• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: A.K.

25.02.2024

14:00

Sudijski eksperti u klinču! Đurović: Nije bio penal za Radnik! Radoman: Bilo je kontakta (VIDEO)

Starsportphoto©/printscreen

Fudbal

Sudijski eksperti u klinču! Đurović: Nije bio penal za Radnik! Radoman: Bilo je kontakta (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Partizan pobedili su Radnik u Surdulici 2:1, a mnogo prašine podigao je penal za Radnik, pri rezultatu 0:0, koji je poništen posle intervencije iz VAR sobe.

Posle duela u  60. minutu između Svetozara Markovića i Dženana Zajmovića sudija Miloš Milanović pokazao je na belu tačku. Ali, dobio je signal iz VAR sobe, gde je sedeo najbolji srpski sudija Srđan Jovanović, da pogleda snimak, a nekoliko trenutaka kasnije glavni sudija je poništio  penal. Posle meča se oglasila Crvena zvezda i zatražila od Fudbalskog saveza Srbije da se Jovanoviću potpuno zabrani pristup svim utakmicama crveno-belih i Partizana, jer je , kako u naveli, "direktno uticao na to da Partizan pobedi i ciljano im pomogao". 

 

Bivši sudija Radovan Đurović kaže da nije bio penal za Radnik, ali Miroslav Radoman smatra da jeste.

- Jovanović je uradio ono što je obaveza VAR sobe, a na kraju je sudija rekao da to nije prekršaj zbog kog treba suditi kazneni udarac. Što se tiče pravila, nema mesta prigovoru. Šta bi bilo kad bi bilo, da nije bilo VAR sobe, Srđana Jovanovića u VAR sobi, da je bio neko drugi, možem samo da pretpostavimo, ali svako zna šta bi se dogodilo. Ali, svesni smo gledajući onaj start i prekršaj, ruglu će se izvrgnuti fudbal, ako neko smatra da takav prekršaj treba da bude kazneni udarac - kazao je za Informer.rs Radovan Đurović.

 

 

S druge strane, Radoman smatra da je sudija bio u pravu kada je pokazao da je bio penal za Radnik.

- Ne spovode se odluke u skladu sa pravlima i moralnim načelima, pa dolazi do problema.  Sudija je bio u pravu kada je dosudio kazneni udarac jer je bilo kontakta, namera hvatanja rukom i bio je vrlo blizu - naveo je Radoman.

 

Foto: FK Partizan

 

 

Međutim, sudija Milanović je promenio odluku posle konsultacije sa VAR sobom, u kojoj je bio Jovanović.

- Radi se o strahu od greške na štetu velikih klubova. Kada to pobede naše sudije imaćemo isto suđenje Radniku, Ivanjici i bilo kom drugom klubu. Neprimereno je da Zvezda komentariše tuđe utakmice. Onda treba da komentariše i svoje.

U fokusu je i penal koji je dosuđen na meču Zvezde i Čukaričkog (3:0). Lopta je išla ka Urošu Spajiću u kaznenom prostoru Čukaričkog, na nju je krenuo i Nemanja Tošić, pa je usledio žestok sudar glavama. Defanzivac Zvezde ostao je da leži na travi, a glavni sudija Marko Ivković iz Lajkovca nije smatrao da je penal, ali je dobio signal iz VAR sobe od Pavla Tomića da pogleda snimak. Učinio je to i promenio odluku.

 

Foto: FK Crvena zvezda

 

 

- To je specifična situacija. Kada je na sredini terena prekršaj sudi se slobodan udarac, a u kaznenom prostor onda je panal. Niko ne postavlja pitanje oko takve situacije. Često se dogodi start kada pogodite igrača u glavu. U takvim situacijama kada je do lopte pre stigao jedan igrač, a drugi zakasnio i pogodio ga u glavu trebalo bi da se svira prekršaj. Milion situacija, milion detalja. U ovoj situaciji zajedno skaču i dolazi do sudara glavama. Jedan prema drugom idu. Najbitnije je u fudbalu da postignete efekat, a da ne ocenite u gestu igrača da ima nesportskog ponašanja. Borili su se za loptu, jedan igrač je za delić zakasnio. Ja to savetujem i mislim da nije kazneni udarac. Može mnogo da se polemiše i da me neko demantuje. Ima elimenata gde može i ne mora. Fudalski ne bih svirao, ali start ima uporište u pravilima igre da može da se svira kazneni udarac. Ovaj udarac ima daleko više elemenata za kazneni udarac nego Partizanov. Fudbalski, ni jedan ni drugi ne bih okarakterisao kao prekršaj - jasan je bio Đurović.

 

Radoman smatra da je sudija dobro postupio kada je promenio odluku na meču Zvezde i Čukaričkog i dosudio penal za crveno-bele. 

- Tu je pogrešan izraz, sudar glavama ne postoji. Ko je inicirao sudar taj je načinio prekršaj. Ovde je sudija bio u pravu jer zakasneli start može biti nogom, rukama, telom ili glavom. Ovde je glavom u glavu protivnilka. Prekršaj je evidentan - poručio je za naš portal Radoman.

Igrač Radnika Šovšić je u 95. minutu sa penala ublažio poraz svog tima (2:1), a Đurović je imao zanimljiv komentar.

- Drugi penal na meču Partizana je pritisak. Sudija je bio svestan šta će se dešavati jer je prvo promenio odluku. Sviran je samo da bi se napravio balans. Znam da je meni lako da diskutijem sad. Sudije više nemaju pritisak za vreme utakmice, nego pre i posle, pa na sednicama. Taj sudija je verovatno zbog toga i dosudio udarac u nadoknadi vremena, a po meni je  to "peglanje" prethodnih odluka. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija