• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

09.04.2024

08:16

Ovo su svi čekali! Đoković progovorio o Nadalu: Posebno pamtim...

EPAIMAGES

Novak Đoković

Ovo su svi čekali! Đoković progovorio o Nadalu: Posebno pamtim...

Podeli vest

Ponosan sam na rivalstvo sa Nadalom, pamtim prvu pobedu nad njim - poručio je Novak Đoković uoči starta takmičenja na mastersu u Monte Karlu.

Rivalstvo Novaka Đokovića i Rafaela Nadala je najveće u istoriji belog sporta, jer su Srbin i Španac čak 59 puta su ukrstili rekete, a srpski as ima jednu pobedu više. 

Novak Đoković je izdvojio najbolje bitke koje je vodio protiv Nadala, naravno one u kojima je zabeležio važne pobede.

Jedan meč koji posebno pamtim je onaj kada sam dobio finale Australijan opena 2012, koje je trajalo skoro šest sati. Pamtim i moju prvu pobedu na šljaci protiv Rafe, u Montre Karlu 2013. Prvi put sam ga savladao na Rolan Garosu 2015, ali sam mnogo više puta izgubio od njega na šljaci – podseća Nole.

 

 

 

 

 

Kao i uvek Srbin je u superlativu govorio o Špancu.

- Veoma sam ponosan na naše rivalstvo, neverovatno je. Verovatno ćemo moći više da ga cenimo kada završimo karijere. Jer kada ste aktivni, nemate mnogo vremena za razmišljanje, čak i kada osvojite gren slem. To je neprekidno putovanje - kaže Đoković.

 

 

 

 

 

Prošle su skoro dve godine od njihovog poslednjeg duela, četvrtinala Rolan Garosa koje je Španac dobio, a pitanje je da li će ikada ponovo igrati, pre svega zbog stalnih problema kralja šljake sa povredama.

Kao teniski fan, voleo bih da igra bar još jedan turnir pre nego što se povuče. Zajedno smo putovali u Ameriku, video sam ga potom u Indijan Velsu, sve je pokušavao da igra. Šljaka je njegova omiljena podloga, svi znamo šta je sve na njoj postigao, naročito na Rolan Garosu. Igranje u Parizu je njegov glavni cilj, uvek to govori. Zato se zbog tenisa, a naročito Rolan Garosa, i nadam da će igrati tamo. Bilo bi sjajno da odigramo još jedan veliki meč – rekao je Đoković u intervjuu Eurosportu u Monte Karlu.

Vredi istaći da je prvi sledeći turnir za koji su obojica prijavljeni masters 1.000 u Madridu za dve nedelje, ali još nije sigurno da će Rafa igrati na njemu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija