• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

19.02.2024

07:15

Velike promene na ATP listi, ali jedna stvar se ne menja

EPA-EFE/LUKAS COCH

Tenis

Velike promene na ATP listi, ali jedna stvar se ne menja

Podeli vest

Novak Đoković, prvi teniser sveta, se odmara, ali nastavlja da piše istoriju.

Srpski teniser predvodi najbolje tenisere na svetu, počeo je 413. nedelju na prvom mestu na ATP listi sa  9,855 bodova.

Ali, bilo je promena u TOP 10 najboljih tenisera. Karlos Alkaraz je i dalje na drugoj poziciji ima 9,105 bodova, stao je u polufinalu Buenos Airesa, pa je ostao bez 150 bodova, a Srbin, iako ne igra, povećao je razliku u odnosu na Španca.  Treći na svetu je sad Janik Siner, nakon što je osvojio turniru u Roterdamu pretekao je Danila Medvedeva i sad ima 8,270 bodova, što mu je plasman karijere. Rus na četvrtom mestu ima samo pet bodova manje, 8,265 poena izgubio je 500 bodova, jer nije branio trofej u Dubaiju, pa ga je Italijan prtekao.

Potom na ATP listi slede: Andrej Rubljov (5,105), Nemac Aleksander Zerev (5,030), Holger Rune je sedmi na svetu (3.700), pa Hubert Hurkač (3,600), Aleks de Minor je napredovao dva mesta i ove nedelje je deveti na svetu (3,210), dok je deseti Tejlor Fric (3,065). Stefanos Cicipas je 11. na svetu, posle čak pet godina izgubio je status jednog od desetorice najboljih igrača planete (2.990). Među 10 najboljih prvi put od kada postoji rang lista nema nijednog tenisera koji u svojoj igri koristi jednoručni bekhend.

 

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković uskoro opet na terenu

 

Od srpskih igrača Laslo Đere je ove nedelje na 35. mestu sa 1,220 bodova,  Miomir Kecmanović je 54. sa 1,080 bodova, dok je Dušan Lajović 58. igrač na svetu (919), a Hamad Međedović na 109. poziciji (577).

 

Foto: EPAIMAGES

Janik Siner treći na svetu

 

Što se Novaka tiče i nastavka sezone, napravio je pauzu posle Australijan opena. Sledeći turnir na kojem će igrati biće Indijan Vels. Ovaj masters, koji se smatra nezvaničnim petim grend slem turnirom, ove godine je na programu od 6. do 17. marta.  Nole je trenutno u Marbelji i priprema se za masters u Americi, koji  je osvojio pet puta u karijeri, poslednji put 2016. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija