• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.04.2022

19:23

BRAVOOOOOOOOOOOOO DEVOJKEEEEEEEEEE! Srbija na Evropskom prvenstvu, Island je PAO!

Starsportphoto

Ostali sportovi

BRAVOOOOOOOOOOOOO DEVOJKEEEEEEEEEE! Srbija na Evropskom prvenstvu, Island je PAO!

Podeli vest

Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Islanda rezultatom 28:22 (19:15) i izborila plasman na Šampionat Starog kontinenta koje se od 4. do 20. novembra u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori

Fenomenalnu partiju pružile su izabranice Uroša Bregara u meču koji je bio za njih "biti il ne biti" i, možda u najboljem izdanju od početka kvalifikacija, upisala sigurnu pobedu 

Sjajno su naše rukometašice otvorile meč i serijom 3:0 stekle prednost, ali su se Norvežanke vratile i ubrzo uspostavile rezultatski priključak.

Foto: Starsportphoto

 

Ipak, do kraja prvog poluvremena, Srbija je zaigrala agresivnije i uspela da na veliki odmor ode sa četiri gola prednosti (19:15).

U nastavku je Bregarov tim zaigrao još bolje i efikasnije. Ni kada su Islanđanke u poslednja dva minuta zapretile i smanjile samo na tri gola zaostatka, Srpkinje nisu posustale.

Na startu drugog dela došle su do najvećih šest golova prednosti (22:16) i tu je bio kraj svih nadanja Islanđanki.

Predvođene fantastičnom Jovanom Risović na golu, koja je blistala svih 60 minuta i do ludila dovodila gostujuće igračice, Srbija je držala čvrsto rezultatsku prednost i hrabro grabila ka Evropskom prvenstvu.

Foto: Starsportphoto

 

O tome koliko su Srpkinje bile dominantne u ovom meču, svedoči činjenica da Islanđanke nisu nijednom bile u vođstvu. Najbliže tome bile su kod rezultata 9:9, ali je zahvaljujući podršci sa tribina i odbranama Risovićeve, Srbija zadržala pribranost i nije dozvolila rivalkama da preokrenu.

Jovana Stoiljkoviće je bila najefikasnija u timu Srbije sa sedam golova, četiri puta precizna je bila junakinja pobede nad Turskom Sanja Radosavljević, dok je Risović meč završila sa čak 14 intervencija (od 35 šuteva).

Srbija je kvalifikacionu grupu završila na drugoj poziciji iza Švedse, koja će takođe na Evropsko prvenstvo, dok su Island i Turska ovog puta ostale bez plasmana.

Srpske rukometašice su u grupi savladale Tursku oba puta, po jednom Island i Švedsku, od kojih su i pretrpele poraze, pa je današnji duel bio ključan da se napravi iskroak naspram rivalki koje su takođe imale svoje šanse u Zrenjaninu.

Žreb za Evropsko prvenstvo obaviće se 28. aprila u Ljubljani, kada će Srpkinje saznati sa kojim selekcijama će biti u grupi.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Aljbin Kurti – pljačkaš srpskih banaka, apoteka i prodavnica!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Aljbin Kurti – pljačkaš srpskih banaka, apoteka i prodavnica!

Nastavlja se Kurtijev fašistički teror. Kurtijeva fašistička policija je 20.5.2024. sa puškama i pancirima upala u ekspoziture Banke poštanske štedionice (BPŠ) u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, i opljačkala ih! Kukavica Kurti se plaši i Vučićeve senke, pa je Kurti sačekao da predsednik Vučić ode u SAD, i tek onda „uhapsio“ ekspoziture BPŠ. Fašista Kurti već godinama „hapsi“ i srpske apoteke i bakalnice.

21.05.2024

17:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija