• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M. G.

24.02.2024

09:40

Partizan u Surdulici, Zvezda čeka Čuku! Crno-beli žestoko oslabljeni, ovi igrači neće biti u sastavu

Starsportphoto©

Fudbal

Partizan u Surdulici, Zvezda čeka Čuku! Crno-beli žestoko oslabljeni, ovi igrači neće biti u sastavu

Podeli vest

Nastavlja se trka za titulu u Superligi Srbije! Fudbaleri lidera prvenstva Partizana danas (13.45, Arena 1 premijum) gostuju poslednjeplasiranom Radniku u Surdulici, dok nešto kasnije (16.00, Arena 1 premijum) aktuelni prvak države Crvena zvezda dočekuje Čukarički u derbiju 22. kola.

Biće to jako bitne utakmice za "večite". Partizan je trenutno prvi na tabeli sa bodom više u odnosu na Crvenu zvezdu, pa je jasno da svaka naredna utakmica može biti presudna u borbi za titulu.

Ekipa Igora Duljaja naizgled će imati lak zadatak protiv poslednjeplasiranog Radnika, ali niko u Humskoj ni ne pomišlja da potceni ekipu koju je nedavno preuzeo Dušan Đorđević. Pre svega zbog činjenice da za crno-bele danas neće igrati jako bitni fudbaleri iz ofanzivnog dela tima.

Foto: Starsportphoto

Fudbaleri Partizana

 

Mateus Saldanja biće van tima zbog povrede zadnje lože koju je doživeo u prošlom kolu protiv IMT-a. Brazilac se oseća dobro, nema preteranih poteškoća, ali u klubu su iz predostrožnosti odlučili da ne bude u sastavu, kako ne bi rizikovali težu povredu.

Da stvar bude još gora, Duljaj neće moći da računa ni na Nemanju Nikolića, Saldanjinog zamenika iz napada, koji je suspendovan zbog akumuliranih žutih kartona. Ako se na sve to doda i izostanak Ksandera Severine, koji je usled nepoštovanja dogovora od strane uprave "pobegao" u Holandiju, jasno je koliko bi crno-beli mogli da imaju problema kada je u pitanju realizacija.

Uz to, klub još od zimskih priprema ne može da računa na Nikolu Miličića, štopera koji je stigao iz kragujevačkog Radničkog.

Ovo su igrači Partizana koji propuštaju današnji meč.

 

Očekuje se da u njihovom izostanku šansu od starta dobije Jung-Džun Goh, a biće zanimljivo videti da li će špic biti mladi Samed Baždar ili neko drugi. Uostalom, Duljaj će organizaciju igre poveriti Gajasu Zahidu i Bibarsu Nathu, koji bi mogli da budu ključni igrači crno-belih u Surdulici.

Foto: Starsportphoto

Goh (levo) mogao bi da bude jedna od glavnih Duljajevih uzdanica danas

 

Saldanja ima istegnuće zadnje lože i ne znamo koliko će to da traje, dok Nikolić mora da odradi kartone. Oni su jako važni igrači za nas, to se zna. Slučaj sa Severinom nas je dodatno oslabio, ali tako je kako je. Moramo to da prevaziđemo kako znamo i umemo, nema kukanja. Imamo cilj, a to je povoljan rezultat. Gostujemo na jugu Srbije, gde imamo veliki broj navijača, siguran sam da će biti u velikom broju na tribinama i mi imamo obavezu da oni odu zadovoljni sa stadiona - rekao je Duljaj pred današnji meč.

 

Miloje protiv svojih

Foto: FK Crvena zvezda

Vladan Milojević

 

Sa druge strane, po završetku utakmice u Surdulici počeće duel na "Marakani" između Crvene zvezde i Čukaričkog. Biće to derbi kola, s obzirom da su "brđani" pod vođstvom Gordana Petrića zabeležili dve pobede ovog proleća.

Zvezda će imati nekoliko motiva da slavi. Prvi i osnovni je, naravno, borba za titulu, a drugi je eventualni revanš Čukaričkom za poraz iz prvog dela sezone.

Biće to interesantan duel po više osnova. "Brđane" predvodi legendarni bivši igrač i trener Partizana Gordan Petrić. Njemu će primaran cilj biti bodovi za svoj tim, a u slučaju da "otkine" neki poen na "Marakani", tako bi pomogao i svom Partizanu.

Foto: Starsportphoto

Fudbaleri Crvene zvezde

 

Osim toga, biće to i okršaj oca i sina. Vladan Milojević ove zime preuzeo je Zvezdu pošto se vratio sa Kipra, a Čukarički je doveo njegovog sina Nemanju, kao jednog od najvećih pojačanja u prelaznom roku.

Vladan je pred ovaj duel upravo pričao o tome i nema sumnje da će njegov naslednik biti velika opasnost po crveno-bele.

- U početku mi je bilo neobično kada se moje dete nalazilo preko puta terena. Nemanja je zreo fudbaler, izrastao je u dobrog igrača. Nadam se da ćemo zadržati tu tradiciju. Moramo da obratimo pažnju na njega, kao što gleda on, tako i ja, svako razmišlja o svojoj ekipi - rekao je Milojević.

Navijači Zvezde očekivali su da za Čukarički danas zaigra i Milan Pavkov, čuveni napadač koji je crveno-belima doneo mnogo radosti, pre svega u Ligi šampiona protiv Salcburga i Liverpula. Ipak, njemu još uvek nije stigao ispisni sertifikat iz Saudijske Arabije, pa najverovatnije neće biti deo tima Čukaričkog na "Marakani".

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda
Politika

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je danas na Zlatiboru građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda Dačić je na manifestaciji "Karavan bezbednosti saobraćaja" poručio da se svi učesnici ove kampanje zalažu za podizanje svesti građana o bezbednom ponašanju u saobraćaju i odgovornosti koje nosi vožnja na putu kako bi se smanjili rizici od nesreća.

26.07.2024

19:47

TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!
Live TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!

Ruski skanderi uništili punkt stranih plaćenika u industrijskoj zoni grada Harkova. Likvidirano oko sto vojnika. EU objavila prvu isplatu milijardu i po evra ruskih rezervi za Ukrajinu. Moskva najavila da će odgovoriti na transfer novca. Peskov najavio da će odgovor biti u skladu sa ruskim interesima. Svedočimo li rasrbljavanju Balkana? Kamala Haris tražila od premijera Izraela da završi rat u Gazi. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i istoričar umetnosti Bojan Bogavac.

26.07.2024

21:51

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)
Live TV

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)

Mandiću, Kneževiću i Bečiću, Hrvatska je zabranila ulazak. Šta žele da postignu hrvatske vlasti donošenjem ove selektivne odluke? Na ovu temu u "Info danu" govorili su Vladimir Dobrosavljević, politički konsultant i Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost. Uživo u program uključio se politikolog i prof. dr Vladimir Pavićević.

26.07.2024

16:32

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)
Live TV

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obratio se prekjuče američkim kongresmenima na zajedničkom zasedanju oba doma Kongresa. On je tokom svog izlaganja tvrdio da je broj civilnih žrtava u Gazi minimalan, potpuno odbacivši realnost u čiju korist svedoče brojni snimci zabeleženi u ratom pogođenom regionu. Ove komentare izraelskog premijera analizirao je profesor dr Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka.

26.07.2024

13:03

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija