• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

03.03.2024

13:44

Šampionat sveta za bokserke u Beogradu 2025. godine

BSS

Ostali sportovi

Šampionat sveta za bokserke u Beogradu 2025. godine

Podeli vest

Predsednik Bokserskog saveza Srbije (BSS) Nenad Borovčanin izjavio je danas da je zadovoljan odlukom Upravnog odbora Svetske bokserske federacije (IBA), koji je Beogradu dodelio organizaciju šampionata sveta u boksu za žene 2025. godine.

Nakon Svetskog prvenstva za seniore 2021, zatim Evropskog za seniorke i seniore koje je na programu u aprilu 2024. organizaciju šampionata planete za seniorke dobio je Beograd i time postao jedini grad na planeti u 21. veku koji je u samo pola decenije bio domaćin najvećih i najvažnijih takmičenja plemenite veštine u olimpijskom boksu.

Na sastanku IBA Borda direktora koje je održano u Sočiju, Bokserski savez Srbije je istakao kandidaturu za organizaciju SP za žene (seniorke) u 2025. Osim Srbije za domaćinstvo ovog šampionata zainteresovani su bili i Kina I Brazil, ali naša država je pobedila jednoglasno.

Predsednik BSS rekao je da Srbija već 2021. godine postavila standarde u organizaciji, te da je ova odluka potvrda dobrog rada našeg saveza.

- Sa velikim ponosom i zadovoljstvom mogu da kažem da je Srbija pobedila u kandidaturi za Svetsko prvenstvo za žene u konkurenciji seniorki u olimpijskom boksu. Na svetskom prvenstvu 2021. u našoj Areni postavili smo standarde u organizaciji ovih šampionata, dokazali celom svetu koji je u to vreme bio u velikom delu zatvoren i okovan korona virusom da smo i pod takvim uslovima šampioni u domačinstvu najvećih sportskih događaja na planeti - izjavio je on.

Foto: BSS

 

 

Zatim je rekao je svako takmičenje u Srbiji uvek nailazilo na pozitivne komentare.

- Iz godine u godinu podižemo nivo organizacije svih takmičenja koji su u našem kalendaru, uvek se radujemo dolasku boksera i bokserki sa svih strana meridijana u našu prestonicu i našu zemlju, jer mi imamo takmičenja širom Srbije i uvek se završavaju najvećim ocenama kako samih takmičara tako i njihovih timova. Pred nama je Evropsko prvenstvo za žene i muškarce u Hali “Aleksandar Nikolić” od 15. do 29. aprila gde ćemo ugostiti preko 500  takmičara i članova njihovih stručnih štabova. Odmah po završetku prvenstva Starog kontinenta okrećemo se organizaciji Svetskog prvenstva 2025. godine - rekao je Nenad Borovčanin predsednik Bokserskog saveza Srbije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija