• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.10.2023

07:20

Umalo senzacija! Fjuri patosiran, dobio udarac u glavu, ali ipak ostao "kralj ringa"

Tanjug/AP

Ostali sportovi

Umalo senzacija! Fjuri patosiran, dobio udarac u glavu, ali ipak ostao "kralj ringa"

Podeli vest

Britanski bokser Tajson Fjuri pobedio je MMA borca Frensisa Nganua u deset rundi bokserskog spektakla u Saudijskoj Arabiji.

Fjuri je slavio podeljenom odlukom sudija. Jedan arbitar je bodovao 95-94 za Nganua, jedan 96-93 za Fjurija, a jedan 95-94 za Fjurija.

Umalo da vidimo jednu od najvećih senzacija u istoriji boksa. Ako se Tajson Fjuri u ovakvom izdanju pojavi protiv Oleksandra Usika - ne piše mu se dobro. Moraće mnogo bolje da se pripremi za Usika kome će probati da uzme titule u teškoj kategoriji krajem ove godine.

 

Već od prve runde bilo je zanimljivo u ringu, bilo je i borbe u klinču i promašenih krošea, ali i nekoliko dobro pokušaja. Fjuri je dva puta uzdrmao Nganua, koji je u drugoj rundi raskrvario Fjurija iznad levog oka.

Britanac se potom u trećoj rundi našao na podu. Probao je da napadne, ali Nganu je levim krošeom  pogodio protivnika pravo u glavu, pa je "kralj cigana“ patosiran.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

 U četvrtoj rundi je Fjuri propustio proliku da zada težak udarac Nganu, koji je u nastavku počeo češće da promašuje, videlo se da je umoran, što je Fjuri iskoristio, u sedmoj rundi imao jedan dobar kroše. Na kraju su sudije donele odluku, ali nema sumnje da je gorak ukus u ustima Fjurija, uprkos pobedi, nije bio u potrebnoj fizičkoj formi za ovakav duel.

Fjuri sad ima skor od 35 pobeda (25 KO) i jednog remija u 36 nastupa u pro ringu, dok je debitant Nganu, koji je sada u MMA promociji PFL, na skoru 0-1.

- Ovo definitivno nije bilo u scenariju. Nganu je mnogo bolji bokser nego što smo svi mislili da će biti - rekao je Fjuri posle pobede.

 

 

 

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

 

Uskoro će biti poznato kada će biti održan okršaj Fjuri – Usik. Prvobitni termin bio je 23. decembar, uz mogućnost da se borba odloži za januar ili februar.  Usik ima preostala tri velika pojasa teške kategorije – WBA, IBF i WBO. Pobednik duela Fjuri – Usik postaće prvi neprikosnoveni svetski šampion teške kategorije još od Lenoksa Luisa i prvi u 21. veku.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija