• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

03.04.2024

15:01

Korak do Evropskog prvenstva! Srbija nema pravo na grešku protiv Bugarske!

Starsportphoto

Ostali sportovi

Korak do Evropskog prvenstva! Srbija nema pravo na grešku protiv Bugarske!

Podeli vest

Ženska rukometna reprezentacija Srbije danas gostuje reprezentaciji Bugarske (16.00, RTS) u Šumenu, u okviru 5. kola kvalifikacija za Evropsko prventsvo.

Izabranice Uroša Bregara su se prethodnih dana pripremale u Pirotu za poslednji ciklus kvalifikacija za EP. Prva od dve preostale utakmice je duel sa Bugarskom koji se igra danas, dok je meč sa Turskom na programu četiri dana kasinje. Našoj selekciji se u četvrtak pridružila i Jovana Jovović, tako da je ekipa trenirala u punom sastavu.

Selektor reprezentacije je zadovoljan napretkom rukometašica i čvrsto veruje u trijumf.

- Dobro smo trenirali, sve igračice su bile na raspolaganju, stigle su nam i devojke koje igraju u inostranstvu. Vidi se napredak, dobar rad u klubovima i individualno. Odradili smo dobru pripremu i idemo u Bugarsku sa ciljem da ostvarimo pobedu - istakao je Bregar.

 

Foto: Starsportphoto

Ženska rukometna reprezentacija Srbije

U početnoj fazi kvalifikacija, reprezentacija Srbije je u Zrenjaninu savladala selekciju Bugarske sa 40:16. Ipak, kapiten Jovana Risović ističe da će meč u Šumenu predstavljati veći izazov, iako se pobednik ne dovodi u pitanje.

- Meč u Bugarskoj sigurno neće biti kao u Zrenjaninu, sigurno neće biti lagano. Odlučujuća stvar će biti svakako naš pristup, moramo dobro da otvorimo meč da bismo kontrolisale igru sve vreme. Od starta moramo da igramo čvrsto u odbrani da bismo stvorile dobre uslove za golove iz tranzicija i kontri. Nadam se da će nam taj meč doneti samopouzdanje i biti dobra uvertira za Tursku - istakla je Risovićeva.

Srpkinje trenutno zauzimaju treću poziciju sa tri boda u grupi sa Crnom Gorom, Bugarskom i Turskom. Crnogorke su na prvom mestu bez poraza sa osam bodova, Turkinje su iza njih sa pet, dok je Bugarska na poslednjem mestu bez ijednog boda. 

 

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo rukometašica (5. kolo):

Sreda

15:00: Azerbejdžan - Makedonija 

15.00: Turska - Crna Gora

16.00: Bugarska – Srbija

17.00: Grčka - Hrvatska 

18.00: Italija - Francuska

18.00: Litvanija - Španija

18.45: Luksemburg - Island

20.00: Farska Ostrva - Švedska 

 

 

Standings provided by Sofascore

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Popović: Nastavićemo da jačamo vladavinu prava!
Politika

Popović: Nastavićemo da jačamo vladavinu prava!

Ministarka pravde Maja Popović istakla je danas da će nastaviti sa jačanjem vladavine prava i povećanjem efikasnosti pravosuđa kako bi građani mogli da zaštite svoja prava u sudskim postupcima u razumnom roku.

30.04.2024

15:42

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!
Politika

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović u obraćanju na sednici Saveta bezbednosti UN izneti istinu i činjenice koje ne žele da čuju samo oni koji ruše dejtonsku BiH.

30.04.2024

15:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija