• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

28.02.2024

14:10

Ko je novi selektor Srbije? Vojvodini doneo punu vitrinu trofeja! U paketu stiže i proslavljeni reprezentativac

Starsportphoto©

Ostali sportovi

Ko je novi selektor Srbije? Vojvodini doneo punu vitrinu trofeja! U paketu stiže i proslavljeni reprezentativac

Podeli vest

Boris Rojević u četvrtak i zvanično seda na kormilo "orlova".

Pokušaj Rukometnog saveza Srbije sa strancem na klupi reprezentacije neslavno se završio na Evropskom prvenstvu u Nemačku početkom 2024. godine. "Orlovi" su predvođeni Tonijem Đeronom učešće na kontinentalnom smotri završili nakon grupne faze, a sve to rezultiralo je rastankom sa španskim stručnjakom. 

Iako je poslednji rezultat bio neuspeh, utisak je da je Đerona uspeo da vrati veru u rukometnu reprezentaciju. Srbija je tokom njegovog mandata uzela meru Francuzima, Norvežanima, Slovencima i nastupila na svakom velikom takmičenju. Ipak, u sedištu Rukometnog saveza Srbije zaključili su da je vreme za novi početak, a šansu da se dokaže na kormilu nacionalnog tima dobiće Boris Rojević. 

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije zasedaće u četvrtak u Zrenjaninu i očekuje se da Rojević istog dana bude promovisan u novog selektora "orlova". On će reprezentaciju predvoditi zajedno sa saradnikom iz Vojvodine - Markom Vujinom, koji će obavljati dužnosti direktora nacionalnog tima. 

Prošao je Boris Rojević trnovit put od početka trenerske karijere do, od sutra, selektora Srbije. Stručnjak iz Vrbasa od starta je deo ambicioznog projekta Vojvodine pošto je zanat pekao u mlađim kategorijama srpskog šampiona. Kada je došlo do rastanka sa iskusnim Kasimom Kamenicom nakon poraza u finalu Kupa Srbije, uprava kluba Rojevića je promovisala u trenera prve ekipe. Ispostavio se to kao genijalan potez budući da je perspektivni stručnjak u godinama koje dolaze u Novi Sad doneo čak 17 trofeja. 

Da se radi o perspektivnom stručnjaku bilo je jasno i tokom rada u mlađim kategorijama Vojvodine. Svoju žetvu trofeja Rojević je započeo još tada, da bi kruna dosadašnje karijere bila titula u EHF Kupu. Bio je to prvi međunarodni pehar koji su Novosađani osvojili, a sve se nastavilo ove sezone dobrim nastupima u Ligi Evrope. 

Foto: Starsportphoto

 

Rojević je na kupi Vojvodine bezmalo šest godina, za to vreme osvojio je pet titula u Superligi, isto toliko puta Novosađani su bili najbolji u Kupu, a dominaciju je nastavio i u Svesrpskom kupu. Jasno je bilo, zbog čega što je uradio, da će se "lale" teško odreći Rojevića koji je označen kao vođa ambicioznog projekta da se na "Slanoj bari" kroz koju godinu ponovo zaigra Liga šampiona. 

Ipak, ni to nije i neće biti problem. Navodno, Vojvodina je dala zeleno svetlo Borisu Rojeviću i sportskom direktoru Marku Vujinu za dogovor sa Rukometnim savezom Srbije. Njih dvojica nastaviće da predvode Novosađane, a uporedo sa tim biće i na čelu reprezentacije. 

Rođeni Vrbašanin ima i selektorsko iskustvo iza sebe pošto je predvodio juniorsku reprezentaciju igrača rođenih do 1998. godine. Uz to, dve godine je bio asistent Toniju Đeroni, baš u vreme kada je Srbija savladala Francusku u zrenjaninskoj "Kristalnoj dvorani". 

Jedini "problem" za Rojevića predstavlja činjenica da će "orlove" prvi put okupiti narednog meseca. Biće to prva i jedina provera pred baraž za odlazak na Svetsko prvenstvo i dvomeč sa Špancima. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija