• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

29.02.2024

19:49

Srpkinje se hrabro borile, ali izgubile od Crnogorki

Starsportphoto

Ostali sportovi

Srpkinje se hrabro borile, ali izgubile od Crnogorki

Podeli vest

Rukometašice Srbije izgubile su večeras u Zrenjaninu od Crne Gore sa 31:30 (16:12) u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranice selektora Uroša Bregara nisu uspele da prirede iznenađenje, iako su hrabro borile i bile na pragu remija, ali su u poslednjem napadu pogrešile i omogućile rivalkama da slave.

Našim devojkama ovo je prvi poraz u kvalifijacijama, pošto su prethodno odigrale nerešeno protiv Turske (29:29) i savladale Bugarsku (40:16). Srpkinje su tako ostale druge na tabeli sa tri boda, dok su izabranice Bojane Popović vodeće u grupi 6 sa maksimalnih šest bodova. 

Srpske reprezentativke odigrale su dva različita poluvremena, u prvom delu dosta su se mučile u fazi napada, dok su u drugom hrabrom i borbenom igrom pokazale da mogu da se nose i sa favoritima. Ipak, na kraju je nedostajalo i malo sreće.

Foto: Starsportphoto

 

Najefikasnija u našim redovima bila je Anđela Janjušević sa osam golova, Jovana Jovović je dala sedam, a Sanja Radosavljević i Aleksandra Stamenić postigle su po pet. Gostujuću ekipu predvodila je Matea Pletikosić sa devet, dok su Anastasija Marsenić i Itana Grbić postigle po pet pogodaka. 

Naše devojke su dobro otvorile meč i povele preko Radosavljevićeve, ali su protivnice odmah uzvratile i preuzele incijativu na terenu. Usledio je strahovit nalet Crnogorki, koje su posebno koristile naše greške u napadu i ekspresno stekle pet golova prednosti 8:3. Selektor Bregar bio je primoran da zatražji tajm-aut u nadi da će trgnuti svoje devojke i preseći ofanzivu gošći.

Uspele su naše devojke posle kratke pauze koliko toliko da se konsoliduju i sa dva vezana pogotka Sanje Radosavljević i Jovane Jovović smanje na 10:7. Igralo se u tim trenucima gol za gol, ali protivnice nikako nisu dozvoljavale Srpkinjama da se dodatno približe, koje su na odmor otišle sa četiri gola minuta - 16:12.

Foto: Starsportphoto

 

Naše devojke su dosta hrabrije i agresivnije krenule u drugom poluvremenu. Iako se i dalje igralo gol za gol, Srpkinje su igrale mnogo bolje prednjačila je Anđela Janjušević, koja je sa dva gola približila našu reprezentaciju (18:16). Taman kada se očekivalo da će Bregarove izabranice prići na gol razlike, odgovorile su Crnogorke i vratile na plus tri.

Ipak, srpska selekcija je strpljivom igrom u napadu i jakom odbranom uspevela iz napada u napad da smanjuje prednost i konačno u 46. minutu golom Jovovićeve stigla i do izjednačenja. Probudila se tada i publika iz Zrenjanina, koja je bodrila naše reprezentativke u nadi za preokret. 

U tim trenucima rasplasmsala se borba za obe strane, igralo se gol za gol, a onda je konačno Janjuševićeva sa sedmerca donela Srbiji i vođstvo 24:23.

Foto: Starsportphoto

 

Vođstvo je bilo kratko daha, jer su Crnogorke odmah poravnale, pa se nastavile u brzom i egal ritmu sve do tri minuta do kraja. Srpkinje su tada brezopletom igrom i greškama u napadu omogućile gošćama da se odlepe na plus dva (30:28). Reagovao je odmah selektor Bregar tajm-autom i presekao nalet rivalki. Odlično su odgovorile naše devojke, pre svih Janjuševićeva, koja je prvo pogodila sedmerac, a onda i iz kontre donela našem timu izjednačenje 30:30 na minut do kraja. Protivnice su poslednjem napadu odigrale uigranu akciju i preko Itane Grbić povele 31:30, imala je Srbija napad bar za izjednačenje, ali je Jovovićeva ispustila loptu i ti je bio kraj. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija