• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M. G.

22.02.2024

17:05

Tragedija jednog kluba! Ovi igrači su iz Humske bežali glavom bez obzira!

Starsportphoto

Partizan

Tragedija jednog kluba! Ovi igrači su iz Humske bežali glavom bez obzira!

Podeli vest

Krilni napadač Ksander Severina (22) još jedan je u nizu fudbalera koji su u poslednjih nekoliko godina rešili da glavom bez obzira pobegnu iz Partizana! Pre njega, na sličan korak odlučili su se Takuma Asano (29), Fuseni Dijabate (28) i Nemanja Jović (21), dok profesionalni ugovor prošlog leta nije želeo da potpiše talentovani Matija Popović (18).

Teški dani u Humskoj 1! Ofanzivac poreklom sa ostrva Kurasao zatražio je raskid ugovora sa Partizanom zbog duga od 25.000 evra, zbog čega je jutros napustio Beograd. Tim gestom samo je produbio i potvrdio krizu koja godinama unazad drma nekadašnjeg šampiona države.

Foto: Starsportphoto

Na udaru navijača: Miloš Vazura i Milorad Vučelić

 

Nema tog navijača crno-belih koji za ovo stanje i novi skandal u klubu nije okrivio aktuelno rukovodstvo na čelu sa još aktuelnim predsednikom Miloradom Vučelićem i generalnim direktorom Milošem Vazurom. Iz kluba su poručili da "saga Severina" još nije gotova, odnosno da postoji šansa da se brzonogi krilni napadač vrati na treninge, ali...

Foto: Starsportphoto

Ksander Severina

 

Poučeni iskustvom iz nekih ranijih godina, malo je onih koji veruju da će se to zaista dogoditi. Počev od proleća 2021. godine, Severina je četvrti vrlo kvalitetan fudbaler koji je usred sezone iz ovih ili onih razloga rešio da napusti klub iz Humske! Svima koji su se odlučili na taj potez zajedničko je neslaganje sa rukovodstvom kluba, kao i nepoštovanje ranije utvrđenih stavki od strane članova uprave, bilo da se radi o usmenom ili pismenom dogovoru. 

 

Slučaj Asano - planirali milione, završili u minusu

Foto: Starsportphoto

Takuma Asano

 

Pre njega, to je uradio Takuma Asano 2021. godine i to u jeku borbe za titulu prvaka države. Japanac je, mimo svih očekivanja, početkom maja pomenute godine na svom Instagram nalogu ostavio poruku koja je tog jutra šokirala sve pristalice kluba iz Humske.

Naravno, okrivio je upravu za neisplaćene zarade, zbog čega je odlučio da više nikad ne zaigra za crno-bele.

"Ja, Takuma Asano, raskinuo sam svoj ugovor sa Partizanom. Nakon što sam se neko vreme mučio, odlučio sam da presečem i donesem ovu tešku odluku. Mislim da nisam poštovan od strane kluba, koji duže vreme nije isplaćivao moju zaradu na vreme i u pravom iznosu. Još postoji dug koji nije izmiren na današnji dan. Niko nije ni reagovao na moje molbe", poručio je Asano tada.

Godinu dana kasnije, u Humsku je stiglo pismo gde je klub obavešten od strane FIFA da je presuda doneta i to u korist Japanca i da će Partizan, umesto ogromne zarade koju su očekivali, morati da plate oko 500.000 evra.

Podsetimo, Takuma je stigao za milion evra kao želja tadašnjeg trenera Save Miloševića i to direktno iz Arsenala. U Humskoj su se nadali zaradi od preko deset miliona evra, a završili su u gubitku.

 

Slučaj Dijabate - još jedan vrlo kvalitetan "begunac"

Foto: Starsportphoto©

Fuseni Dijabate

 

Partizan je u leto 2022. godine za svoj evropski pohod doveo povremenog reprezentativca Malija, Fusenija Dijabatea. Momak koji je nastupao za nekadašnjeg šampiona Engleske Lester vrlo brzo se pokazao kao pun pogodak na terenu, pošto je imao nekoliko zaista maestralnih partija, naročito na međunarodnoj sceni.

Ipak, ubrzo se ispostavilo da ima "bubice" i običaj da s vremena na vreme jednostavno "nestane" iz kluba. Tadašnji trener Gordan Petrić opraštao mu je kašnjenja po povratku iz rodne zemlje, da bi tokom proteklog proleća kao bomba odjeknula vest da je i on ogorčen na svoj nekadašnji klub!?

Kako je naveo, klub nije poštovao njihov raniji dogovor, a to je da u slučaju dobre ponude on ode iz Humske. Navodno je i njemu klub ostao dužan određene iznose novca, ali u ovom slučaju, mora se priznati, afrički ofanzivac bio je krajnje nekorektan.

Iz kluba su protiv njega pokrenuli disciplinski postupak, da bi sve na kraju okončano prodajom u švajcarski klub Lozanu. Umesto za milione, za svega 600.000 evra.

Pre toga, Dijabate je došao kao slobodan igrač nakon isteka ugovora sa Trabzonsporom i potpisao je na tri godine. Na kraju, crno-beli su ostali i bez sjajnog igrača, ali i bez planirane velike zarade.

 

Slučaj Nemanja Jović - nikad razjašnjen iznos duga

Foto: FK Partizan

Nemanja Jović

 

Na kraju prošle sezone Humsku je potresla informacija da je još jedan igrač zatražio raskid ugovora. Reč je o Nemanji Joviću, momku koji je trebalo da predstavlja budućnost kluba i koji je bio projektovan kao "zlatna koka" u budućnosti.

Po završetku prošle takmičarske godine, ipak, u medijima se pojavila informacija da on više ne želi da bude deo Partizana i da pokušava da izađe iz ugovora. Kako je navedeno, zbog duga od čak 900.000 evra!?

Prosto neverovatno! Dakle, reč je o momku koji sada ima 21 godinu i postavlja se pitanje: Kako je moguće da Partizan mladiću koji još nije završio omladinski staž duguje toliki novac?

Iz Humske su zbog toga medijima pretili i tužbama, tvrdeći da toliki iznos ne bi zaradio za vreme trajanja osmogodišnjeg ugovora, a šta je istina, ostaje nam da nagađamo.

Jović je krajem prošlog leta i zvanično otišao iz Partizana, a sada je član portugalskog Eštorila, gde nema zapaženu ulogu.

 

Slučaj Matija Popović - ispušten još jedan biser

Foto: FC Monza

Matija Popović

 

Mladi Matija Popović jedan je od najtalentovanijih fudbalera na svetu i još jedan je u nizu momaka koji su klub iz Humske napustili u očajnim odnosima sa upravom!

Napadač, koji je ove zime kao slobodan igrač potpisao za Napoli, pa je prosleđen na pozajmicu u Moncu, prošlog leta odbio je da potpiše profesionalni ugovor sa Partizanom. Kako je tada naveo generalni direktor Miloš Vazura, klub nije pristao na ucene njegovog oca, koji ne navodno tražio ogroman procenat od prodaje.

Radi se o detetu iz omladinske škole, pričali smo i sa njegovim ocem. Klub neće trpeti ucene nijednog oca dok sam ja ovde, sigurno nećemo davati nikakve procente. Mogu da kažem da se radilo o 50 odsto od dalje prodaje. Dobio je ponudu koja je najveća u istoriji kada se radi o mladim igračima, jer smatramo da je veliki talenat i ta ponuda i dalje stoji. Odgovor nismo dobili, ako ne potpiše, želim mu sve najbolje, poželeću mu srećan put ako ode, mada sam ubeđen da to nije dobar potez - govorio je letos Vazura.

Za mladog Popovića bili su zainteresovani maltene svi velikani evropskog fudbala, od Milana, Juventusa, do Bajerna, Borusije, Napolija i drugih. Na kraju je potpisao za Napoli, ali prvo će provesti šest meseci na pozajmici u Monci.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija