• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

26.02.2024

15:29

Selektor rukometašica u problemu pred Crnu Goru: Veliki izazov pred nama!

Starsportphoto©

Ostali sportovi

Selektor rukometašica u problemu pred Crnu Goru: Veliki izazov pred nama!

Podeli vest

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije, Uroš Bregar istakao je probleme sa odsustvom igračica kao najveći problem pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje je na programu od 28. novembra do 15. decembra.

Najbolje rukometašice naše zemlje danas su se okupile u Zrenanjinu kako bi se pripremile za meč sa Crnom Gorom u četvrtak (Arena 2 premijum 18.00).

Utakmica će biti odigrana u "Kristalnoj dvorani" u Zrenjaninu, ali neće svih 20 najavljenih igračica biti spremno.  Naime, Dunja Tabak je u finalnom meču Kupa Srbije protiv Crvene zvezde polomila prst, dok je Nataša Lovrić na istom meču povredila koleno. Emilija Lazić se još uvek nije oporavila, a ni Sanja Radosavljević nije sigurna zbog zubobolje.

Foto: Starsportphoto©

Neizvesna zbog problema sa zubom - Sanja Radosavljević

- Žao mi je što su se Dunja Tabak, Nataša Lovrić i Emilija Lazić povredile i neće moći da budu sa nama na ovom okupljanju, a pod znakom pitanja je i Sanja Radosavljević zbog zubobolje. Naknadno smo pozvali Srnu Sukur, Mariju Simić, Aleksandru Vasić i Unu Obrenović, tako da ćemo sve odrađivati po unapred utvrđenom planu. Odmah smo po dolasku u Zrenjanin odradili sastanak i video analizu Crne Gore. Svesni smo njihovog kvaliteta, na poslednjem svetskom prvenstvu zauzele su sedmo mesto i čekaju ih kvalifikacije za Olimpijske igre. Imaju odličnu selektorku i čeka nas veliki izazov, ali uz pozitivnu energiju i veru u svoj tim nadam se da možemo da ostavimo pozitivan utisak - izjavio je Bregar za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Umesto povređenih rukometašica, poziv su naknadno dobile Srna Sukur, Marija Simić, Aleksandra Vasić i Una Obrenović.

Foto: Starsportphoto©

Rukometašice Srbije spremne za Crnu Goru

Reprezentativke Srbije su odlično započele kvalifikacije za EP u oktobru prošle godine. Bugarska je savladana u prvom kolu sa ubedljivih 40:16, a potom je usledio remi sa Turskom 29:29.

U nastavku ih očekuje dvomeč sa Crnom Gorom, nakon čega, početkom aprila gostuju Bugarskoj. Poslednji meč kvalifikacija biće kod kuće protiv Turske.

Srbija zauzima drugu poziciju na tabeli sa tri boda, dok je Crna Gora na prvom mestu sa jednim više. Ukoliko nastave ovakvim tempom i savladaju lidera, naše rukometašice imaju nade da iz grupe izađu kao pobednici i plasiraju se u sledeću fazu.

Srpska reprezentativka Jovana Jovović (28) ističe da je zajedno sa svojim saigračicama spremna za duel i nastavak borbe za mesto na kontinentalnoj smotri.

Pre svega, očekuju nas dve jako zahtevne utakmice protiv veoma poznatog protivnika. Mi smo maksimalno fokusirane na sebe i na našu pripremu za svakog protivnika. Naravno da svaka ekipa zahteva posebnu pripremu iz taktičkog pogleda i nadam se da ćemo zajedno sa stručnim štabom biti spremne maksimalno za ovaj duel. Znam da je svaka devojka koja je trenutno ovde izuzetno motivisana i ne brinem za to da ćemo ostaviti zadnji atom snage na terenu. Pokazale smo na Svetskom prvenstvu da možemo sa svima. Ja verujem u ovu ekipu i jedva čekam mečeve sa Crnom Gorom - izjavila je Jovana.
Ulaznice za utakmicu između Srbije i Crne Gore prodavaće se po ceni od 100 dinara, a sav novac biće uplaćen u humanitarne svrhe.

Želja devojaka i selektora Bregara je da će se izboriti plasman i da će tamo rezultat biti povoljniji u odnosu na Svetsko prvenstvo prošle godine, na kojem je Srbija ostvarila jednu pobedu i pet poraza.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija