• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.01.2024

19:15

Šok u Nemačkoj! Srbija ispustila pobedu u poslednjem minutu

AP PHOTO

Ostali sportovi

Šok u Nemačkoj! Srbija ispustila pobedu u poslednjem minutu

Podeli vest

Rukometaši Srbije remijem su počeli Evropsko prvenstvo i to pošto su večeras odigrali nerešeno protiv Islanda 27:27 (10:11) u prvom kolu C grupe takmičenja u Nemačkoj.

"Orlovi" su bili na pragu velikog trijumfa, ali su u poslednjim sekundama meča dopustili da rival postigne dva brza gola i na kraju ostali bez velike pobede. 

Iako su Islanđani i pre duela važili za ogromnog favorita, izabranici selektora Tonija Đerona su se hrabro suprostavili, pa čak i dominirali protiv skandinavske selekcije, ali smo na kraju platili danak neiskustvu.

U prvom poluvremenu vodio se pravi rat na terenu u Minhenu. Duel pred skoro 12.000 navijača počeo je tvrdo i izjednačeno, a posebno se isticala sjajna odbrana naše reprezentacije. Igralo se izuzetno brzo, ređali su se pokušaji  na obe strane, ali su dominirali golmani, na jednoj strani Milosavljev, a na drugoj Halgrimson, pa u prvih šest minuta nije viđen nijedan pogodak.

Golgeterski post prekinuo je Petar Boržas i to prvim pogotkom na meču, odmah na drugoj strani je uzvratio Viderson. I dalje su glavnu reč na terenu vodili golmani, pa je nakon 12 minuta igre na semaforu bilo 2:2. Dok je neverovatni golman rivala Halgrimson upisao čak deset odbrana. 

Foto: AP PHOTO

 

Island je u 12. minutu utakmice ostao i bez Vidarsona, koji je žestoko udario našeg reprezentativca laktom u glavu, zbog čega je zaradio crveni karton. 

Igralo se gol za gol sve do sredine prvog poluvremena, kada je usledio nalet rivala. Tačnije, izabranici Tonija Đerone napravili su nekoliko grešaka u fazi napada, što su Islanđani iskoristili i brzim kontrama stigli do vođstva od 7:4. 

Reagovao je odmah selektor "orlova" i zatražio tajm-aut, što se isplatilo, jer je naša selekcija po povratku na teren uzvratila serijom golova, a pomogle su im i greške protivnika. Najpre preko Bogdana Radivojevića, a onda je i Nemanja Ilić sa dva gola iz kontre poravnao rezultat na 7:7. 

Foto: AP PHOTO

 

Igralo se u serijama u tim trenucima, pa su se Skandinavci sa nova tri gola ponovo odlepili na 10:7. Nisu se predvali naši momci, razgirao se Boržas, a potom i Pešmalbek za novo izjednačenje. Ipak, Islanđani su na odmor otišli sa golom prednosti i to zahvaljujući Smarsonu. 

Drugo poluvreme naša selekcija je odlično otvorila, zaigrali su mnogo bolje su u napadu, a nego u prvih 30 minuta igre. Ruku su namestili Đorđić, Vejin, Kojadinović i Pešmalbek, pa su "orlovi" poveli i 17:14. 

Selekcija sa severa Evrope bila je napadački nemoćna, a jedini raspoložen u tim trenucima bio je Elison, koji je držao ekipu u igri. Ipak, kratak nalet Islanđana nije zaustavio raspucane "orlove", koji su nastavili da održavaju dva-tri gola prednosti. Koliko je u prvom poluvremenu dominirao golman Halgrimson, toliko u drugoj nije imao rešenja za naše raspucane reprezentativce.

Svaki put kada bi Island prišao na gol minusa, naš tim je odolevao i vraćao prednost na dva razlike. Ipak, nismo mogli bez drame i kada činilo da su "orlovi" pred trijumfom, naš tim je odigrao katastrofalno i u poslednjih pola minuta primio dva gola i ostao bez trijumfa. 

Srbija naredni meč na Evropskom prvenstvu igra u nedelju protiv Mađarske (20:30), a dva dana kasnije očekuje ih duel sa Crnom Gorom (18:00).

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija