• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.04.2023

21:00

ZBOG ISTINE U ZATVORU! MANDIĆ PRUŽIO PODRŠKU DRUGU VUČIĆEVIĆU: Dokazaćeš da si u pravu!

printscreen

Ostali sportovi

ZBOG ISTINE U ZATVORU! MANDIĆ PRUŽIO PODRŠKU DRUGU VUČIĆEVIĆU: Dokazaćeš da si u pravu!

Podeli vest

Moj drug Vučko će istrajati u ovoj borbi, jer je na strani pravde, kaže za Informer proslavljeni rukometaš Vladimir Mandić.

Glavni i odgovorni urednik Informera, Dragan J. Vučićević, osuđen je na kaznu od šest meseci zatvora zbog verbalnog delikta, tačnije tvitova o novinaru i nekadašnjem direktoru Televizije N1 Jugoslavu Ćosiću, a podrška mu stiže sa svih strana.

Za svog prijatelja Vučićevića pravdu traži i nekadašnji rukometaš Vladimir Mandić.

- Velika podrška za mog druga Vučka. Nas dvojica se znamo lično, znam koliko ga boli svaka vrsta nepravde i verujem da će istrajati u ovoj borbi. Želim mu da istera svoje i dokaže da je u pravu - kaže Mandić za naš list.

Foto: Fejsbuk

Vlada Mandić

Vučićević je imao opciju da plati kaznu u iznosu od 200.000 dinara, ali nije želeo, jer smatra da bi mu novac bio nepravedno oduzet. Umesto toga, izabrao je zatvorsku kaznu, kako bi svojim primerom skrenuo pažnju koliko su medijski zakoni u zemlji sumanuti. Cilj mu je da utiče da se nešto promeni, kako sutra nijedan drugi novinar ne bi morao da prolazi kroz teror koji je njega zadesio. Mandiću je ipak žao što njegov prijatelj provodi vreme u zatvoru.

- Žao mi je što se Vučko meša sa tim blatom koje ga tuži. Voleo bih da plati kaznu, izađe iz zatvora i nađe neki drugi vid borbe. Razumem njegove principe, ali žao mi je što provodi vreme u zatvoru - zaključio je Mandić.

 

Redakcija Informera pokrenula je onlajn peticiju sa ciljem da uvreda više ne bude krivično delo i da se više nikad u Srbiji ne ponovi da jedan novinar ode u zatvor zbog izgovorene ili napisane reči.

Peticiju možete potpisati klikom OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ZBOG ISTINE U ZATVORU! OBRADOVIĆ PRUŽIO PODRŠKU VUČIĆEVIĆU! Vučko, izdrži, izbori se za pravdu i demokratiju
Tenis

ZBOG ISTINE U ZATVORU! OBRADOVIĆ PRUŽIO PODRŠKU VUČIĆEVIĆU! Vučko, izdrži, izbori se za pravdu i demokratiju

Puna podrška za Vučka da istraje u svojim principima i dokaže da su sudske odluke loše, kaže teniski stručnjak Bogdan Obradović. Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević od ponedeljka ujutru je na izdržavanju šestomesečne zatvorske kazne, zbog verbalnog delikta, tačnije tvitova o novinaru i nekadašnjem direktoru Televizije N1 Jugoslavu Ćosiću.

04.04.2023

12:42

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija