• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

20.02.2024

20:21

Flensburg slavio u krcatoj "Slanoj bari"! Rukometni spektakl u Novom Sadu!

Starsportphoto©

Ostali sportovi

Flensburg slavio u krcatoj "Slanoj bari"! Rukometni spektakl u Novom Sadu!

Podeli vest

Nemački velikan u drugom poluvremenu slomio otpor srpskog šampiona.

Pokazala je Vojvodina tokom poslednjih godinu i po dana da joj je mesto u vrhu evropskog rukometa. Četa Borisa Rojevića prošle godine osvojila je EHF Kup, ove sezone ozborila mesto u "Top 16" fazi Lige Evrope, ali je večeras u "Slanoj bari" stiglo otrežnjenje. Nemački Flensburg do nogu je potukao Novosađane i pokazao da je pred "starom damom" još mnogo posla kako bi se ozbiljnije suprostavili najmoćnijim klubovima u Evropi -  36:26 (14:13).

Ruku na srce - Vojvodina večeras nije mogla da pokaže šta sve ume budući da je trener Boris Rojević bio dobrano oslabljen. Bez Vukašina Vorkapića, Miljana Vukovljaka, Nemanje Milića i Stefana Dodića bilo je teško parirati Flensburgu.

Držali su se Novosađani koliko su mogli i koliko je bilo snage. Na poluvremenu je nemački velikan i nekadašnji osvajač Lige šampiona imao samo gol prednosti, ali je paklen raspored u kombinaciji sa mnogo povreda uticao na izdanje Vojvodine u nastavku. 

Foto: Starsportphoto©

 

Znali su to da iskoriste Johanes Gola, Simon Pitlih, Džim Hodfridson i Teitur Orn Einarson za ubedljivu pobedu Flensburga u "Slanoj Bari". 

Sjajan ambijent dočekao je rukometaše oba tima, ponovo je dvorana Vojvodine bila ispunjena do poslednjeg mesta, a uprkos ubedljivom porazu "stare dame", navijači su imali šta da vide. Ipak, protiv prvog favorita u EHF Ligi Evrope, teško da je moglo više od časnog poraza. 

Vojvodinu je sa deset golova predvodio Petar Đorđić, četiri je dodao Darko Milenković, a tri Baris Puhovski. Sa druge strane, August Pedersen bio je precizan sedam puta, šest golova je postigao Pitkih, dok je pet delo Johanesa Gole. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija