• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

21.02.2024

21:16

Čović najavio zanimljivo leto: Zvezda želi tri reprezentativca Srbije! Pomenuo plate svih trenera i odnos sa Obradovićem!

Tanjug

Crvena zvezda

Čović najavio zanimljivo leto: Zvezda želi tri reprezentativca Srbije! Pomenuo plate svih trenera i odnos sa Obradovićem!

Podeli vest

Trener je taj koji bira, Dušku je rečeno da je Teodosić opcija za Zvezdu, ali da ne mora tako da bude, jasan je prvi čovek crveno-belih.

Mnogo bure je na "Malom Kalemegdanu" još od kako je Crvena zvezda smenila Duška Ivanovića na startu sezone. Pričalo se da je crnogorski strateg bio nezadovoljan pojačanjima, da je bilo problema na relaciji njega i Miloša Teodosića, a o svim tim, ali i mnogim drugim temama govorio je prvi čovek srpskog šampiona - Nebojša Čović. 

Bio je predsednik Crvene zvezde gost podkasta "Luka i Kuzma" nekoliko dana nakon što su crveno-beli odbranili titulu u Kupu Radivoja Koraća. Čović je u ragovoru sa domaćinima otkrio da su Čima Moneke i Brendon Dejvis bili opcije za pojačanja, ali da je trener Duško Ivanović tražio Nemanju Bjelicu i Majka Tobija. 

- Naš budžet za igrače ove sezone sa stučnim štabom je oko 12 miliona evra. Kada na to dodate putovanja i ostale stvari, ide na 15 miliona. To je u odnosu na prethodnu sezonu povećanje za nekih 20 posto. Bjelica je naravno izbor Duška Ivanovića. On je birao Bjelicu, a nije birao onog iz Baskonije... Monekea. Pa je izabrao Majka Tobija, a nije Brendona Dejvisa - rekao je Nebojša Čović. 

Foto: Starsportphoto©

 

Naravno, uvek aktuelna tema je rivalitet Crvene zvezde i Partizana, a Čović se dotakao svog odnosa sa Željkom Obradovićem. Prisetio se situacije od pre nekoliko sezona kada je srpski strateg zamerio crveno-belima vređanje navijača dok je sedeo na klupi Fenerbahčea. 

- Ja sam protiv vređanja i maksimalno se trudim i nikada, otkako sam ja u Zvezdi, nikad nismo napravili scenario da bilo koga vređamo. Željko se ljutio kad je Fenerbahče prvi put izgubio od Zvezde, kada je rekao da je izgubio prijatelje, da mi smo prijatelji. Posle me zvao u jedan sat uveče. Ne postoji čovek koji je bio blizu mene da mu nisam pomogao i da mu nisam uticao na karijeru.

Kao veliko pojačanje letos je stigao Šabaz Nejpir, ali Amerikanac se nije snšao u Beogradu. Po povratku u Milan ponovo je zaigrao kako ume, a razlog za to je porodica koja nije došla sa njim u srpsku prestonicu. 

- Sa Šabazom je potpisan ugovor u vrednosti od dva miliona i 100 hiljada dolara. Isplatili smo mu tri plate, dok četvrtu i petu dajemo u pet rate. To ukupno dolazi do milion i 50 hiljada dolara. Istu toliku cifru će isplatiti i Olimpija Milano, samo je lukavi Mesina dao izjavu kakvu je dao pa se Srbin glođe. Izgleda mu nedostaje porodica i u Milanu pošto vidite kako igra - dodao je prvi čovek Crvene zvezde, a potom nastavio da su svi momci Nejpira dočekali sjajno. 

- Teodosić i Nedović su ga potpuno prihvatili, pomagali mu. Bilo je vrlo malo pomaka, skoro nikakvog kod njega. Imao je samo jedan razgovor sa mnom, a sa trenerima je pričao i uvek isticao da se trudi i da će se uklopiti. Najavljivao je da će biti bolji, ali nikako nije postajao bolji. 

Foto: Starsportphoto

 

Nakon otkaza šuškalo se da je povod za rastanak sa Duškom Ivanovićem bio dolazak Miloša Teodosića. Nekoliko puta je Čović demantovao takve navode, a sada je stavio tačku na priče o tome. 

- Trener je na kraju taj koji bira. Dušku Ivanoviću je rečeno kada je dolazio u Zvezdu da je Miloš Teodosić opcija za Zvezdu naredne sezone. Da je rekao ne mora, bilo bi ne mora - jasan je Čović. 

Zanimljivo, sa crveno-belima je tokom leta pregovarao Mateuš Ponitka. Poljak se dogovorio sa Zvezdom, a onda nekoliko dana kasnije potpisao ugovor sa Partizanom. 

- Ivanović je prvi pričao sa Ponitkom. Sve je dogovorio sa njim osim finansijskim elemenata. Onda se dogodilo to da nekoliko dana nije mogao da stupi u kontakt sa Ponitkom. Desilo se to da je otišao u Partizan iako je pričao da jedva čeka da dođe kod nas i igra za Ivanovića. Verovatno je isto to pričao i treneru Partizana - podvukao je Čović. 

Čović otkrio plate svih trenera Crvene zvezde: 

Prvi čovek crveno-belih je u jednom delu razgovora otkrio i kolika su bila primanja trenera koji su tokom njegovog mandata radili na "Malom Kalemegdanu". Budući na staž, bilo je za očekivati da je najviše novca zaradio Dejan Radonjić. 

- Dejan Radonjić u nekoliko navrata u prvom navratu za pet sezona 925.000 evra ukupno. Onda u drugom navratu je izašlo 627.500 i on je ukupno zaradio oko 1.600.000 evra - rekao je Čović, a onda nastavio sa nabrajanjem. 

- Mi vodimo jasne podatke, dosta trenera smo promenili, kako koji je zaradio. Prvi je bio Svetislav Pešić sa 400.000 evra. Milivoje Lazić 42.000 evra, Vlada Vukoičić 81.000 evra, Dušan Alimpijević je zaradio 56.000 evra, Milenko Topić je na 28.000, Milan Tomić je na oko 200.000 evra ukupno, on je uzeo Superkup, ABA ligu i domaću ligu, izgubili smo Kup. Andrija Gavrilović oko 80.000 evra, Šakota oko 160.000 evra, Saša Obradović 650.000 evra. Vlada Jovanović oko 120.000 evra, Duško Ivanović će izaći na 875.000 evra. 

Naravno, dotakao se i ugovora koji sa crveno-belima ima Janis Sferopulos. 

- Sferopulos je ovde za 320.000 evra koliko zarađuje u Zvezdi - jasan je bio Čović. 

Ne krije Nebojša Čović da su na radaru crveno-beli srpski reprezentativci - Nikola Kalinić, Nikola i Stefan Jović. 

- Moramo da budemo pojačani, trebalo bi da budemo za Olimpijadu, ali reći ću za jednog... Nikolu Kalinića za koga smo mi zainteresovani. Radimo na tome. Nismo ga prodali, otišao je za džabe, imao je 1+1 i kasnili smo mu četiri ili pet plate, čovek je čekao, bilo je obećanje, nismo završili, otišao je u Barselonu. Radi se na tome, koliko može naravno, poštujući da je on igrač Barselone, mi nismo oteli - kazao je Čović, a potom dodao. 

Foto: Starsportphoto©

 

- Ima još tu igrača naših koje bismo voleli da vidimo, to što radimo, radimo u dogovoru sa Sferopulosom. Stefan Jović je isto u razmišljanju, ali ako može da obezbedi kontinuitet. Nas interesuje i Nikola Jović, ja mu želim svaki uspeh u NBA ligi, ali ako ne bude tamo igrao, voleo bih da ga vidim ovde.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija