan Vlahović, srpski napadač igra kao u transu, postigao je pet golova i vodio "staru damu" do pobeda nad Sasuolom i Lećeom. 

Ipak, ispod radara prolaze sjajne partije drugog reprezentativca Srbije u taboru Juventusa - Filipa Kostića. Kragujevčanin je na startu sezone bio u drugom planu kod Alegrija, ali kako je vreme prolazilo Kostić je dobijao sve više minuta i sada je ključan igrač "stare dame". 

U kakvoj formi nalazi se Filip Kostić dovoljno govori činjenica da su se italijanski mediji poslednjih dana bavili njegovim partijama. Statistika kaže - najbolji je u Seriji A uz Rafaela Leaoa iz Milana po broju prilika koje je stvorio za svoje saigrače. 

Našao je Alegri i savršenog "parnjaka" Kostiću budući da u tandemu sa Timoti Veom ima pet pobeda na isto toliko mečeva. Bez ikakve dileme imrepsivna brojke srpskog reprezentativca koji bi u top formi mogao da dočeka Evropsko prvenstvo. Raduje to, naravno, i selektora Srbije Dragana Stojkovića budući da je tokom oktobra i novembra bilo jasno koliko je slaba forma Filipa Kostića uticala na igre nacionalnog tima. 

Foto: Reuters

 

"Skaj sports" otišao je dalje i srpskog reprezentativca prozvao talismanom Juventusa zbog sigurnosti koju donosi torinskom velikanu. Kostić je ove sezone odigrao 21 meč i zabeležio čak četiri asistencije. 

Pre nešto više od dva meseca šuškalo se da je Kostić prekobrojan u Juventusu, za njega je postojalo interesovanje iz Saudijske Arabije, ali je nekadašnji fudbaler Radničkog 1923 ostao strpljiv i dočekao svoju šansu. Sada je među najboljim igračima Serije A! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija