• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

14.04.2024

18:35

Zvezdina furija oduvala Partizan! Crveno-beli slavili u večitom derbiju i stavili jednu ruku na titulu!

Starsportphoto©

Ostali sportovi

Zvezdina furija oduvala Partizan! Crveno-beli slavili u večitom derbiju i stavili jednu ruku na titulu!

Podeli vest

Odbojkaši Crvene zvezde poveli u finalnoj seriji.

Punih devet godina navijači večitih rivala čekali su da šampionsko pitanje u domaćem šampionatu rešavaju Crvena zvezda i Partizan. Ove sezone su to dočekali, ali ako se po jutru dan poznaje - drame neće biti. 

Odbojkaši Crvene zvezde deklasirali su ljutog rivala u prvom meču finalne serije Odbojkaške lige Srbije sa 3:0 (). Bila je četa Ivice Jevtića najbolja tokom čitave sezone, a sjajnu formu potvrdili su večeras na "Banjici". 

Dominirala je Zvezda od prvog do poslednjeg poena i na krilima raspoloženog korektora Dušana Nikolića rutinski savladala Partizan. Crveno-beli su na pravi način otvorili meč, servisom Nikole Petrovića stekli osetnu prednost i vrlo brzo poveli sa 1:0.

Foto: Starsportphoto©

 

Ipak, Partizan je na startu drugog poluvremena odgovorio istom merom. Bjelica i Mrdak vratili su crno-bele u igru, ali je izostala podrška dizača Rikarda Mancana. Crvena zvezda je potpuno neutralisala Kubanca na "Banjici" i nakon preokreta doplirala svoju prednost u prvom meču finalne serije. 

Igra crno-belih se potpuno raspala u trećem setu, znala je to Zvezda da iskoristi servisima, a ni raspoloženi Stefan Janković nije uspeo da spreči debakl Partizana. 

Drugi meč finalne serije na proogramu je 17. aprila od 19 časova, a ulogu domaćina imaće Partizan. Dakle, Crvena zvezda će kroz tri dana moći da osvoji 13. šampionsku titulu. 

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN   3:0 (25:19, 25:21, 25:23)

 

 

 

UŽIVO: 

TREĆI SET: 

25:23 - KRAJ! Crvena zvezda je dobila prvi meč finalne serije! 

24:23 - Meč lopta za Zvezdu! 

15:11 - Nešto bolja igra Partizana u ovim momentima, ali crno-beli ne uspevaju da u potpunosti istope prednost Zvezde. 

11:6 - Nastavlja se niz crveno-belih, sve su prilike da će crveno-beli povesti u finalnoj seriji! 

4:1 - Ne piše se dobro Partizanu. Zvezda već ima +3 na startu trećeg seta, koji bi mogao da bude i poslednji, ako pripadne crveno-belima.

DRUGI SET: 

25:21 - Osvaja Zvezda i drugi set! Imali su tri set lopte i već prvu su iskoristili.

20:18 - Nastavlja Zvezda u istom ritmu, crveno-beli diktiraju tempo i hrabro grabe ka osvajanju i drugog seta. 

16:14 - Vrlo loša serija Janjićevih odbojkaša. Zvezda dolazi do četiri uzastopna poena i sada vodi sa +2!

10:13 - Uspela je Zvezda da smanji zaostatak, ali je usledila nova serija Partizana. Odmah je tajm-autom reagovala klupa crveno-belih. 

6:9 - Bude se i crveno-beli koji su nešto manje raspoloženi nakon osvojenog prvog seta. Ipak, blok Partizana još uvek ne pronalazi rešenje za Nikolića. 

3:6 - Daleko bolji početak Partizana u drugom poluvremenu, nastavio je Mrdak u istom ritmu, ali sada ima i pomoć Bjelice. 

PRVI SET: 

25:19 - Fantastičan servis Dušana Nikolića za kraj prvog seta! Crveno-beli su bili dominantni i asom stigli do prednosti. 

23:18 - Grabe crveno-beli ka osvajanju prvog seta! 

Foto: Starsportphoto©

 

19:15 - Uspeva Milija Mrdak da održi Partizan u prvom setu, sa druge strane najraspoloženiji za sada je Dušan Nikolić. 

16:11 - Raste prednost Zvezde! Razbudio se i blok crveno-belih, grabi domaćin ka osvajanju prvog seta. 

9:5 - Sigurnija igra Zvezde u prvom setu, odličan servis crveno-belih zbog čega Partizan ne uspeva da pronađe svoj ritam. Nezadovoljan je Janjić i reaguje tajm-autom. 

4:2 - Bolji početak Crvene zvezde u finalu, Nikola Petrović sjajno servira na startu meča i donosi svojoj ekipi dva poena prednosti. 

Pre meča: 

18:46 - Po prvi put nakon devet godina večiti rivali biće finalisti domaćeg šampionata. Titulu brane odbojkaši Partizana, ali ulogu blagog favorita pred današnji okršaj ima Crvena zvezda. 

18:40 - Dobro došli na lajv prenos prvog meča finalne serije Odbojkaške lige Srbije između Crvene zvezde i Partizana. Sve detalje sa ove utakmice uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija