• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.03.2018

16:35

DELEGATIMA SE SPAVA, DOK JA PRIČAM! Vuletić o Biniću koji nije pravnik, dvostrukim aršinima, VAR-u...

Partizan

DELEGATIMA SE SPAVA, DOK JA PRIČAM! Vuletić o Biniću koji nije pravnik, dvostrukim aršinima, VAR-u...

Podeli vest

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić otkrio je šta se dešavalo na tročasovnoj sednici Zajednice Super i Prve lige Srbije, te kako se nekim delagatima spavalo dok je on pričao o VAR tehnoligiji

- Govorili smo o pravoj nedoslednosti i dvostrukim aršinima ove komisije pri odlučivanjima. Predstavnik FSS zadužen za regularnost takmičenja, Dragiša Binić je na sednici nekoliko puta dao naznaku da nije pravnik, a ja sam se tad javno zapitao: "Ko, uopšte, piše njegove prijave?" Ako ne ume kao nepravnik da pronađe inkriminisano delo u obliku Disciplinskog pravilnika, kako je nekome uopšte poverena pravnička dužnost da obavlja takvu funkciju, a po sopstvenom priznanju on nije pravnik - kazao je Vuletić u izjavi za klupsku televiziju.

Osvrnuo se na tvrdnje da je kažnjavanjem Partizana i Crvene zvezde oduzimanjem bodova vraćeno na snagu krivično delo koje je izbaceno iz zakovnodavnog sistema Srbije još 2012. godine.

- Kad sam to rekao na sednici meni je generalni sekretar FSS rekao da je taj disciplinski pravilnik star 30 godina. U tome je problem, što se ne menja 30 godina i što je neko propustio da vidi da su dva dela izbačena iz Krivicnog zakonika Srbije još 2012. godine! Tražio sam da mi navedu jedan klub na tlu Evrope koji je kažnjen zbog javne izgovorene reči oduzimanjem bodova.

Nesuđeni vicešampion na tapetu Disciplinske komisije
Osvrnuo se Vuletić na prozivke koje su su stigle od čelnika Radničkog iz Niša.
Taj nesuđeni vicešampion trenutno je i sam na tapetu Disciplinske komisije FSS. Postupak je počeo tek pošto je dosta reakcija upućeno na saopštenje kluba iz Niša, u vezi sa skandaloznom rečenicom u kojoj se ovaj klub hvali javnosti da samo što želi to može i da namesti. Nagoveštava da je hteo da namesti utakmicu sa Javorom to bi i učinio. Oni ovoga puta to nije uradio, što ne znači ako mu se prohte ne može da uradi bez ikakvih problema. Kao i obično, ne lečimo uzroke, već se bavimo posledicama.

Istakao je čelnik crno-belih kako se Partizan i Crvena zvezda identično kažnjavaju za dela koja nisu u srazmeri.

- Ukazali smo na to da da nema ni govora o ratu saopštenjima, jer smo izašli sa samo jednim saopštenjem, nakon pet saopštenja FK Crvena zvezda, a čak četiri su se odnosili na utakmice koje je Partizan igrao sa drugim klubovima. Interesantno je i ne manje značajno da je Crvena zvezda za 5 saopštenja kažnjena na isti način kao Partizan za jedno saopštenje. A to jedno saopštenje se završava zahtevom FK Partizan za uvodenjem VAR tehnologije u srpskom fudbalu i uvodenjem inostranih sudija.

Vuletić je zvanično podneo inicijativu i samo je Partizan glasao za uvodenje video tehnologije (VAR).

- Izgleda da nam to ne treba. Imamo medije koji se ponašaju kao da su Zvezdina VAR tehnologija. Šta onda u našem fudbalu treba još da se uradi da bismo se ugledali na odluku borda FIFA da ce na Mundijalu u Rusiji biti korišcena VAR tehnologija. Možda to Zvezdi ne treba, Partizanu treba. Niko ne sme da bude privilegovan. Kad sam o ovome govorio deo delegata koji pripadaju klubovima Prve lige su komentarisali da nisu došli da slušaju probleme Zvezde i Partizana, da se njima spava, jedan je bio umoran, drugi bi da ide kući da spava...

Vazura je potom oštro poručio:

- Ako su klubovi Prve lige primljeni u Zajednicu sa superligašima samo da spreče i opstruišu najvažnije razgovore onda je to potpuno obrnuti redosled stvari kako se dolazi do regularnosti u takmičenju. Mi sve vreme pokušavamo da kaznimo posledice, a nikada se ne bavim uzrocima i to je najveći problem - poručio je Vuletić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17