• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M. G.

25.02.2024

13:33

Ostoja Mijailovć: FK Partizan duguje preko 20 miliona za porez! Država nam pomaže, bili smo pred gašenjem!

Starsportphoto

Partizan

Ostoja Mijailovć: FK Partizan duguje preko 20 miliona za porez! Država nam pomaže, bili smo pred gašenjem!

Podeli vest

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović pričao je o nedavnim dešavanjima vezanim za taj klub prilikom gostovanja na televiziji "Prva". Otkrio je i da fudbalski klub Partizan ima velika dugovanja prema državi i da je zabrinut za njegovo poslovanje.

Prvi čovek košarkaške sekcije, ali i sportskog društva, govorio je na brojne teme koje su u poslednjih desetak dana preokupirale sportsku javnost u našoj zemlji.

Povod za gostovanje bila je i nedavna izjava trenera Željka Obradovića, koji je poručio da "Partizan nije državni projekar", a dotakao se i alarmantnog stanja u fudbalskom klubu Partizan.

Na početku izlaganja, istakao je da je Crvena zvezda zasluženo osvojila nedavni Kup Radivoja Koraća upravo pobedom nad crno-belima. Kako kaže, crveno-beli su pošteno došli do trijumfa.

Foto: Starsportphoto©

Ostoja Mijailović (desno) sa igračima Partizana i Željkom Obradovićem

 

- Nekad sam tužan što kada se sklonimo sa parketa pričamo o poslovanju i finansijama. Normalno je da poslovanje bude nešto o čemu diskutujemo unutar kluba, a u javnosti pričamo o košarci. U životu je podjednako važno podnositi i pobede i poraze. Niti se previše radovati kad slavite, niti tugovati kad izgubite. Imali smo šanse, vodili smo devet razlike, ali pali smo i Zvezda je pošteno pobedila - započeo je Mijailović izlaganje.

Dotakao se nezaobilazne teme vređanja od strane dela navijača upućenih predsedniku države Aleksandru Vučiću. Mijailović je pri stavu da niko iz kluba to ne podržava.

- Nikad ne podržavam uvrede. Sto puta sam izlazio u javnost i govorio da to ne treba da se radi. Nama dolazi mnogo navijača, a manjina upućuje prozivke. Za uvrede ka predsedniku države, članovima drugih klubova, za sve to sam tražio da se ne radi. Nam i za vređanje predsednika stižu kazne. Milion i po evra smo platili za te kazne, a za te pare mogli smo da dovedemo dobrog igrača. To mora da prstane. Uprava Partizana ne podržava vređanje, naročito ne predsednika - kaže on.

Foto: Starsportphoto

Ostoja Mijailović

 

Poznati biznismen dodaje da država ulaže ogromne pare u sport.

- Srbija ulaže u fudbal, košarku, vaterpolo, u sve sportove. Nisam siguran da je bilo koja vlast u Srbiji, a pamtim od devedesetih, više ulagala u sport. Treba da se vratimo na teren, u javnosti se ne bavim alibijima, pravdanjem ili napadanjem. Niti to radim preko društvenih mreža. Uvek sam bio zahvalan državi, a najveće kritike od naših navijača dobijam zbog te zahvalnosti - ističe Mijailović.

On naglašava da je stadion Partizana u Humskoj ulici pod hipotekom i da bi to mogao da bude ozbiljan problem.

- Imam jednu stvar da kažem, koja je jako važna. Jako sam zabrinut za situaciju u FK Partizan. Ovo je mnogo teža situacija. Dakle, Milorad Vučelić kad je bio predsednik JSD i FK Partizan stavio je hipoteku na ime poreza 11,7 miliona zbog dugova u FK Partizan. FK je prošle godine dugovao 20 miliona evra za porez, a sada duguje 23-24 miliona evra. Šta ćemo da radimo kad država krene da naplaćuje porez od 23-24 miliona evra. Država u ovom trenutku može da dođe na izvršenje na stadion. FK Partizan duguje dakle, ponavljam, 23-24 miliona za porez. Kako će FK to da plati? Ako poreska uprava uzme stadion, JSD ostaje bez najvrednije imovine koju ima - upozorava Mijailović.

Foto: Starsportphoto

Stadion Partizana u Humskoj

 

Poznati preduzetnik iz Čačka podseća da je u KK Partizan bilo vrlo loše stanje 2017. godine kad je on došao.

- Kažu mi ljudi da sam napravio ime u KK Partizan, a 2017. godine je Partizan bio pred gašenjem i da se to desilo, mene i moja pokolenja bi proklinjali doveka - ističe Ostoja.

Partizanov čelnik objašnjava i koliko iznosi poreski dug košarkaškog kluba.

- Imamo još 3,4 miliona evra. Potpisali smo sa poreskom upravom ugovor o reprogramu. Do sada smo uplatili 5,6 miliona za porez, iskoristili smo donaciju od navijača. Ostala je glavnica državi od 3,4 miliona i isplatićemo sve - dodaje on.

Kako ističe, pre tri godine vratilo se nekoliko velikih imena u srpski sport, ne samo Željko Obradović, što dovoljno govori o tome koliko država pomaže.

Kada je došao Željko, došao je iste godine i Piksi, došao je i Kari Pešić. I država je sve to pomogla, zašto to ne reći. Ali to što se koristi narativ da je Partizan državni projekat nije pošteno. Neka onda Zvezda objasni kako je dobila prošle godine duplo više novca od nas, 11 miliona evra naspram naših 5,6 - dodaje Mijailović.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija