• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.07.2022

11:34

IVANA, NE BUDI TUŽNA, HVALA ZA SVE! Krađu u Londonu im nećemo zaboraviti! Ovo su uspesi SRPSKE ŠAMPIONKE koji su godinama radovali NACIJU!

Tanjug

Ostali sportovi

IVANA, NE BUDI TUŽNA, HVALA ZA SVE! Krađu u Londonu im nećemo zaboraviti! Ovo su uspesi SRPSKE ŠAMPIONKE koji su godinama radovali NACIJU!

Podeli vest

Ivana Vuleta zauzela je sedmo mesto na Svetskom prvenstvu u Oregonu, a mnogo pažnje nakon njenog nastupa, privukao je treći skok, koji joj je poništen zbog prestupa

Velika šteta za našu atletičarku, koja godinama unazad beleži fenomenalne rezultate, ali joj sreća nije prvi put okrenula leđa. Ipak, nacija nikada neće zaboraviti koliko joj je sreće donela sjajna sportiskinja.

Ukrali Ivani medalju u Londonu

Najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta nažalost nije uspela da se domogne medalje na Svetskom prvenstvu u američkom Judžinu u finalu skoka udalj. Takmičenje je završila na sedmoj poziciji sa rezultatom 6,84, pa joj je bronza izmakla za pet centimetara, pošto je bronza pripala Letisiji Oro Melo sa skokom od  6,89 metara.

 

 

Oglasila se naša šampionka koja je očekivano bila tužna i raočarana, ali nije dopustila da je napusti optimizam. Nije ovo bio prvi put da je sporni detalj odvoji od medalje!

Ne prihvatam činjenicu da pognute glave treba da napuštaš zaletište, strepiš od mišljenja i komentara drugih, pritom zaboravljajući da je jedino važan bio napor, tvoj put i tvoja borba koje ti iznosiš na borilište, niko drugi. Neosporno, ja svoju dugu karijeru privodim kraju, prihvatajući sve dobre i loše dane (loših dana u godini ima ipak, mnogo više) i ovaj dan ne doživljavam kao neuspeli, jer nije, ali kao čoveku, gorak utisak mi stvaraju teški razgovori sa devojkama sa kojima skačem godinama, sve suze, neutešne reči i zagrljaji koje krišom delimo jer ne smeš da pokažeš da te to ipak slama.  Jer nemaš prava na loš dan, nemaš prava da zastaneš, ne smeš da ispadneš slabić - napisala je Ivana na Instagramu.

Nije u lepom sećanju ostala ni 2017. godina zbog 10. avgusta. Svetsko prvenstvo u Londonu, atletske zvezde pod otvorenim nebom i borba za medalje u skoku udalj. Ivana Španović se vinula najdalje, ali se broj sa njenih leđa otkačio zbog zihernadle, trag u pesku je bio takav kakav je bio i – ostala je neverica.Ivana je u poslednjoj, šestoj seriji, ostvarila skok koji je evidentno bio preko sedam metara, ali joj je otkačena etiketa sa takmičarskim brojem dotakla pesak, pa je izmereno da je taj trag razlog za rezultat od 6,91 metra.

 

Foto: printscreen

 

Rastužila je navijače u Srbiji rečenicom da privodi karijeru kraju, a oni se i nadaju da Ivana neće još neko vreme reći zbogom i okačiti patike o klin.

Rekordi i medalje

Bilo kako bilo, vredi još jednom istaći brilijantne i najveće rezultate koje ja naša sportiskinja ostvarila u karijeri!

Na Svetskom prvenstvu 2013. godine u Moskvi osvojila je bronzanu medalju što je bila i prva medalja za Srbiju na svetskim prvenstvima u atletici. Bronzu je osvojila dve godine kasnije na Svetskom prvenstvu u Pekingu. Na Evropskom prvenstvu u dvorani 2015. u Pragu je osvojila zlatnu medalju uz rekord!

Foto: Tanjug/ap/Darko Vojinovic

 

U maju 2016. godine je bila na prvom mestu svetske rang liste u skoku u dalj. I to nije sve! Sjajna Ivana je bila pobednica Dijamantske lige za 2016. godinu i 2017. godinu. Jedan od najvećih uspeha u karijeri je ostvarila na Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Žaneiru kada je uzela bronzanu medalju, rezultatom 7.08 m, što je bio novi nacionalni rekord Srbije na otvorenom!  Zlatnu medalju je osvojila i  na Evropskom dvoranskom prvenstvu 2019. godine u Glazgovu.

Foto: reuters

 

Vuleta je na Svetskim prvenstvima u dvorani 2018. u Birmingemu (došla skokom 6,96 m u četvrtoj seriji) i 2022. godine osvajala zlatne medalje, dok je 2016. godine bila srebrna u Portlandu. Podsetimo, na Svetskom dvoranskom prvenstvu u našoj prestonici 2022. godine, odbranila je zlatnu medalju i postala prvakinja sveta skokom od 7,06 m.

Na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020, Vuleta je zauzela prvo mesto u kvalifikacijama skoka udalj sa preskočenih 7,00 metara. Ipak, u finalu je skočila 6,91 metara, što je bilo dovoljno za četvrto mesto.

Foto: printscreen

 

Dva puta je izabrana za najbolju srpsku sportistkinju u izboru Olimpijskog komiteta Srbije, 2013. i 2015. godine, a nosilac je i Ordena Karađorđeve zvezde i Orden Njegoša.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
moma52

pre 1 godinu

Ivana hvala na svim uspesima do sada ,a nadam se da će ih biti još. Ti si učinila sve što je do tebe,ali ne može se uvek pobeđivati,ti si bila i ostala naša kraljica i ne tuguj, mnogo puta si usrećila naciju i teško je očekivati uvek medalje. Mi smo imali troje takmičara na SP i očekujemo čuda, da li je to realno, a zašto ih nije bilo više ,to je pitanje za ASS.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oteo tri srpska policajca! Određen pritvor OVK teroristi!
Politika

Oteo tri srpska policajca! Određen pritvor OVK teroristi!

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu - Odeljenje za ratne zločine, odredio je danas pritvor od 30 dana Tefik Mustafi, koji je u subotu uhapšen na prelazu Merdare zbog sumnje da je 1999. godine, tokom sukoba na KiM izvršio ratni zločin.

03.06.2024

19:03

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija