• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

06.03.2024

18:06

Rojevićev konačan spisak rukometaša! Srbija bez najiskusnijih na Poljsku

Starsportphoto

Ostali sportovi

Rojevićev konačan spisak rukometaša! Srbija bez najiskusnijih na Poljsku

Podeli vest

Novi selektor muške rukometne reprezentacije Srbije saopštio je na koga računa za mečeve u okviru EHF nedelje.

"Orlovi" će od 10. marta boraviti u Sportskom centru Kovilovo, a potom će otputovati u Poljsku, gde će odigrati dvomeč sa domaćom selekcijom. Prvi susret je na programu 15. marta (17.00), a drugi je zakazan dva dana kasnije (12.30).

Kormilar nacionalnog tima, Boris Rojević (44), koji je na klupi nedavno nasledio Tonija Đeronu, za ovu akciju računa na 21 igrača, među kojima nema Vladimira Cupare, Nemanje Ilića, Mijajla Marsenića, Ilije Abutovića, Petra Đorđića...

Poziv su dobili - golmani: Dejan Milosavljev, Milan Bomaštar, Andrej Trnavac, krila: Vanja Ilić, Marko Srdanović, Marko Nikolić, Bogdan Radivojević, Darko Đukić, Aleksa Tufegdžić, bekovi: Miloš Kos, Uroš Borzaš, Miljan Pušica, Milan Jovanović, Lazar Kukić, Matija Nikolić, Đorđe Đekić, Uroš Kojadinović, Predrag Vejin i pivoti: Dragan Pešmalbek, Luka Rogan i Marko Jevtić.

- S obzirom na to da će nam ovo biti prvi susret, cilj je da se bolje upoznamo sa igračima, njihovim kvalitetima kao i elementima igre koje je potrebno usavršiti. Postavljanje novog sistema na kome ćemo moj stručni štab i ja insistirati, jedan je od prioriteta. Nemamo dovoljno vremena za sve, ali ćemo ono što imamo koristiti pametno. Ne ide nam u prilog veliki broj povređenih igrača, kao i odsustvo Marsenića i Cupare, koji zbog porodičnih obaveza neće biti u mogućnosti da budu sa nama - rekao je Rojević.

Foto: Starsportphoto

Bogdan Radivojević dobio je poziv novog selektora

Ono što odmah upada u oči jeste činjenica da na spisku nema nekoliko rukometaša koji su kod prethodnog selektora bili standardni. Međutim, Rojević poručuje da se nikoga nije odreako, već da ove mečeve želi da iskoristi da proceni što više kandidata za državni tim, kako bi u budućnosti znao na koga može ozbiljno da računa.

- Pred prvi meč sa Španijom imaćemo samo tri treninga, što je jako malo za pripremu, tako da ću ovo martovsko okupljanje iskoristiti da testiram što je više moguće novih igrača. Na spisku nije ni nekolicina iskusnijih momaka, ali nikoga se nismo odrekli. Razgovarao sam sa svima, naročito sa Nemanjom Ilićem, koji ima veliku želju da nastavi da igra za reprezentaciju. Njihov kvalitet nije upitan. Takođe, neki rukometaši na koje ozbiljno računamo u budućnosti, kao što je Zečević, tek izlaze iz povrede i prioritet je da se oporave i da ih sačuvamo - naglasio je Rojević.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija