• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.04.2023

16:01

ODRŽAN PRVI MALI SAJAM SPORTA U SMEDEREVSKOJ PALANCI! Davor Štefanek: Danas sam izuzetno srećan, važno je da deca znaju da se snovi ispunjavaju samo ako se od njih nikada ne odustaje

Sportski savez Srbije

Ostali sportovi

ODRŽAN PRVI MALI SAJAM SPORTA U SMEDEREVSKOJ PALANCI! Davor Štefanek: Danas sam izuzetno srećan, važno je da deca znaju da se snovi ispunjavaju samo ako se od njih nikada ne odustaje

Podeli vest

Prvi Mali sajam sporta u 2023. godini održan je u Smederevskoj Palanci u organizaciji Sportskog saveza Srbije, Ministarstva sporta, Palanačkog sportskog saveza i opštine Smederevska Palanka.

Ova opština dokazala je da je grad sportista sa velikim brojem učesnika Malog sajma, preko 500 đaka i preko 100 mladih sportista. 

Predsednik opštine Nikola Vučen pozdravio je mališane i buduće šampione:

– Posebno mi je zadovoljstvo što su sa nama danas  ministar sporta Zoran Gajić, predsednik SSS Davor Štefanek   kao i veliki broj mališana iz osnovnih škola, vrtića i sportskih klubova iz naše opštine. Naši mali sportisti sa svojim trenerima su  danas predstavili  sportske discipline, a ujedno su bili u prilici da čuju dosta poučnih saveta od šampiona kakvi su naši današnji gosti. Palanka je opština koja je iznedrila mnoge poznate  i uspešne sportiste i sportske radnike. Ovde ima preko šest stotina dece i siguran sam da među njima ima novih šampiona. Lokalna samouprava je tu da našoj deci omogući što bolje uslove za zdravo odrastanje, i zato, ulažemo i ulagaćemo u razvoj sporta u našoj opštini  - rekao je Nikola Vučen.

Ministar sporta Zoragn Gajić poslao je snažnu poruku učenicima i sportistima.

- Biti aktivan u detinjstvu je od vitalnog značaja za dugoročno blagostanje i fizičko i mentalno zdravlje. Fiskulturna sala Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Smederevskoj Palanci na prvom Malom sajmu sporta 2023. prepuna dece, aktivnih mladih sportista, još uvek školaraca ali velikih i već izgrađenih šampiona, poput tri devojčice karatiskinje koje su šampionke Balkana sa svoji devet leta, potvrda su da je budućnost srpskog sporta svetla. Prizor koji raduje, osvaja, ostavlja pozitivan osećaj i inspiriše sve nas da dalje radimo još bolje i jače za našu decu i našu Srbiju.  U poslednjih deset godina ulaganja u sport u Srbiji su velika i nikad veća zahvaljujući pre svega našem predsedniku Aleksandru Vučiću koji sport voli i prepoznaje kao izuzetno značajan faktor našeg društva i života uopšte. Višegodišnji uspesi srpskih sportista širom meridijana nesumnjivo inspirišu dolazeće generaciju i od vitalnog je značaja da se postaramo da imamo strukture u školama i lokalnoj zajednici da to iskoristimo i povećamo učešće za sve pozitivne životne koristi koje ono donosi, da postavljamo nove standarde za osiguravanje da deca i mladi imaju priliku da uživaju u zdravom i aktivnom životu u školi i van nje – rekao je ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić.

Foto: Sportski savez Srbije

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek otvorio je Mali sajam sporta:

- Danas sam izuzetno srećan jer imam priliku da se družim sa decom, budućim šampionima. Kada kažem šampionima, ne mislim samo na sportske šampione, već šampione i pobednike u svim životnim disciplinama i prilikama koje ih tek očekuju. Deca nas podsećaju koliko je važno gajiti ljubav prema onome što rade kako bi svakodnevno bili bolji i uspešniji. 
Biti jači, brži, spretniji i veštiji ...u najvažnijem takmičenju, a to je takmičenje sa samim sobom. Siguran sam da svi sanjaju velike i lepe snove. Važno je da znaju da se snovi ispunjavaju samo ako se od njih nikada ne odustaje. Verujem da će Sportski savez Srbije i Ministarstvo sporta nastaviti da promoviše sport i obezbeđuje što bolje uslove za mlade - poručio je Štefanek.

Foto: Sportski savez Srbije

Ministar Zoran Gajić jedan od najtrofejnijih odbojkaških trenera osvajač olimpijskog zlata, Davor Štefanek olimpijski i svetski šampion u rvanju i državni sekretar Marko Kešelj proslavljeni srpski košarkaš družili su se sa decom i razgovarali na temu "Kako se postaje Šampion", a mališani su svojim brojnim pitanjima pokazali kolika je njihova želja da postanu šampioni. Sa predškolcima su vežbali instruktori Saveza za predškolski sport i fizičko vaspitanje u okviru akcije "Sport je važan da bi bio zdrav i snažan", a za edukativni deo bila je zadužena direktorka Antidoping agencije Republike Srbije dr Milica Vukašinović Vesić, a o značaju dijagnostike u pripremi sportista govorio je prof. Srđan Marković.

Sve klubove koji su imali prezentaciju svog sporta obišli su predstavnici Ministarstva sporta, Sporetskog saveza Srbije, lokalne samouprave i Palanačkog sportskog saveza - ministar Zoran Gajić sa državnim sekretarom Markom Kešeljem, posebnim savetnikom Dejanom Bojovićem i šefom kabineta Jovanom Kneževićem, predsednik SSS Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković, predsednik opštine Nikola Vučen, predsednik Palanačkog ss Mario Didanović i sekretar Danilo Labus. Obilaskom rukometnih, džudo, karate, košarkaških, odbojkaških, streljačkih, fudbalskih i atletskih poligona Smederevska Palanka je pokazala da je pravi sportski grad


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija