• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

22.02.2024

14:13

Novi cirkus u Partizanu! Severina otišao, traži raskid ugovora!

Starsportphoto

Partizan

Novi cirkus u Partizanu! Severina otišao, traži raskid ugovora!

Podeli vest

Fudbaler crno-belih, Ksander Severina (22), odlučio se na radikalan potez i zatražio raskid ugovora.

Holanđanin se nije danas pojavio na treningu, pokupio je stvari i otišao kući, pošto mu klub duguje 25.000 evra, a nisu isplaćene obaveze ni prema njegovom agentu, prenosi "Telegraf.rs".

Krilni ofanzivac je navodno poslao i pismo upozorenja rukovodstvu crno-belih, ali mu niko nije odgovorio, pa je odlučio da na drugačiji način pokaže da je ozbiljan u svojoj nameri.

"Severina je u četvrtak napustio crno-bele bez pozdrava, uz obrazloženje da mu do 1. februara, kako je pisalo u ugovoru, nije isplaćen bonus za potpis saradnje u iznosu od 25.000 evra, a njegovom menadžeru nadoknada od 50.000 evra za letošnji transfer. Igrač je još početkom meseca poslao pismo upozorenja čelnicima kluba, ali je ono ignorisano, kao i telefonski pozivi njegovog agenta", navodi pomenuti portal.

Nije bilo nikakvih naznaka da ovako nešto može da se dogodi, pogotovo što je Ksander juče normalno trenirao sa ekipom, pripremajući se za predstojeće gostovanje u Surdulici protiv Radnika (subota, 13.45). Međutim, danas se nije pojavio u klubu, da bi se vrlo brzo došlo do saznanja da se on zapravio spakovao i vratio u Holandiju.

Foto: Starsportphoto

Ksander Severina za vikend protiv IMT-a postigao vodeći gol

Trener Igor Duljaj pokušao je da stupi u kontakt sa Severinom, kao i ostali ljudi iz uprave Partizana, na čelu sa generalnim direktorom Milošem Vazurom, ali on nije želeo da odgovori na pozive.

"Menadžer se javio, ali je ponavljao ono što govori već mesec dana - dugovi. Pregovori dve strane još traju i postoji mogućnost da se krilo crno-belih vrati u petak u Beograd, mada je to pod velikim znakom pitanja, jer u stanu u kojem je boravio nema nijedne jedine stvari", piše "Telegraf".

Ovo nije prvi put da se u Partizanu suočavaju sa ovakvom situacijom. Na isti potez svojevremeno su se odlučili japanski reprezentativac Takuma Asano (29), sada član Bohuma, kao i ofanzivac sa Malija, Fuseni Dijabate (28), koji nosi dres Lozane.

Takođe, zbog dugova je raskid ugovora na štetu kluba letos tražio i dobio mladi srpski reprezentativac Nemanja Jović (21), a ove zime potpisao je za portugalski Eštoril.

Foto: Starsportphoto

Igor Duljaj sa Severinom i Menigom

Podsetimo, Severina je u Humsku stigao u julu prošle godine, kao slobodan igrač iz holandskog drugoligaša Ado Den Haga. Dosad je za crno-bele odigrao 23 utakmice, dao četiri gola i upisao jednu asistenciju.

Reprezentativac Kurasaoa je finiš jesenjeg dela sezone propustio zbog povrede zadnje lože, ali je ovog proleća bio predviđen kao jedan od aduta stručnog štaba. Minulog vikenda je postigao izuzetno lep, vodeći gol protiv IMT-a (5:2), a na odlazak se odlučio samo dve nedelje uoči 172. večitog derbija protiv Crvene zvezde na "Marakani" (9. marta).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Stiže opasno nevreme! RHMZ izdao najnovije upozorenje!
Društvo

Stiže opasno nevreme! RHMZ izdao najnovije upozorenje!

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom i to uglavnom u drugom delu dana a najviša dnevna temperatura biće od 20 do 25 stepeni, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

01.05.2024

12:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15