• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

18.10.2022

13:10

SELEKTOR ZLATNIH ODBOJKAŠICA ZA INFORMER: Još nisam naučio ni reč srpskog

Starsportphoto©

Ostali sportovi

SELEKTOR ZLATNIH ODBOJKAŠICA ZA INFORMER: Još nisam naučio ni reč srpskog

Podeli vest

Srpski jezik je za mene veoma, veoma težak, ali obećavam da ću dati sve od sebe da ga naučim * Od dolaska u Srbiju verovao sam da možemo do svetskog zlata, poručuje Danijele Santareli

Srpski jezik je za mene jako težak, ali daću sve od sebe da ga naučim, poručuje selektor srpskih odbojkašica Danijele Santareli (41) za Informer! Harizmatični italijanski stručnjak postao je miljenik nacije nakon što je sa odbojkašicama Srbije osvojio titulu šampiona sveta.

Srpkinje su u finalu Svetskog prvenstva u subotu savladale Brazil sa 3:0, a velike zasluge za zlato idu i Santareliju, koji je na klupi nasledio trofejnog selektora Zorana Terzića. Naša ekipa je vrlo dominantno odbranila svetsko zlato, čime je potvrdila da je u ovom sportu trenutno najjača sila na planeti.
Lepo i korisno

Moram da naglasim da smo igrali vrlo dobru, ali i dopadljivu odbojku
Danijele Santareli

Santareli u razgovoru za Informer kaže da je od samog starta verovao u svoj tim, otkriva šta je poručio odbojkašicama, ali i kako mu ide učenje srpskog jezika.

Selektore, kakav je osećaj biti svetski šampion?

- Ovo su dani našeg slavlja! Nakon dugog leta doneli smo dve medalje (bronza u Ligi nacija, prim. aut.), a u subotu smo osvojili najvažniju medalju, svetsko zlato. Jako smo srećni što smo imali priliku da proslavimo uspeh sa navijačima u Beogradu. Igrali smo sjajno, ne samo u finalu protiv jedne od najjačih ekipa na svetu, već tokom čitavog turnira. Takođe, moram da naglasim da smo igrali vrlo dobru i dopadljivu odbojku. Srećan sam i ponosan na stručni štab i devojke. Proveli smo dugo leto zajedno i na kraju smo uradili odličan posao.

Foto: Starsportphoto

Danijele Santareli

Do titule ste došli apsolutnom dominacijom, sa 12 pobeda zaredom, što je malo kome pošlo za rukom. Koliko je bilo teško?

- Spremali smo se za to. Naš stručni štab je odradio fantastičan posao. Znali smo tačno kako da tempiramo formu za najvažnije mečeve, kada da jače treniraju, a kada da se odmaraju. One su u turnir ušle sa ispravnim stavom i znali smo da imamo jedan cilj, a to je da kući donesemo zlatnu medalju.


Supruga Monika je ponosna

Danijele Santareli je u odbojkaškom svetu, između ostalog, poznat i po braku sa italijanskom odbojkašicom Monikom di Đenaro (35). Malo je falilo da se susretnu u finalu Svetskog prvenstva, ali do toga nije došlo, pošto je Italija poražena od Brazila. Selektor Srbije kaže da je i Monika srećna zbog njegove zlatne medalje.
- Naravno da je Monika ponosna na mene. Zadovoljan sam i ja što je turnir završila sa osvojenom medaljom - kaže Santareli.


 

Foto: tanjug

 

Da li ste pre početka turnira mogli da zamislite sve ovo?

- Kada sam dolazio na potpis ugovora, rekao sam: "OK, ovaj tim može da odbrani svetsko zlato." Nakon toga počeli smo vredno da radimo i da napredujemo iz dana u dan ka tom cilju. Naravno da sam verovao da smo spremni da osvojimo, ali nije bilo jednostavno. Mnogo timova je bilo u konkurenciji za tu medalju, ali mislim da smo odradili veliki posao i na kraju zasluženo slavili.

Kako vam ide učenje srpskog jezika?

- Katastrofalan sam u tome! Veoma, veoma, težak jezik.


Ima vremena za Olimpijske igre

Zlato sa Olimpijskih igara je jedina medalja koja nedostaje srpskoj ženskoj odbojci. Jeste li spremni da napadnete i nju u Parizu 2024?
- Pazite, tek smo završili ovo leto, imamo i naredno i zato je u ovom momentu jako teško razmišljati toliko daleko. Sledećeg leta su nam jako bitne kvalifikacije za Olimpijske igre i Evropsko prvenstvo. Tako da, što se toga tiče, biće vremena da razgovaram sa devojkama i saradnicima, ali ovo su dani našeg slavlja, o tom - potom.

Foto: Starsportphoto©

 

 

Hoćete li barem pokušati?

- Naravno. Kad budem imao vremena, želim da pokušam da ga naučim. Moji saradnici iz stručnog štaba, inače svi Italijani, naučili su mnogo više reči, ali ja nisam toliko dobar. Mnogo vremena provodim proučavajući odbojkašku literaturu. Još uvek sam u procesu privikavanja na srpski, tako da verujem da će naredno leto biti mnogo lakše za mene.

Koja je vaša poruka za naše carice nakon odbrane zlata?

- Sve što ste uradile ovog leta je fenomenalno! Ponosan sam na njih. Ali sutra je već novi dan i novo dokazivanje.

 

 

Bonu svideo

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija