• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.04.2024

13:11

Srpski školarci u Olimpiji na paljenju olimpijskog plamena

BAŠS

Ostali sportovi

Srpski školarci u Olimpiji na paljenju olimpijskog plamena

Podeli vest

Evropske edukaciono-sportske igre biće održane od 14. do 20. aprila u Grčkoj.

 

Organizator je Evropska federacija za školski sport (ESSF). Prva tri dana srednjoškolci iz šest zemalja (Grčka, Srbija, Kipar, Velika Britanija, Ukrajina i Francuska) biće u drevnom mestu Olimpija, dok će od 17. aprila boraviti nadomak Atine, u gradiću Maraton. Oni će 16. aprila prisustvovati zvaničnoj ceremoniji paljenja olimpijskog plamena, koji će tog dana krenuti dalje kroz Grčku ka Parizu. Inače, vest o ovoj ceremoniji i zvanično je objavio portal Međunarodnog olimpijskog komiteta.

 

Foto: BAŠS

 

 


Srbiju će predstavljati srednjoškolci Sportsko informatičke gimnazije Prestiž iz Beograda. Beogradska asocijacija za školski sport i Savez za školski sport Srbije, zajedničkim snagama obezbedili su sredstva za naše gimnazijalce. Osim toga što će prisustvovati paljenju olimpijske baklje, srednjoškolci će igrati basket tri na tri, učestvovače u jednoj atletskoj disciplini po izboru i imaće nekoliko radionica. 


Posebno će biti održano i veče Nacija, kada će svaka ekipa predstaviti zemlju iz koje dolazi. Srbiju će predstavljati: Lena Kojadinović (rođena 2008.), Irina Kontić (2008.), Natalija Maravić (2008.), Dositej Đurić (2008.), Lazar Antonijević (2006.) i Andrija Bigović (2007.). Kapiten Srbije je Lazar Antonijević, koji inače trenira plivanje. Uz naše mlade je i profesor Sreten Srećković. Delegat ovih igara je Gorica Bilak Moconja iz Republike Srpske. 


- Ovakve igre su veoma važne za mlade i siguran sam da će svima ostati u lepom sećanju. Iako se do Olimpije od aerodroma u Atini, putuje pet sati autobusom, kažu da se niko nije žalio na umor. Svi su oduševljeni prijemom i dočekom u velikom hotelskom kompleksu, gde će predstavnici iz šest država sveta biti prva tri dana. Mogu samo da zamislim kako će svi biti oduševljeni kada budu prisustvovali paljenju olimpijskog plamena, koji će krenuti put Pariza na Igre. Biće tu i upoznavanja, druženja, sportova, ali i zanimljivih naučnih radionioca na engleskom jeziku - istakao je Željko Tanasković, predsednik Evropske federacije školskog sporta.

 

Foto: BAŠS

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija