• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

26.02.2024

14:44

Žestoka izjava Čovića: Neka se u Partizanu dogovore ko laže, predsednik ili trener

Tanjug

Crvena zvezda

Žestoka izjava Čovića: Neka se u Partizanu dogovore ko laže, predsednik ili trener

Podeli vest

Nastavlja se prepucavanje čelnika Partizana i Crvene zvezde ko je državni klub, ko je dobio više para, ko duguje novac za porez i koliko...

Ponovo se oglasio Nebojša Čović, prvi čovek Crvene zvezde, pričao o finansijama i ponovio da crveno-beli godinama unazad objavljuju finansijsko poslovanje, da ništa nije sakriveno niti će biti. 

- Zvezda nije rekla ništa. Trener Partizana Željko Obradović rekao što je rekao, pa je predsednik države Aleksandar Vučić objasnio ono što se zapravo događa.  Kada ne bih znao pozadinu verovao bih u to. Zvezda godinama unazad objavljuje finansijsko poslovanje, ništa nije sakriveno niti će biti. Zahvalni smo na svakoj pari od države, pomaže nam jako puno da funkcionišemo. Ne stidimo se toga, to je naša država, predstavljamo naš grad i državu  - kazao je za TV Prva Nebojša Čović.

Konkretno je pričao o novcu koji je država dala večitim rivalima. Nedavno je i predsednik Partizana pričao o dugi crno-belih na ime poreza. 
 

- Neću da ulazim u to šta je Mijailović rekao. Mi smo od države dobili oko 39 miliona evra, pričam sa 31.12.2023. godine od juna 2011. godine, pa nadalje. U ukupnim našim prihodima to je 41 odsto. Mi u ovim parama nismo imali nijedno preduzeće koje je indirektno ubacivalo pare u naš budžet. Neka ovi drugi kažu koliko su dobili iz telekomunikacije, automobila, građevinskih poslova... Za 13 trenera smo dali 4,3 miliona, ne znam koliko su oni potrošili. Sferopulos dobija 320.000 evra za ovu sezonu. Kada gledamo zvanične izveštaje na sajtovima klubovima, od dolaska Željka zbirni budžeti dva kluba, uključujući i tekuću, Partizan 59 miliona i 800, Zvezda 34 miliona i 300. Neka oni imaju i 100 miliona, dao Bog, oni su prosečno imali 19,9, mi 11,4. Ako bih išao po trofejima, mi smo osvojili šest, po svakom trofeju imamo znatno manja ulaganja, ispadne da smo utrošili 5,7 miliona, a Partizan ima jedan i to je 59 miliona. Zahvalni smo državi koja ulaže i u nas i u druge sportove, teško bismo funkconisali bez države. Ali, onda ne bi bili na ovom nivou Evrolige. Mi smo 2016/17. imali budžet oko 4,5 miliona evra i ušli smo u top osam.

Foto: Starsportphoto

Košarkaši Crvene zvezde

 

Zatim je "pecnuo" i trener Partizana Željka Obradović.

- Sad su odjednom interesantni podaci, tabele... Kada je Zvezda to objavljivala, pričalo se Čovićeve eksel tabele. Šta hoćete? Da se prepucavamo. Sigurno to nećemo raditi, nemamo sa kim. Samo neka se dogovore ko laže, da li predsednik kluba ili trener? Posao trenera i posao svih trenera dok sam ja u klubu je da se bave terenom, ne parama i politikom. Gledajte svoja posla, vi svoja, mi svoja i to je to. Pritisak na Zvezdu niko nije hteo da prouči kakav je bio 2007. godine, kada je zamalo uništena. To je živa istina...  Zabranjeno je bilo da date pare, pritisci, napadi... 

Prvi čovek crveno-belih je pomenuo i poreski dug. 

- Pedsednik je rekao da duguju šest miliona evra za porez, vidim u konsolidovanom bilansu da je to oko 600 miliona dinara. Mi dugujemo nešto manje od milion evra, imamo nesporazum koji ćemo nadam se rešiti, a to je obračunavanje poreza. Zvezda je 2011. godine blokirana zbog duga za porez od 80.000 evra, blokirana, što je ušlo u UPPR. Neko nije blokiran zbog duga od 10 miliona evra koliko je bilo. Sam predsednik je rekao da su dobijali novac, 401.200.000 dinara u septembru 2023. godine i kada se sve sabere, uplaćen je deo poreza i ostalo je oko 6 miliona. Kada država daje pare onda je u obavezi da kontroliše kako je dala pare i kako su potrošene. Zašto je problem ulaska Budžetske i Poreske inspekcije? Nije to nikakav problem za nas. Kada država uđe i kontorliše, onda je dužna da pruži informaciju u javnosti i da ona bude apsolutno tačna.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Pojasnio je dugovanja Zvezde, kao i da se radi o poreskim stopama.

- Ugovori o naknadama idu na oko 11,7 odsto. Nijednu isplatu nismo uradili bez te obaveze. Mi dugujemo za PDV, oko 5,5 miliona evra smo inkasirali na kartama, što sezonskim, što dnevnim i za to dajemo 10 odsto za porez. Pravi se priča da je Partizan avangarda, a tamo vređaju sve žive, tako to funkcioniše. Zvezdini navijači to nikada nisu radili. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija