• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.03.2022

17:00

SVET SE POKLONIO KRALJICI! IVANA OSVOJILA ZLATNU MEDALJU U BEOGRADU! Vuleta ODBRANILA TITULU iz Birmingema (VIDEO)

Tanjug/ap/Darko Vojinovic

Ostali sportovi

SVET SE POKLONIO KRALJICI! IVANA OSVOJILA ZLATNU MEDALJU U BEOGRADU! Vuleta ODBRANILA TITULU iz Birmingema (VIDEO)

Podeli vest

Srpska atletičarka Ivana Vuleta osvojila je zlatnu medalju na Svetskom dvoranskom prvenstvu, koje se održava u Beogradu.

Naša rekorderka je skokom u četvrtoj seriji od 7,06 uspela da nadmaši 6,89 iz druge serije i trijumfuje ispred Amerikanke Kvarneše Burks, čime je odbranila zlatnu medalju osvojenu u Birmingemu 2018. na Svetskom dvoranskom šampionatu!!!!

Ivana je u prvoj i trećoj seriji napravila prestup, ali je zato u drugoj bila mnogo bolja, što joj je donelo najsjajnije odličje u Štark areni i prvo zlato za Srbiju na Svetskom dvoranskom prvenstvu koje se održava u našoj zemlji.

Obzirom da je na početku bilo mnogo prestupa, i Vuleta ga je načinila u prvoj seriji, ali je zato u drugoj skokom od 6,89 zasela na čelnu poziciju i više je nije ispuštala.

Kada je "leteća Ivana" prebacila granicu od magičnih sedam metara i ostvarila rezultat od 7, 06 svima u Štark areni bilo je jasno da slavlje može da počne. Beograd se poklonio svojoj heroini, koja je pred svojim navijačima postala kraljica "kraljice sportova".

TOK TAKMIČENJA

19:18 - Ivana Vuleta je nova-stara šampionka sveta!!!!!! Srpska rekorderka je odbranila titulu iz Birmingema od pre četiri godine i potvrdila primat u žestokoj konkurenciji!!! FENOMENALAN REZULTAT SRPSKE KRALJICE "KRALJICE SPORTOVA"!!!!!!!

19:07 - Sada je Ivana Vuleta prestupila, sagorela je u želji da skoči i više od rezultata koji ju je "zacementirao" na prvo mesto u finalu.

Foto: Starsportphoto

 

18:56 - Nebeski skok Ivane od 7,06 kojim je potvrdila prvo mesto na Svetskom prvenstvu u Beogradu i uvećala prednost u odnosu na konkurenciju! Letela je Vuleta preko magične granice od sedam metara i zablistala pred svojim navijačima onda kada je to bilo najpotrebnije, potvrdivši da nema premca na planeti!!!!

18:55 - Ese Brum iz Nigerije ispravnim skokom 6,66 metara, Ivana ostaje i dalje prva.

18:54 - Ugen pravi prestup u četvrtoj seriji.

18:53 - Tifani Flin skače 6,78 i ostaje na četvrtoj poziciji.

18:52 - Kvarneša Burks u četvrtom skoku 6,63, imala je bolji skok u trećoj seriji od 6,73.

18:51 - Fatima Dijame iz Španije je načinila novi prestup u četvrtoj seriji.

18:49 - Nigerijka Rut Usoro je skočila 6,56 i sada je na osmoj poziciji.

18:48 - Marina Bek Romančuk skače 6,73 i probija se na šesto mesto. Naša Milica Gardašević je sada deveta i neće više skakati.

18:46 - Ese Brum, osvajačica bronze iz Tokija je skočila 6,85 i izbila na drugu poziciju, dok je Loren Ugen ostvarila rezultat 6,82 i sada je trećeplasirana. Poredak prve tri sada je: Vuleta, Brume, Ugen.

18:42 - Konačno ispravan skok Milice Gardašević - 6,59, sjajno, Milica je sada među osam najboljih!!!! To joj garantuje još tri skoka, sve zavisi od Loren Judžin i Florentine Kostine Jusko, one moraju da skoče manje ili prestupe.

18:34 - Amerikanka Flin je skočila 6,43, u prvoj seriji je bila mnogo uspešnija sa 6,78. Ostaje ispred Ivane pred tri dodatne serije.

18:31 - Akila Džons sa Barbadosa 6,55 kao i u drugoj seriji.

Foto: Starsportphoto

 

18:27 - Ivana Vuleta ponovo pravi prestup, ali je zbog sjajnog skoka u drugoj seriji omogućila nastavak takmičenja na Svetskom dvoranskom prvenstvu kao prvoplasirana u generalnom plasmanu.

18:23 - Svetska vicešampionka iz Dohe Ukrajinka Marina Bek Romančuk imala je sjajan skok, ispravan, 6,68 i ona je na šestoj poziciji.

18:22 - Špankinja Fatima Dijame otvara treću seriju ispravnim skokom od 6,71 I probila se na četvrto mesto. 

18:21 - Florentina Jusko iz Rumunije je skočila 6,24 što je svrstalo na 10. mesto.

18:21 - Britanka Loren Ugen pravi opet prestup, dva prestupa ima što je dovodi u neprijatan položaj.

18:20 - Rut Usoro iz Nigerije ispravan skok u drugom pokušaju 6,69.

18:19 - Sada je na redu Milica Gardašević. Veliki prestup, drugi za nju.

18:17 - Flin je načinila prestup, sada skače Ese Brum iz Nigerije. Veliki odraz i rezultat od 6,47 vodi je na osmu poziciju.

18:04 - EVOOOOOOOOOOO GAAAAAAAAA, IVANA VULETA JE ISPRAVNO SKOČILA SADA SA SKOKOM 6,89 PREUZIMA LIDERSKU POZICIJU!!!!!!!!!!!

Foto: Starsportphoto

 

18:04 - AJMOOOOOOOOOO IVANAAAAA!!!

18:03 - Kvarneša Burks je imala ispravan skok, ali samo 6,51, slabije nego prvi put.

18:00 - Marina Bek Romančuk ponovo pravi prestup. I Drugi put je nagazila liniju, kao i prethodni put.

18:00 - Počinje druga serija, Fatima Dijame iz Španije je ponovo otvara. Skočila je 6,60 i izbila na petu poziciju i spustila Italijanku Japikino na šesto mesto.

17:56 - Rut Usoro je skočila 6,55. Trenutno vodi Kvaneša Burks sa 6,77, dok je druga Tifani Flin sa 6,70, treća je Rutu Soro sa 6,55, dok je četvrta Ese Brum iz Nigerije sa 6,22. Ostale takmičarske su prestupile.

17:54 - Milica Gardašević je bila na zaletištu, ali je poput Ivane načinila prestup u prvoj seriji.

17:53 - Ese Brum iz Nigerije je skočila 6,22.

17:48 - Italijanka Japikino je skočila 6,55.

17.47 - Amerikanka Tifani Flin je imala ispravan skok u prvoj seriji i sa 6,70 izbila na drugu poziciju.

17:42 - Svaka takmičarka će skakati po tri puta, a osam najboljih će imati još tri pokušaja.

17:41 - Nije bio dobar prvi skok Ivane Vulete, načinila je prestup veći od 10 cm, šteta.

Foto: starsport

 

17:40 - Idemooooooooooo Ivanaaaa!

17:39 - Sada skače Amerikanka Kvarneša Burks, dobar skok, 6,77, prva koja nije napravila prestup.

17:38 - I Ukrajinka pravi prestup, kao Dijame, i Bek Romančuk je nagazila liniju.

17:37 - Prva skače Fatima Dijame iz Španije. Posle prvog skoka napravila je prestup. Sada skače svetska vicešampionka iz Dohe Marina Bek-Romančuk iz Ukrajine.

17:36 - Uskoro počinje takmičenje u skoku u dalj. Ivana će skakati kao četvrta, Milica kao 12.

17:32 - Izašle su takmičarske na stazu Štark arene, tu su i naše Ivana Vuleta i Milica Gardašević, čiji je najbolji rezultat 6,69

17:17 - Fenomenalan nastup Grenta Holoveja! Amerikanac je u drugoj polufinalnoj trci na 60 metara s preponama istrčao neverovatnih 7.29! To je vreme svetskog rekorda, koji je u Beogradskoj areni američki atletičar izjednačio

17:12 - Ivana glavni favorit sa najboljim rezultatom sezone od 6,88 metara, najveća protivnica biće joj Akela Džons sa Barbadosa koja je ove godine skočila 6,80 metara.

17:11 - Osim Ivane Vulete, adut Srbije u borbi za medalju biće i Milica Gardašević.

16.50 - Armand Duplantis preskače 5.60 iz prvog pokušaja!

16.45 - Počelo je takmičenje u skoku s motkom. Visina je na 5.45, za sada su je preskočili Lilefos, Lajtfut, Bleh, Gutmormsen, Broeders, Lavileni, Vlun, Kolet i Nilsen. Oleg Zerinkel i Kurtis Maršal su rušili, ali su obojica bili uspešniji u drugom pokušaju. Duplantis je propustio skakanje na ovoj visini, što je i očekivano za njega. Isto je uradio i Tijago Braz, njegov najveći konkurent.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji
Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji

Nakon jučerašnjih izbora i pobede Srpske napredne stranke, pripadnici romske nacionalne manjine u Srbiji suočavaju se sa pretnjama zbog svoje podrške ovoj stranci. Ovi incidenti predstavljaju ozbiljno kršenje osnovnih ljudskih prava, posebno prava na slobodan politički izbor, koji je svakom građaninu zagarantovan Ustavom Republike Srbije, piše operska diva Nataša Tasić Knežević, čije saopštenje prenosimo u celosti.

03.06.2024

13:31

Vesti

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara
Politika

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara

Ministar kulture Republike Srbije Nikola Selaković i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović dogovorili su danas, na sastanku u Beogradu, sa ministarkom prosvete i kulture Republike Srpske Željkom Stojičić, realizaciju zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja i naglasili da je nastavak zajedničkog rada u najboljem interesu Republike Srbije i Republike Srpske, kao i srpskog naroda u celini.

03.06.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija