• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj. V.

11.04.2024

07:33

Muzeti je naneo Novaku težak poraz, ali nikad neće zaboraviti fatalni Rolan Garos

profimedia

Novak Đoković

Muzeti je naneo Novaku težak poraz, ali nikad neće zaboraviti fatalni Rolan Garos

Podeli vest

Rival Novaka Đokovića u trećem kolu Monte Karla je Lorenco Muzeti s kojim je naš as imao nekoliko zanimljivih susreta.

Nakon što je uspešno startovao protiv Romana Safijulina (6:2, 6:1), Noleta sada očekuje dosta ozbiljni izazov u vidu 24. tenisera sveta, Lorenca Muzetija, koji je u prethodnoj rundi Artura Filsa rezultatom 6:3, 7:5.

NOVAK NE PAMTI PO DOBROM POSLEDNJI OBRAČUN

Najbolji igrač svih vremena je poslednji odmerio snagu sa Muzetijem upravo u Monte Karlo prošle godine. Duel je takođe bio u trećem kolu, ipak, neće taj meč ostati u dobrom sećanju Srbinu.

U prvom setu smo videli smo čak pet brejkova, ali Nole je napravio jedan više i slavio sa 6:4. Još napetije je bilo u drugom setu, gde je napravljeno devet brejkova, a Muzeti je došao poravnanja sa 7:5.

Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Lorenco Muzeti

 

U finalnom delu duela, Italijan je uspeo da oduzme servis našem asu. Spasao je Novak tri meč lopte, međutim kod četvrte nije bio uspešan.

Lorenco je tako napravio podvig karijere, tako što je poslednji set osvojio sa 6:4 i plasirao se u četvrtfinale. Tamo ga je sačekao zemljak Janik Siner koji je bez problema izašao na kraj s njim sa 6:2, 6:2.

Ima Nole sada priliku da se osveti svom mlađem kolegi na istom mestu i u istoj rundi, videćemo da li će mu to poći za rukom.

NEVEROVATAN MEČ NA ROLAN GAROSU

Pre tri godine, ova dva igrača su se srela u četvrtom kolu Rolan Garosa. Tada je manje poznati Lorenco Muzeti zadao prave muke svom slavnom protivniku.

Prva dva seta su pripala Italijanu, igrale su se veoma duge razmene, a mladić iz Toskane je oduševljavao publiku odličnim potezima. Prva dva seta je dobio posle taj-brejka, činilo se kako je nadomak velike pobede, ali Nole ne bi bio Nole da se tek tako lako predaje.

Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Lorenco Muzeti Novak Đoković

 

Sledeća dva su pripala Srbinu sa po 6:0, a u finalnom je vodio sa 4:0, kada je Muzeti odlučio da  preda meč.

Bila je to velika lekcija za njega, a nakon toga su sreli još dva puta kada je Đoković slavio bez većih problema.

Prvo 2022. godine u Dubaiju (6:3, 6:3), a zatim iste godine na mastersu iz serije 1000 u Parizu (6:0, 6:3). Videćemo kako će izgledati njih novi obračun u Kneževini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Akcija Uprave saobraćajne policije! Zlatko Belencan: "Za sedam dana otkriveno 36.000 prekršaja"
Bezbednost saobraćaja

Akcija Uprave saobraćajne policije! Zlatko Belencan: "Za sedam dana otkriveno 36.000 prekršaja"

Četvrta Centralna akcija Ministarstva unutrašnjih poslova koja će se sprovoditi na teritoriji Republike Srbije počinje danas i trajaće do 7. maja, rekao je za Tanjug pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan, navodeći da je u prethodnih sedam dana, koliko je trajala Međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja "Roadpol"', otkriveno 36 hiljada prekršaja.

02.05.2024

11:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija