• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.03.2023

09:38

BRAVO, KRALJICE! Ivana ponovo LETI VISOKO, Bibić lagano do finala! Srpkinja zasenila CELU EVROPU pa poručila: Čak i za mene je stresno... (VIDEO)

printscreen

Ostali sportovi

BRAVO, KRALJICE! Ivana ponovo LETI VISOKO, Bibić lagano do finala! Srpkinja zasenila CELU EVROPU pa poručila: Čak i za mene je stresno... (VIDEO)

Podeli vest

Ivana Vuleta plasirala se u veliko finale Evropskog prvenstva koje se održava u Istanbulu, pošto je već u prvom skoku prebacila kvalifikacionu normu "poletevši" do 6,98 metara.

Brutalan skok sjajne Srpkinje, a ako se po jutru dan poznaje, novo veliko odličje nije daleko! 

Distanca koju takmičarke treba da nadmaše kako bi se direktno plasirale u finale iznosi 6,65 metara, tako da je Ivana tu liniju nadmašila za čak 33 centimetra! Ovo je trenutno najbolji rezultat u Evropi ove sezone!

Foto: Tanjug/AP

 

 

- Ovo mi je poznata staza i mnogo sam srećna što sam sa svojim timom odlučila da se ovde pojavim. Dali smo sve da se u potpunosti oporavim, što smo i učinili. Kvalifikacije su uvek stresne, čak i meni posle toliko godina, jer se spremamo praktično za finale. Vrlo sam zadovoljna što sam uspela u prvom pokušaju i što se nisam istrošila.Sada je fokus na sutrašnjem finalu i jedva čekam. Imam svoje ambicije i stvari zbog kojih želim ovo četvrto zlato. Mnogo sam srećna. Nemam više boli, ne bih da tražim alibi za nešto što možda nisam uradila.

Finale je na programu sutra od 17.50 časova po srpskom vremenu, odnosno u 19.50 časova po lokalnom.

U kvalifikacijama se takmičila i naša Milica Gardašević, koja je u prvom skoku imala distancu od 6,37 metara, u drugom je skočila 6,51 metara, a u trećem 6,46 metara, što nažalost nije bilo dovoljno za plasman dalje.

Sa druge strane, reprezentativac Srbije Elzan Bibić plasirao se u finale discipline 3.000 metara na Evropskom dvoranskom prvenstvu u atletici u Istanbulu.  Bibić je pobedio u drugoj kvalifikacionoj grupi vremenom od 7:50,21 minuta.

- Odlično je bilo. Kontrolisao sam trku od samog starta. Nisam želeo da rizikujem. Prva grupa bila je izuzetno spora- rekao je Bibić posle trke.

Srpski atletičari Luka Trgovčević i Anja Lukić nisu uspeli da se plasiraju u polufinale na 60 metara s preponama na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu. Trgovčević je u drugoj od četiri kvalifikacione grupe zauzeo šesto mesto s vremenom 7,91 sekundu, što je na kraju bilo dovoljno za ukupno 25. rezultat u kvalifikacijama. Bez plasmana u polufinale ostala je i Anja Lukić koja je u svoju kvalifikacionu trku završila kao sedma s rezultatom 8,23 sekundi. Ona je na kraju imala 24. rezultat u kvalifikacijama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!
Sami su to tražili

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!

Demokratija je u Evropi zamišljena kao osnovna vrednost koju podržava šira javnost širom kontinenta. Istovremeno, a talas ekstremne desnice, čiji se vrhunac očekuje tokom evropskih izbora u junu, smatra se samo prolaznom političkom pojavom. I dalje se veruje da će evropska demokratija opstati - iako zvuči utešno, to nije sasvim tačno, piše Politiko .

21.05.2024

19:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija