• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

18.03.2024

09:28

Teško njima! Ne želimo Ruse u Parizu! Hejtuju sportiste sa svih strana, a samo 40 ih ide na Olimpijske igre!

EPA

Ostali sportovi

Teško njima! Ne želimo Ruse u Parizu! Hejtuju sportiste sa svih strana, a samo 40 ih ide na Olimpijske igre!

Podeli vest

Potpredsednik Međunarodnog Olimpijskog komiteta Džon Kouts je istakao da će se sportisti iz Rusije i Belorusije nastupati kao neutralni i da se ne očekuju u velikom broju na Olimpijskim igrama u Parizu (26. jul - 11. avgust).

Kako trenutno stoje stvari, Olimpijske igre u prestonici Francuske proći će sa izuzetno malo ruskih i beloruskih sportista, a svakako niko od njih neće moći da se takmiči pod zastavom svoje države.

Sportisti i timovi iz ove dve zemlje su od početka rata u Ukrajini na udaru mnogih međunarodnih zabrana i sankcija, a nakon najava da će Rusiju i Belorusiju predstavljati samo individualni sportisti i to bez nacionalnih obeležja, izvesno je da će se na OI pojaviti oko njih 40.

 

Foto: tanjug/ap

Ruski teniser Danil Medvedev

 

 

Jedno je sigurno, a to je da neće biti takmičenja u timskim sportovima za Ruse.

- Problem je i to koliko će ih ići na Olimpijske igre jer neće moći da se takmiče u bilo kom timskom sportu, jer ne mogu da se takmiče kao Rusija. Svako ko je deo nekog ruskog vojnog kluba takođe neće moći da se takmiči. Takođe, neki sportisti neće želeti da se takmiče ako nisu pod zastavom Rusije -  rekao je Džon Kouts.

On se ogradio, rekavši da možda i nije u pravu, ali da misli da neće više od 40 Rusa doći u Pariz. 

Ukrajinci su sa druge strane digli glas i bune se, pa je ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba naglasio da je odluka da se Rusima i kao neutralnima dozvoli da nastupaju sramna.

 

Foto: Pixabay

Ova zastava se neće vijoriti u Parizu

 

 

Ni gradonačelnica Pariza Ana Hidalgo nije krila da u svom gradu ne želi Ruse.

- Iskreno, volela bih da ne dolaze. Biće veoma, veoma teško videti ih, čak i pod neutralnom zastavom jer znamo koliko Putin ističe te sportiste -  rekla je ona. 

Podsetimo, nedavno je objavljeno da će ruskim teniserima biti dozvoljeno da se takmiče na predstojećim Olimpijskim igrama, ali samo u singlu i dublu. Naime, miks kao kategorija nosi ime zemlje odakle su učesnici, pa neće imati predstavnike iz Rusije, i Andrej Rubljov i Anastasija Pavljučenkova neće moći da brane zlato u Parizu. 

Prethodni put kada su Rusi bili bez ikakvih sankcija imali su 282 takmičara u Rio de Žaneiru 2016. godine, a osvojili su 56 medalja! Nema sumnje da bi se mnogi sportisti obradovali kada ne bi videli kolege iz ove zemlje, jer su mnogi od njih pretendenti na medalje u raznim sportovima i disciplinama. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija