• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

25.02.2024

13:53

Predsednik Bokserskog saveza Srbije odlikovan u Rusiji!

Tanjug

Ostali sportovi

Predsednik Bokserskog saveza Srbije odlikovan u Rusiji!

Podeli vest

Predsednik Bokserskog saveza Srbije (BSS), Nenad Borovčanin (44) odlikovan je ordenom Ruskog ministarstva sporta u Moskvi.

Nekada proslavljenom boksereru je najviše državno priznanje iz oblasti sporta dodelio ministar sporta Rusije Oleg Maticin.

Borovčanin je orden dobio za posebne zasluge u razvijanju sportske saradnje, kao i jačanje odnosa dveju zemalja. Priznanje su, u ime ministra Maticina, uručiči Odes Bajsultanov Hasaevuč, inače zamenik ministra sporta i Bekhan Tajmaslanov Elimsaltaevič, pomoćnik predsednika Vladimira Putina.

- Velika čast i priznanje za naš boks i sport uopšte, ali i mene lično. Nastavićemo da razvijamo dobre i bratske odnose sa bokserima Rusije i njihovim rukovodstvom, baš onako kako smo to i započeli pre par godina uz posredstvo i podršku predsednika Aleksandra Vučića sa naše strane i Vladimira Vladimirovića Putina sa strane Ruske Fedeacije - rekao je Borovčanin.

Foto: Starsportphoto©

Borovčanin i bokser Srbije, Vladimir Mirončikov

Bivši šampion Evrope, rodom iz Loznice je dolaskom na čelo srpskog boksa započeo intenzivnu saradnju između dve zemlje uz realizaciju mnogobrojnih zajedničkih projekata, koji su za zadatak imali promociju plemenite veštine.

- Ovakav aranžman sa Rusijom nema nijedna država na svetu, ali su nam čelni ljudi od prvog dana saradnje, već od prvog razgovora još 2017. istakli da Srbija ima posebno mesto u Rusiji, što je za nas ogromna čast. Sve što su rekli, sve su i realizovali i pomogli nam da se vinemo u nove visine svetskog boksa. Idemo dalje u nove pobede - objasnio je predsednik Saveza.

Prvi zajednički poduhvat bila je „Olimpijska škola boksa Srbije“  koja je krenula sa radom krajem marta 2018. Veliku podršku u ovom projektu srpski boks dobio je upravo od Bokserskog saveza Rusije, u čije ime je njihov tada generalni sekretar Umar Kremljev (sadašnji predsednik Međunarodne bokserske federacije –IBA) u Moskvi potpisao sa Borovčaninom novi ukaz o saradnji ruskog i srpskog boks saveza.

Sjajnom saradnjom i posredovanjem Bokserske federacije Rusije, Srbija je 2021. dobila čast da ugosti najbolje seniore planete na Svetskom prvenstvu.

Uz pomoć bratske nam Rusije, naša zemlja je realizovala projekat Nacionalnog trening centra za boks. Gradnja velelepnog zdanja započeta je krajem 2023. godine, a finansirana je iz donacija Ruske Federacije i većim delom, Vlade Republike Srbije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija