• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.10.2017

18:49

(VIDEO) PUČE STOTKA U ZADRU! Maestralni Vanja Marinković doneo Partizanu vrednu pobedu!

Partizan

(VIDEO) PUČE STOTKA U ZADRU! Maestralni Vanja Marinković doneo Partizanu vrednu pobedu!

Podeli vest

Košarkaši Partizana zabeležili su prvu pobedu u gostima u ovoj sezoni, pošto su u 4. kolu ABA lige pobedili Zadara sa 104:97. Maestralnu partiju odigrao je Vanja Marinković, koji je ubacio 33 poena

Celu utakmicu je Partizan bio bolji tim i vodio, ali je zbog katastrofalnog zagrađivanja koša dozvoljavao Zadranima da se drže u igri.

Imao je domaćin na kraju više od 20 ofanzivnih skokova, što jasno govori koliko je srpski tim igrao užasnu odbranu u reketu.

Ipak, sve ono što je odbrana kvarila, popravljao je napad, gde su utakmice karijere odigrali Vanja Marinković, koji je ubacio 33 poena i Đoko Šalić, koji je smestio 21 poen u koš domaćina.

Njima dvojici se u finišu pridružio Patrik Miler, koji je poenima u poslednjoj četvrtini sačuvao prednost crno-belima, a svoj skor popravio na 19 poena.

Srpski tim je bio oslabljen u ovoj utakmici, jer nije igrao Marko Čakarević.

ZADAR - PARTIZAN 97:104 (21:26, 27:29, 18:19, 31:30)

Dvorana: "Krešimir Ćosić". Gledalaca: 6.000. Sudije: Majkić, Nedović, Šundić.

ZADAR: Nouls 14, Bašić 9, Ivanov 11 (9sk), Kraljević, Jelenković, Krajina 15, Vuković, Brzoja 3, Špralja 16, Tomas, Božić 29 (10sk).

PARTIZAN: Miler 19, Vilijams-Gos 8 (8as), Tadić, Aranitović, Marinković 33 (8/7 za tri), Veličković 9, Tomić, Pecarski, Gavrilović 2, Andrić 10, Stevanović 2, Šalić 21.

UŽIVO:

Gotovo je! Partizan je pobedio sa 104:97!

I ponovo Miler, ovog puta iz kontre - 102:93 na 45 sekundi pre kraja!

Marinkoviiiić!!! Trojka od tablu - 98:93! A, onda je Miler ukrao loptu i izborio dva bacanja. Puče stotka u Zadru - 100:93!

Miler je ubacio oba bacanja i vratio vođstvo srpskom timu na četiri poena (95:91), domaćin je uzeo tajm-aut.

Samo dva poena prednosti na dva minuta do kraja! Partizan kao da sve čini da izgubi ovu utakmicu (93:91).

Plus šest za Partizan na 2:44 pre kraja (93:87). A, onda je Miler već u petoj sekundi napada išao sam na koš i popio blokadu! Na to je Šalić napravio nameran faul i sada meč odjednom ulazi u neizvesnu završnicu!

Dva potpuno neorganizovana napada Partizana i propuštena šansa da se uveća prednost - 93:85. A, Zadar ima više od 15 ofanzivnih skokova! Sramotna igra crno-belih u odbrani!

Marinkoviiiiiććć trojkaaaa - 93:82!

Četiri vezana poena Zadrana posle tajm-auta i izgubljena lopta Partizana, razlika pada na osam poena (90:82), pa Miroslav Nikolić uzima minut odmora.

Ide srpski tim na +12 (90:78)! Zakucao je Đoko Šalić i to je njegov 21. poen danas. Najefikasniji je u timu Partizana uz Vanju Marinkovića, koji je u koš domaćih smestio 27 poena.

Šalić i Miler vraćaju prednost crno-belima na deset poena (88:78).

Još jedna glupost crno-belih, Andrić je napravio potpuno besmislen faul, koji je rezultirao košem i dodatnim penalom! Partizan vodi 84:78.

Nova trojka Vanje Marinkovića, ali odgovara Špralja - 83:75 vode crno-beli.

Zadar otvara četvrtinu trojkom Božića, ali je istom merom uzvratio Marinković - 77:69.

 

 

Treća četvrtina:

Andrić je došao do 10 poena, Marinković je na 21, Miler i Vilijams-Gos na osam.

Osam poena prednosti za Partizan na kraju treće četvrtine - 74:66.

Dvojka Mihaila Andrića za plus 11 (74:64), a Patrik Miler potom drugi napad uzastopno promašuje šut...

Namerna, pa tehnička greška za domaće, ali Partizan to ne uspeva da materijalizuje da stvori neku veću prednost. Na minut i po pre kraja je osam razlike za crno-bele (72:64).

Na tri minuta pre kraja četvrtine, posle dosuđenog nesportskog faula Ivanovu, publika je počela sa skandiranjima "cigani, cigani" i "Ubij Srbina"!

Zadrani serijom dolaze na zaostatak od sedam poena (66:59) i to su sve poene postigli iz reketa.

I dalje Partizan ima problem da zatvori reket, ali drži vođstvo od 11 poena (66:55).

Trojka Mihaila Andrića iz kontre i crno-beli imaju 12 poena prednosti, najviše u dosadašnjem delu utakmice (62:50). Zadar uzima tajm aut.

Posle tri neuspela napada Partizana, Gavrilović je pogodio za prve poene u trećem delu meča (57:50).

Druga četvrtina:

Najefikasniji igrač meča je Vanja Marinković sa 19 poena, dok je Đoko Šalić postigao 14. Problem je što Zadar ima čak 11 skokova u napadu u prvom poluvremenu!

Partizan posle 20 minuta igre vodi sa 55:48.

Koš Vilijams-Gosa u poslednjoj sekundi označio je kraj poluvremena.

Trojka Novice Veličkovića i Partizan ide na devet poena prednosti - 51:42.

Sve po starom: Vanja Marinković zasipa koš Zadrana, ali na drugoj strani crno-beli ne mogu da uhvate gotovo ništa ispod svog koša. Ipak, srpski tim vodi sa 44:39.

Mini serija Partizan od 5:0, uz dva poena Šalića, koji je došao do ukupno 10. poena, a onda i koš plus faul Milera - 39:34 vode crno-beli u Zadru.

Neverovatna serija grešaka na obe strane, ali Zadar sve uspeva da popravi ofanzivnim skokom, pošto Partizan nikako ne uspeva da zatvori svoj reket - 34:34.

Brzoja košem uz faul donosi vođstvo Zadru (31:30), ali odgovara prvim poenima Stevanović (31:32).

Serija Zadrana 7:1 kojom dolaze do izjednačenja, ali je problem za domaće treća lična greška za najboljeg defanzivca Noulsa - 28:28.

Starsportphoto

Prva četvrtina

Miler koš i faul! Pogodio je i bacanje i Partizan odlazi na prvi veliki predah uz vođstvo od 26:21.

Ostalo je 19 sekundi do kraja četvrtine, Partizan ima napad i vodi 23:21.

Ubacio je Partizan 20 poena (20:16), a sve su postigli Marinković (12) i Šalić (8)!

Sjajna serija Marinkovića, koji sa dve trojke donosi prednost Partizanu 16:11, a on je od toga ubacio 12 poena!

Već tri skoka u napadu ima Zadar i tu pravi mnogo problema crno-belima (11:10). Najefikasniji za sada Vanja Marinković sa šest poena.

Posle četiri minuta igre 8:8, a svi poeni su postignuti iz reketa.

Vanja Marinković je pogotkom iz polaganja otvorio meč i doneo prednost Partizanu - 2:0. Tri otvorena šuta za tri poena promašili su crno-beli u naredna dva napada (2:2).


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
volim crno bele

pre 6 godina

Sada puce stotka ,a kada je pukla u Berlinu bila je bruka,kako samo znate da birate reci kada nekoga ne volite,al idemo dalje,neki jos ni za stotinu godina nece postici ono sto je Partizan.

mille

pre 6 godina

Znaci odbrana je katastrofa. To je mana trenera.\n

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17