• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.01.2024

14:10

Trese se Turska! Tijana Bošković pojačava ljutog rivala, milioni su u igri! Umešan i selektor Srbije!

profimedia

Ostali sportovi

Trese se Turska! Tijana Bošković pojačava ljutog rivala, milioni su u igri! Umešan i selektor Srbije!

Podeli vest

Turski mediji najavljuju senzacionalan transfer.

Najbolja srpska odbojkašica svih vremena Tijana Bošković (26) će, prema pisanju turskih medija, narednog leta nakon devet godina napustiti ekipu Ezačibašija i preći u redove ljutog rivala Vakifbanka!

Turski mediji navode da je posao maltene blizu realizacije i da bi to mogao da bude najveći transfer u istoriji ženske odbojke u toj zemlji. Tijana je u Ezačibaši stigla još 2015. godine iz Partizan Vizure i od tada je osvojila gotovo sve što se moglo osvojiti, osim Lige šampiona.

Foto: Odbojkaški savez Srbije

 

 

Međutim, pokupila je maltene sva individualna priznanja i godinama unazad važi za jednu od najvećih odbojkašica na svetu. Zbog toga, Vakifbank neće žaliti novca da je dovede.

Direktorka Vakifa Banu Džan Šurman ne krije da je njen klub zainteresovan za Tijanu.

Vakifbank želi u svom timu Tijanu Bošković, preneli smo joj to. Međutim, još nema reči o potpisivanju i završenom transferu - rekla je Šurman.

Međutim, tamošnji mediji su se veoma zainteresovali za čitav slučaj i povodom toga isplivala je informacija o potencijalnoj plati za srpsku odbojkašicu. Prema informacijama iz Turske, Tijana je dobila ponudu od čak 2.000.000 evra po sezoni!

"Kako se može čuti, Vakif je spremio 2.000.000 evra po sezoni da dovede Tijanu Bošković", napisao je jedan turski novinar na društvenoj mreži "X".

U čitavu priču umešan je i selektor Srbije Đovani Gvideti. Naime, čuveni italijanski stručnjak godinama radi kao prvi trener Vakifbanka, pa nema sumnje da je i on uticao na odluku kluba da stupi u pregovore sa Tijanom.

Prema tvrdnjama Turskih novinara, sjajna Bilećanka je prošlog leta potpisala dvogodišnji ugovor sa Ezačibašijem za platu 1.400.000 evra po sezoni.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija