• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M. G.

22.02.2024

10:55

Nije ni čudo što Jokić mrzi ovaj meč! Poražavajući podaci, da li je ovo najgori Ol-star ikad? (FOTO/VIDEO)

Tanjug/AP

NBA

Nije ni čudo što Jokić mrzi ovaj meč! Poražavajući podaci, da li je ovo najgori Ol-star ikad? (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Ovogodišnji Ol-star meč u NBA ligi potpuno je razočarao sve ljubitelje košarke, uprkos tome što je viđeno gotovo 400 poena zbirno. Mnogi su mišljenja da je baš zbog toga ovaj događaj izgubio svu draž koju je imao nekoliko decenija unazad, a američki mediji izdvojili su još jedan neverovatan podatak, koji zapravo oslikava sav besmisao ove revijalne utakmice.

Naime, duel između Istoka i Zapada u Indijanapolisu završen je pobedom Zapada od 211:183, a na tom meču viđena su, verovali ili ne, ukupno tri prekršaja!

Zvuči neverovatno, ali najveće zvezde današnje košarke rešile su da prirede šou bez ikakvog takmičarskog motiva. Viđena su zakucavanja (mada može se diskutovati i koliko je to merodavno), šutevi sa pola terena, ali i totalno odsustvo bilo kakve odbrane.

Foto: printscreen

Šala i zabava: Lebron priča vic Jokiću i Dončiću

 

Naravno, defanziva i nije prioritet na ovom revijalnom meču, ali ovog puta utisak je da su akteri prevršili svaku meru kada je reč o neozbiljnosti i otaljavanju posla.

Američki portal "Fejdvej" pisao je o ovoj pojavi, a izvukao je i grafikon kako su se u poslednjih 30 godina kretale brojke kada je u pitanju ovaj segment igre. Tako je, recimo, na Ol-staru 1993. godine viđeno čak 62 prekršaja, što dovoljno govori koliko je tadašnjim velikanima bilo stalo da dođu do pobede, ali i da se pokažu u najboljem svetlu.

 

 

Deset godina kasnije, 2003. godine, viđeno je 37 prekršaja, 2013. 24 faula, a 2023. godine svega sedam. Međutim, ovogodišnji meč "svih zvezda" oborio je rekord, pošto su viđena samo tri faula. Dakle, akteri su na terenu radili šta su hteli.

 

 

Da je sve ovo izgubilo smisao, govori i još jedan poražavajući podatak. Ovogodišnji Ol-star meč zabeležio je drugu najmanju gledanost u poslednje tri decenije!

Naime, putem TV ekrana širom sveta, prema podacima statističke kuće "Bordrum", gledalo je 5,5 miliona gledalaca, što je druga najmanja zabeležena gledanost od 1993. godine. Najmanje gledalaca zabeleženo je prošle godine, 4,6, ali uprkos napretku u odnosu na prethodnih 12 meseci, utisak je da je čitav šou bio još gori.

Evo kako izgleda ta lista.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Boardroom (@boardroom)

 

Sve to je pomalo čudno, ako se uzme u obzir da su se prošlog vikenda u Indijanapolisu okupile sve najveće košarkaške zvezde. Bio je tu naš Nikola Jokić, kao i Lebron Džejms, Janis Adetokumbo, Luka Dončić, Demijan Lilard, Kevin Durent i mnogi drugi.

Otud i ne čude reči našeg Nikole Jokića, koji je pre nekoliko godina izjavio da nije ljubitelj Ol-stara, što je, naravno, tada naišlo na osudu medija u Americi.

- Nisam iznenađen što su me birali među poslednjima, ni ja sebe ne bih birao. Nisam ja za ovakve utakmice - govorio je Jokić, koji je ove godine u Indijanapolisu postigao 15 poena i imao šou sa reprezentativcem Slovenije i svojim velikim prijateljem, Lukom Dončićem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija