• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.10.2022

23:10

ZA MENE VIŠE NEMA SPASA! TUGA! Bivši svetski i evropski šampion UMIRE! Treba da organizujem SAHRANU i da se oprostim od svih! (FOTO)

printscreen instagram

Ostali sportovi

ZA MENE VIŠE NEMA SPASA! TUGA! Bivši svetski i evropski šampion UMIRE! Treba da organizujem SAHRANU i da se oprostim od svih! (FOTO)

Podeli vest

Tužne vesti stižu iz Nemačke gde je Tim Lobinger, nekadašnji evropski i svetski šampion u skoku s motkom, priznao da umire!

Lobinger ima 50 godina i bio je jedan od najboljih svetskih skakača svojevremeno. Njegovi najveći uspesi su šampion Evrope 1998. u Valensiji, svetski šampion 20003. u Birmingemu i bronza na SP u Moskvi 2006. godine.

Međutim, u poslednjih pet godina njegov život se promenio iz korena. Dijagnostifikovan mu je agresivan oblik leukemije, a zahvaljujući terapiji matičnim ćelijama uspeo je da pobedi rak. Nažalost, samo privremeno. Strašna bolest se vratila.

- Za mene više nema spasa, moj rak je previše agresivan. U februaru su mi doktori rekli da je smrt blizu. Trebalo bih da se dogovorimo, da se pozabavim i sa sahranom i organizuje, je. Da se oprostim od svojih najmilijih. Razgovor sa decom je bio jako težak, znaju koliko mi je loše - rekao je Lobinger za "Bild"

Nemac je ove godine bio čak 150 dana u bolnici, što je ostavilo i duševne tragove.

- To nije pravi život. Život vredan življenja odvija se napolju. Opet, uvek postoje mali načini da se stekne snaga i ne izgubi nada. Vredi se boriti za svaki dan koji živim i koji mogu da provedem sa svojom porodicom.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija