• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

22.02.2024

14:01

Bivši igrač Zvezde iznenada otišao u penziju! Kraj u 33. godini

Starsportphoto

Crvena zvezda

Bivši igrač Zvezde iznenada otišao u penziju! Kraj u 33. godini

Podeli vest

Košarkaš Nejt Volters odlučio da završi igračku karijeru.

Nekadašnji plejmejker Crvene zvezde neće se više vraćati na parket, makar ne kao profesionalac. Odlučio je Amerikanac da "okači patike o klin" i to nakon određenog vremena koje je proveo kod kuće sa porodicom.

Volters će u Srbiji ostati upamćen po tome što je u dva mandata nosio crveno-beli dres. Prvi put je na Mali Kalemegdan stigao u sezoni 2016/17. i to nakon što je NBA predsezonu odigrao za Denver, ali je ubrzo odustao od ugovora. Osvojio je sa Zvezdom titule u ABA ligi, Košarkaškoj ligi Srbije, kao i trofej Kupa Radivoja Koraća.

Povratak u Beograd usledio je leta 2021. godine. Tada se izborio za nešto veću ulogu, a imao je prosek od 8,4 poena i 3,3 asistencije po meču. Ponovo je podigao pehar namenjen prvaku Jadranske lige, kao i pobednika nacionalnog Kupa, gde je bio proglašen za MVP-ija.

Momak rodom iz Sent Klauda u Minesoti je 2013. godine na NBA draftu izabran kao 38. pik u drugoj rundi od Vašingtona, ali je odmah prosleđen u Milvoki.

Foto: Starsportphoto

Nejt Volters u dresu Crvene zvezde

Nosio je još i dres Nju Orleansa, Bešiktaša, Jute, Šalona, Žalgirisa, Makabija iz Tel Aviva, Uniksa iz Kazanja i Panatinaikosa, koji mu je bio i poslednji tim u karijeri. Sa "zelenima" iz Atine se rastao minulog leta.

- Sve se desilo postepeno. Sam povratak kući i vreme provedeno sa porodicom mi znači sve. Deceniju nisam bio u svom kraju. Sezone u inostranstvu su duge, a sada sam oženjen i imam decu. U jednom trenutku je postalo previše da me nema tako dugo - rekao je Volters u razgovoru za "Sent klaud lajv".

Foto: Starsportphoto

Voltersu je Panatinaikos bio poslednji klub u karijeri

On je dodao da će uskoro doneti odluku čime će se u budućnosti baviti.

- Bio sam okupiran porodičnim obavezama i bilo mi je sjajno. Na kraju ću pronaći neki novi posao, samo nisam baš siguran šta će to biti. Mislim da sam zaradio dovoljno novca, ali ne želim da žurim i da radim bilo šta - naglasio je Volters, kojeg su i česte povrede sprečile da pokaže mnogo više.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija