• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.02.2024

06:02

Ovo je najnovija ATP lista!

Reuters

Novak Đoković

Ovo je najnovija ATP lista!

Podeli vest

Novak Đoković počeo je 411. nedelju na prvom mestu na ATP listi.

Srpski teniser pre dve nedelje eliminisan je sa Australijan opena, ostao je bez 1,200 bodova, ali je zadržao prvi mesto i sad ima 9,855 bodova. Ozbiljno mu prete Karlos Alkaraz, koji na drugoj poziciji ima 9,255 bodova, i Danil Medvedev, treći teniser na svetu, koji trenutno ima 8,765 poena.

Šampion Australijan opena Janik Siner trenutno je sa 8,310 bodova na četvrtom mestu. Potom na ATP listi  Andrej Rubljov (5,050), Nemac Aleksander Zerev (5,030), Holger Rune je sedmi na svetu (3.685), pa slede Hubert Hurkač (3,540), Tejlor Froc, kpoji je deveti  (3,195), dok je Stefanos Cicipas deseti (3,025) igrač planete.

 

Foto: Reuters

 

 

Od srpskih igrača Laslo Đere je pao za jednu poziciju, pa je ove nedelje na 35. mestu sa 1.215 bodova,  Miomir Kecmanović je 40. sa 1,080 bodova, dok je Dušan Lajović 53. igrač na planeti (939), dok je Hamad Međedović na 105. poziciji (586).

Što se Novaka tiče i nastavka sezone, napraviće pauzu od više od mesec dana i sledeći turnir na kojem će nastupiti biće Indijan Vels. Ovaj masters, koji se smatra nezvaničnim petim grend slem turnirom, ove godine je na programu od 6. do 17. marta.

Prvi teniser sveta trenutno je na odmoru sa porodicom i to na severu Italije, u pokrajini Južni Tirol.

 

 

Foto: Tanjug/AP Photo

 

 



U subotu su doputovali u Bolcano, a očekuje se da u narednim danima borave u okolini poznatog skijališta Val Gardena. Đoković je i 2020. godine zimovao na ovoj destinaciji, dobro se proveo i  opet se vratio u Italiju. Pokušao je verovatno da pobegne od javnosti, želi da se izoluje sa porodicom i uživa, ali neće mu ići baš lako.

 

Što se tiče nastavka sezone i stanja na ATP listi, Novak će izgubiti 180 bodova u februaru, jer neće braniti polufinale u Dubaiju, ali je najavio da će igrati na Indijan Velsu, pa ako pobedi može da zaradi 1.000 bodova. Alkaraz braniti titulu u Buenos Ajresu (250 poneba),  finale u Rio de Žaneiru (300), trofej u Indijan Velsu (1000), dok je u Majamiju bio finalista (600). Medvedev je prošle sezone posle Australijan opena osvojio titule u Roterdamu (500), Dohi (250) i Dubaiju (500), dok na Indijan Velsu braniti finale (600 bodova), a u Majamiju titulu, što je 1.000 poena.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija