• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

15.04.2024

11:16

Đokovića mrze, prst je u oku svima! Hajka bezobraznih i pakosnih navijača ne prestaje

profimedia

Novak Đoković

Đokovića mrze, prst je u oku svima! Hajka bezobraznih i pakosnih navijača ne prestaje

Podeli vest

Novaka Đokovića mrze jer je Novak Đoković - najbolji svih vremena, čovek bez dlake na jeziku, ratnik na terenu, koji ne trpi ničija sra*a, a ne zbog toga, kako su neki pokušali da objasne, jer je pokvario žurku čiji su domaćini bili Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Obezvredio je sveto trojstvo "belog sporta" - dugovečnost na prvom mestu na ATP listi, broj grend slem i masters titula, pozitivan skor u međusobnim okršajima sa dva najveća teniska rivala... Jasno je zašto ga ne vole Nadalovi i Federerovi navijači. Od nekada velike trojke samo Srbin stoji na vrhu. Švajcarca već godinama nema na glavnoj sceni, Španca od prošle godine retko viđamo na terenu, a Srbin je i dalje prst u oku navijačima u Parizu, Londonu, Njujorku, pa čak i na mestu koje zove drugom kućom - Monte Karlu. Sevaju otrovne strelice sa tribina skoro svaki put kada na terenu vide istinskog pobednika, koga ne mogu da zalede, uzdrmaju, sapletu ili uvrede. Mogu samo da rasplamsaju vatru, a to je ono što ih najviše tišti. 

Sam je Novak na vetrometini od 2008. kada je osvojio prvi grend slem u Australijan openu, pa do danas, kada je sa skoro 37 godina prvi na svetu.

- Rafa i Rodžer su bili najveće teniske zvezde, a onda je došao Novak i počeo da ih pobeđuje. Zato ga javnost mrzi - rekao je nedavno francuski trener Patrik Muratoglu.  

 

Foto: EPA

Novak Đoković, uvek na udaru navijača

 

Istina, godinama mnogima smeta, jer je naterao svet da priča i o Novaku Đokoviću, a ne samo o Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru. Ali, ništa se nije promenilo ni nakon njihovog odlaska, a dolaskom klinaca poput Karlosa Alkaraza, Janika Sinera. Stefanosa Cicipasa, Aleksandra Zvereva, Danila Medvedeva... Ništa se nije promenilo po pitanju bezobrazluka publike. Zviždali su mu sa tribina stadiona u Parizu, Vimbldonu, Ju-Es openu, Madridu, kada je pobeđivao Rafu i Rodžera, a danas to rade čak i u Monte Karlu kada igra sa Lorencom Muzetijem. Nije malo pakosnih navijača koji se već mesecima slade činjenicom da Novak ove sezone još nije osvojio trofej, žele što pre da mu vide leđa, ne kriju da priželjkuju kraj najveće teniske karijere. Samo, kraj će biti kada Đoković tako odluči, a do tada će dirigovati orkestrom i njihovu mržnju pretvarati u pogonsko gorivo, kako je sam rekao, jer probude u njemu pobednika.  

 

Foto: EPA

Novak Đoković

 

- U takvim situacijama uvek pokušavam da energiju pretvorim u nešto pozitivno za mene. Ne tražim problem sa publikom, ne izlazim na teren sa željom, počnite da mi zviždite a ja ću igrati bolje. Ako ljudi počnu da reaguju na određeni način koji ne smatram da zaslužujem, ne smatram pravednim, odgovoriću. Odrastao sam sa mentalitetom da kada neko čini nešto loše prema vama, moraš da stojiš čvrsto i da se suprostaviš. Oni mi čine uslugu. Što više navijaju protiv mene, bolje po mene. Probude nešto u meni što možda ne bi želeli da vide - pobednika - rekao je Novak Đoković posle prozivki navijača tokom takmičenja u Monte Karlu.

Istina, nismo navikli na ovakve Novakove govore o navijačima, ali ni reakcije tokom mečeva. Prekipelo mu je, ne želi više da trpi bezobrazluk, te ga poslednjih godinu dana sve češće viđamo kako ulazi u otvoren sukob sa publikom, diriguje orkestrom, a često zna malo i namerno da izazove reakciju sa tribina kako bi ga trgli iz trenutne letargije. Ne sumnjamo da ga borba protiv dva rivala čeka i u nastavku ludačke sezone. Tri grend slem za tri meseca na tri različite podloge i Olimpijske igre, a niko ne želi da vidi zlato oko Novakovog vrata. Pakao na terenu i tribinama - to čeka Novaka Đokovića.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija