• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.01.2024

08:10

Kraj dominacije! Spektakularni Siner zaustavio Đokovića u Melburnu!

Tanjug

Novak Đoković

Kraj dominacije! Spektakularni Siner zaustavio Đokovića u Melburnu!

Podeli vest

Mladi Italijan iskoristio slab dan srpskog tenisera i plasirao se u svoje prvo grend slem finale!

Tačno 2195 dana trajala je dominacija Novaka Đokovića na Australijan openu, kraj je jednom morao doći, a nažalost, to se desilo baš danas... Spektakularni Janik Siner savladao je srpskog tenisera u polufinalu prvog ovosezonskog grend slema i u nedelju će se boriti za trofej u Melburnu protiv boljeg iz duela Danil Medvedev - Aleksander Zverev. 

Tokom čitavog turnira Janik Siner igra na vrhunskom nivou, do polufinala je stigao bez izgubljenog seta, a kralj Melburna - Novak Đoković, uspeo je da mu "otkine" jedan i to nakon ljute borbe u taj-brejku. Srpski teniser je još jednom pokazao da se ne predaje, ali protiv savršenog servisa mladog Italijana se nije moglo - 3:1 (6:1, 6:2, 6:7, 6:3). 

Foto: Tanjug

 

Već prvi poen na "Rod Lejver Areni" najavio je da nas u polufinalu očekuje paklen okršaj dvojice tenisera. Više od 15 udaraca i teško izvojeni poen za Novaka obećavali su spektakl, ali nije tako bilo. Makar ne u prvom setu. 

Janik Siner je na startu odmah došao do brejka prednosti, poveo sa 3:0 i praktično osvojio prvi set. Poznato je koliko je Italijanu zbog razornog servisa teško oduzeti gem, nije to pošlo za rukom ni Đokoviću... Vešto je to četvrti nosilac znao da iskoristi, napravio još jedan brejk (5:1) i poveo u borbi za plasman u veliko finale Australijan opena. 

Nažalost, ništa novo nam nije doneo ni drugi set. Novak Đoković nastavio je da greši, na isteku jednog časta igre napravio više neiznuđenih grešaka nego za čitav meč protiv Tejlora Frica. Ono što je posebno brinulo navijače je činjenice da srpski teniser nije pokazivao nikakve emocije...

Italijana je nastavio da služi prvi servis, sjajno je branio svoje gemove, a potom pošteno mučio Đokovića. Ponovo je Siner došao do dva brejka i poveo sa 2:0. Pred srpskim teniserom bila je nemoguća misija, ista kao pre dve godine na Vimbldonu kada je uspeo da preokrene. 

Foto: Tanjug/AP

 

Siner je i na startu trećeg seta stigao do prilike  za brejk, ali se po prvi put na meču uspešno odbranio Novak Đoković. Dalo je to nadu navijačima da bi duel na "Rod Lejver Areni" mogao da potraje, a srpski teniser preokrene rezultat i plasira se u finale Australijan opena. Najbolju priliku da dođe do brejka prvi reket sveta imao je u trećem gemu trećeg seta kada je poveo sa 30:0, usledila su dva sigurna servisa i greške Đokovića za novo izjednačenje - 2:2. 

Igralo se gem za gem u nastavku trećeg seta, sigurniji je bio Đoković, ali nikako nije uspevao da se odupre sjajnom servisu mladog Italijana zbog čega je odluka o pobedniku pala tek u taj-brejku. Ponovo je Novak sjajno počeo, činilo se da može do seta, a onda je na scenu još jednom stupio snažni servis italijanskog bombardera. Imao je Siner i meč loptu pri rezultatu 6:5, ali je GOAT odgovorio u svom stilu, osvojio tri vezana poena za kompletan povratak "u igru". 

Ipak, radost Novaka Đokovića kratko je trajala budući da je Siner došao do brejka iz nemoguće situacije. Srpski teniser imao je 40:0 na svom servisu, ali je Italijan uspeo da okrene, dođe do brejka i reši pitanje pobednika! 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija