• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.02.2019

11:59

MRŽNJA HRVATA PREMA SRBIMA BOLESNA! Naši sportisti stalno na meti hrvatskih huligana

Ostali sportovi

MRŽNJA HRVATA PREMA SRBIMA BOLESNA! Naši sportisti stalno na meti hrvatskih huligana

Podeli vest

Sportisti iz Srbije konstantno su, posle raspada SFRJ, na meti hrvatskih huligana

Pokušaj lična vaterpolista Zvezde u Zadru poslednji je u nizu teških incidenata koje su naši sportisti doživeli u komšiluku.

Sve je počelo 2003. godine, kada su ustaše posle poraza njihove vaterpolo reprezentacije od Srbije u finalu EP u Kranju izazvale nerede na bazenu. Huligani su tada napali novinare, kao i malobrojne navijače naše reprezentacije.

HRONOLOGIJA NAPADA NA SRPSKE SPORTISTE

2003. godine napadnuti srpski vaterpolisti u Kranju
2005. godine napadnuti rukometaši Partizana u Zagrebu
2009. godine napadnuti košarkaši Zvezde u Splitu
2016. godine napadnuti mladi vaterpolisti Partizana u Zagrebu
2016. godine napadnuti srpski strelci u Splitu


Dve godine kasnije, u martu 2005, u Zagrebu su napadnuti rukometaši Partizana i srpski novinari koji su pratili duel crno-belih protiv Zagreba. Tada je oštećen autobus u kojem su bili rukometaši, a troje srpskih novinara je prebijeno u prestonici Hrvatske.

U Splitu su u januaru 2009. godine napadnuti košarkaši Crvene zvezde, kada su na njih nasrnuli huligani dok su crveno-beli čekali let za Beograd. Tada je 20-ak divljaka jurilo košarkaše u zgradi aerodroma, a bili su naoružani kamenicama i motkama. Iste godine na Svetskom prvenstvu u rukometu su jedino srpski reprezentativci bili izolovani u Zadru i nisu nigde mogli da krenu bez policijske pratnje. Srpski novinari koji su pratili ovo prvenstvo bili su smešteni u Biogradu, koji je udaljen 28 kilometara od Zadra.

ZAKLAĆEMO TE NE BUDEŠ LI SKINUO MAJICU! Direktor Zvezde otkrio kroz kakav PAKAO su prošli vaterpolisti u Splitu!

Mladi vaterpolisti Partizana su u Zagrebu bili napadnuti u septembru 2016. godine. Tada je 20-ak maskiranih osoba napalo šestoricu srpskih dečaka. Oni su ručali u "Mekdonaldsu", a kad su izašli grupa huligani napala ih je šipkama.

Divljačkog ponašanja nisu bili pošteđeni ni srpski strelci, koje su u novembru 2016. u Splitu napale ustaše. Damir Mikec, Duško Petrov, Zoran Vujić i Srđan Jovanović su posle večere napadnuti na parkingu jednog restorana.


(VIDEO) DA NISAM SKOČIO U MORE UBILI BI ME! Napadnuti vaterpolista Zvezde vikao da je Crnogorac!

DETALJI INCIDENTA U SPLITU: Konobar savetovao zvezdaše da pokriju trenerke, huligani jednu odneli kao plen!

VATERPOLISTI NAPADNUTI NOŽEVIMA I ŠIPKAMA! Trojica igrača Zvezde zadobila povrede u Splitu!

UHAPŠENI HULIGANI KOJI SU PRETUKLI IGRAČE ZVEZDE, kod jednog pronađen ukradeni dres!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Beki

pre 5 godina

Jadni su ga oni koji mrze , iskreno meni je zao postenog naroda u Hrvackoj koji su prinudeni da zive u takvom okruzenju, ali hvala Bogu i ti posteni su dobili sansu da bjeze u druge zemlje i zive slobodno bez mrznje i zla ,

Trivun

pre 5 godina

Srpski narod kao nebeski narod je stalno izlozen divljastvu u Rvatskoj, bilo da se radi o napadima na zivu silu ili u medijima. Ali ko je Rvatima kriv kad se ne znaju tuci kao Srbi.

Ziko pop

pre 5 godina

Novak Djokovic de se oglasi i objasni nam otkuda tolika mrznja onih cije sportiste on toliko gotivi i voli.

djordje anunaki

pre 5 godina

Hrvatskanci su nepopravljivi zlotvori.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija