• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

21.02.2024

07:00

Bivši as Partizana iskren: Sviđa mi se Duljajev tim, vidi se kvalitet!

ATA Images

Partizan

Bivši as Partizana iskren: Sviđa mi se Duljajev tim, vidi se kvalitet!

Podeli vest

Nekadašnji fudbaler crno-belih, a sada trener Darko Tešović (53), prezadovoljan je kako je jesenji prvak otvorio drugi deo sezone.

Pobede nad Javorom u Ivanjici (1:0) i protiv IMT-a u Humskoj (5:2) obradovale su bivšeg vezistu "parnog valjka". Ipak, čak i više od rezultata, raduje ga lepa i efikasna igra Partizana, koji se tokom zime dodatno pojačao na kritičnim pozicijama.

Iskusni stručnjak se nada da će ekipa Igora Duljaja da nastavi u istom ritmu i da može do kraja da ostane konkurentna u trci za titulu, na koju čeka još od 2017. godine.

Trenutno su crno-beli lideri na tabeli, sa bodom više u odnosu na aktuelnog prvaka Crvenu zvezdu, sa kojom će 9. marta na "Marakani" odmeriti snage u 172. "večitom derbiju".

- Odlično je otvoren prolećni deo prvenstva. Ako je jesenas, na samom startu sezone to i izgledalo klimavo, tako se sada jasno vidi da crno-beli imaju jaku, stabilnu i ukomponovanu ekipu. Kao i svi partizanovci, nadam se da će samo tako i da nastave. Gledao sam obe prethodne utakmice i sviđa mi se kako sve to izgleda. Kvalitet, kako individualni, tako i timski, je očigledan. Nikome nije lako da slavi protiv Javora u Ivanjici ili da IMT-u da pet golova, ali vidi se ta raznovrsnost u našoj igri i to me raduje - kaže Darko Tešović za Informer.

Foto: ATA Images

Darko Tešović

On dodaje da ne treba previše žuriti u analizi i hvaljenju novajlija, koje su u Partizan stigle tokom zime. Neki od njih su se već na debiju upisali u strelce, poput štopera Bojana Kovačevića, veziste Denila Kastilja ili ofanzivca Jung Džun Goha, dok je defanzivni vezista Leonard Ovusu odigrao oba uvodna meča kao starter.

- Da ne žurimo u ocenjivanju pojačanja, kao što mi u Srbiji inače volimo da radimo. Jesu Kovačević, Kastiljo i Goh dali golove na premijeri, ali polako. Oni se tek uklapaju i samo će vreme pokazati da li su pun pogodak, jer pre svega, moraju da nastave u kontinuitetu da doprinose dobrim rezultatima - smatra Tešović.

Ipak, potvrdilo se da su crno-beli letos uboli "bingo" kada su angažovali Mateusa Saldanju. Sjajni Brazilac je prvi strelac tima, ali i Superlige, pa nema sumnje da će itekako nedostajati Partizanu na gostovanju u Surdulici u subotu, koje je primoran da preskoči zbog lakše povrede zadnje lože.

Foto: Starsportphoto

Mateus Saldanja

Osim odličnog napadača, van stroja je i iskusni Nemanja Nikolić, tako da stručni štab mora protiv Radnika da pronađe neko alternativno rešenje.

U opticaju su mladi Samed Baždar, talentovani Dušan Jovanović i već pomenuti Goh, kojem mesto centarfora svakako nije primarna pozicija.

- Izlišno je pričati koliko je Saldanja značajan za ekipu, čovek je prvi strelac lige. Sigurno je da Partizan u Surdulici čeka mnogo težak posao. Radnik se praktično bori za goli život, a ovo im je meč "biti ili ne biti", poslednja šansa da uhvate korak za drugim ekipama. Pritom, svi znamo da tereni u Srbiji nisu u dobrom stanju u ovom periodu godine, tako da je to dodatna otežavajuća okolnost. Moraće Duljaj da pronađe neko rešenje za napad. Po mom mišljenju, tu postoje dve opcije. Prilično sam uveren da neće Goh biti najistureniji, već da će da kombinuje nešto sa Baždarom ili da u vatru gurne mladog Jovanovića. I što da ne, njemu je to prirodna pozicija, a baš na ovakvim utakmicama se i postaje igrač - naglašava Tešović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija