• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.02.2023

14:37

STRAVIČNE VESTI IZ TURSKE! Zemljotres odneo MLADE živote! Poginulo šesnaestoro dece iz odbojkaškog tima!

printscreen Twitter

Ostali sportovi

STRAVIČNE VESTI IZ TURSKE! Zemljotres odneo MLADE živote! Poginulo šesnaestoro dece iz odbojkaškog tima!

Podeli vest

Tokom prethodnih dana zemljotres u Turskoj i Siriji odneo je ogroman broj žrtava, a cifra tragično nastradalih neprestano raste

Posle zemljotresa u Turskoj poginulo je i mnogo dece, a premijer severnog Kipra saopštio je javnosti novu užasnu vest.

Naime, poginulo je 16 članova jednog školskog odbojkaškog tima iz ove zemlje u gradu Adijamanu, koji je u trenutku tragičnih događaja boravio u Turskoj, a za sada su pronađena tela dvoje profesora i jednog učenika osmog razreda.

U jednom sedmospratnom hotelu, koji se srušio u zemljotresu, odsele su muške i ženske odbojkaške ekipe koledža "Famagusta" čija ekpedicija je brojala 39 članova.

Četiri osobe su same izašle iz ruševina odmah nakon zemljotresa, ali nažalost dobar deo članova timova ostali su zatrpani posle potresa.

 

 

- Došli smo do tela još četvoro naše dece u grupi TRSK tokom operacija potrage i spasavanja koje su sprovedene u ruševinama hotela "Isias". Ovim gubitkom, broj građana Severnog Kipra u Adijamanu porastao je na 16 - stoji u saopštenju Predsedništva Severnog Kipra.

Na raščišćavanju ruševina i spasavanju života učestvuje i spasilački tim sa Severnog Kipra,  čiji tim brojih 170 osoba.

Eksperti smatraju prvih 72 sata posle zemljotresa kao ključnih za pronalaženje preživelih ispod ruševina, pa je jasno da vremena sada već ponestaje za mnoge unesrećene.

Više od 90 odsto preživelih spaseno je u roku od tri dana od katastrofe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija