• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

03.04.2024

23:28

Legenda najavila kraj! Hansen završava karijeru u Parizu!

EPAIMAGES

Ostali sportovi

Legenda najavila kraj! Hansen završava karijeru u Parizu!

Podeli vest

Slavni danski rukometaš odlučio da mu Olimpijske igre budu poslednje takmičenje.

Već gotovo dve decenije evropski rukometni tereni poprište su duela Mikela Hansena i Nikole Karabatića. Dvojica bombardera, verovatno i najboljih rukometaša u 21. veku, vode bitke na svim poljima, kako klupskim tako i reprezentativnim. Imali su navijači prilike da jedan takav gledaju u finalu Evropskog prvenstva početkom godine, a duel za kontinentalnog šampiona mogao bi da im bude poslednji u bogatom rivalstvu. 

Nikola Karabatić je nakon titule osvojene u Nemačkoj najavio povlačenje na kraju sezone, a danas je istim stopama krenuo u Mikel Hansen. Legendarn danski rukometaš obratio se javnosti na konferenciji za medije u Olborgu i saopštio da će mu Olimpijske igre u Parizu biti poslednje takmičanje u karijeri. 

- Već skoro 20 godina imam privilegiju da živim od sporta koji volim. Predstavljao sam neke od najvećih klubova na svetu. Uvek sam govorio da želim da prestanem onog dana kada više nema radosti i posvećenosti. I dalje ima, ali takođe mislim da sam došao do trenutka gde mogu da osetim da postoje druge stvari koje me privlače. Zbog toga osećam da je ovo leto savršeno vreme za kraj karijere. Uvek ću imati ogromnu ljubav prema sportu. Mislim da to niko neće dovoditi u pitanje. Voleo bih da se oprostim na Olimpijskim igrama - poručio je Mikel Hansen. 

Foto: Tanjug/AP

 

Hansen je tokom bogate karijere nastupao za GOG, Barselonu, Kopenhagen, Pariz Sen Žermen, a od 2022. godine vratio se u domovinu i zadužio opremu Olborga. Iako važi za jednog od najboljih rukometaša svih vremena danskom beku nikada nije pošlo za rukom da osvoji EHF Ligu šampiona. Poslednju šansu imaće ove sezone, ali je pred njim težak put. 

Već u četvrtfinalu Hansena čeka okršaj sa raspucanim Vespremom, a pobednik tog dvomeča izboriće mesto na završnom turniru u "Lankses areni". 

Sa druge strane, u dresu reprezentacije Mikel Hansen osvojio je pregršt medalja. Tri puta je Danac bio šampion sveta, a sa planetarnih smotra ima još i dva srebra. Na Evropskim prvenstvima ima jednu zlatnu, dve srebrne i jednu bronzanu medalju. Kada je reč o Olimpijskim igrama, iskusni levi bek u Rio de Žaneiru došao je do zlata, a u Tokiju do srebrne medelje. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zaplenjen duvan u Leskovcu! Krivična prijava osumnjičenima
Istraga u toku

Zaplenjen duvan u Leskovcu! Krivična prijava osumnjičenima

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu podneće krivične prijave protiv trojice muškaraca starosti 60, 54 i 42 godine, kao i protiv četrdesetosmogodišnje žene zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

30.04.2024

15:20

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija