• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.09.2018

15:05

PARTIZAN JE OŠTEĆEN, PRORAČUNOM MAŠINSKOG INŽENJERA! Zvezdin gol je neregularan, lopta je prešala 3/4 od celog obima

Partizan

PARTIZAN JE OŠTEĆEN, PRORAČUNOM MAŠINSKOG INŽENJERA! Zvezdin gol je neregularan, lopta je prešala 3/4 od celog obima

Podeli vest

Jedan navijač Partizana koji je po struci mašinski inženjer, strogo držeći se matematičkih formula i preciznih brojki, izračunao je da lopta prilikom šuta Boaćija nije celim obimom prešla gol liniju Partizana

Spomenuti navijač iz Bosne je razradio formulu duž cele stranice i došao do zaključka da je lopta ušla u mrežu golmana Stojkovića za 88 milimetara od 120 mm koliko je njen ceo obim.

Gledano kroz procente, to je 73,3% ili skoro 3/4 od celog obima.

JADNO I BEDNO IZVLAČENJE! STOJKOVIĆ NE VRAĆA PASOŠ, Partizan se oglasio: IZJAVA JE PLOD AFEKTA zbog sportske nepravde!

Navijač je detaljno razradio dimenzije stative i gol linije, alli i same lopte i došao do kristalno jasnog zaključka da je sudija Danilo Grujić na konstataciju pomoćnika Đokića priznao nerefularan pogodak.

PARTIZAN ISPLATIO PREMIJE IGRAČIMA! Vazura: Mi smo pobednici, za nas je derbi dobijen

Meč je završen rezultatom 1:1, a upravo je taj gol direktno uticao na krajnji ishod, ali i mnogo polemike posle meča.

Da li će neko posle ovoga imati kontraargument za centralnu temu posle 158. večitog derbija?


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marko

pre 5 godina

Ma sta prica ovaj inzinjer..? Valjda Mrkela najbolje zna. On iz loze poput orla nepogresivo vidi loptu preko crte. Inace ovaj inzinjer je 100% u pravu. Moj drugar IT tehnicar (inace Zvezdas) za desetak minuta je odgonetnuo ovu odluku i isto ustanovio sto i gospodin iz Bosne. Nije to uopste tesko, ali Zvezda se plasi takvih analiza, a u sustini je veoma prosta matematika i greske nema.

Amater

pre 5 godina

NISI RAZMATRAO PRAVU SLIKU...A I DIPLOMA TI NIJE VALIDNA T.J KUPIO SI JE.

AS

pre 5 godina

SVE MI SE ČINI DA JE TAKO????? KOLIKA JE MOGUĆNOST GREŠKE? JEL I TO REKAO?

AS

pre 5 godina

ZAŠTO NE UZME DA IZRAČUNA PO SNIMKU KOJI JE ZVEZDA DOSTAVILA SAČINJEN IZ UGLA SA TRIBINE?

Vukasin

pre 5 godina

... A za razliku od ovog , proračun mašinskog inženjera koji navija za Zvezdu kaže da je gol čist ! :)

Mica

pre 5 godina

Ha,ha,ha ovaj bi grobar mogao da drzi casove matisa svojim pajtosima.

Milan

pre 5 godina

On tacno zna koliko koja lopta ima obim? hahahahh besmisleno!?Neka lopta je mozda vise naduvana a neka manje tako da gubi ili dobija i na obimu dzaba mu i inzinjerstvo i skola kad ne razmislja o obimu lopte?Gol je cist ko suza,lopta je presla preko gol linije i tu nema dileme samo corav ne vidi da je lopta presla gol liniju.Napred Zvezdo?

Sale

pre 5 godina

Da li ti čoveče znaš da suza uopšte nije čista. Ona spira svu prljavštinu iz oka. Toliko o suzi i naravno, o vašem golu!!

Branko

pre 5 godina

Eh vi cigani vi ste uvijek u pravu, kad vratite lopto iz golauta i dadnete gol to je za vas sve cisto ka suza. Vi ste bijedni slijepci zadojeni mrznjom, svi drugi lazu vi gluoi cigani ste uvijek u pravu. Nemate pameti a mozga jos manje. Uvijek vam sudije pomazu u derbiju. Cigavi pogledajte istini u oci jednom za sva vremena.

Glodarcici

pre 5 godina

Pa nijedan grobar nema vise od srednje skole, vecina su sa OS !!! hhaahahhaaaaa i ovog su podkupili....a jos laznjak.... :D NIje ovo tacno....ja predlazem da se pozove Sofronije pevac i onaj mali sa naocarima sto proracunava....hehehehee

Zoran

pre 5 godina

Citam ove komentare i ne verujem sta ljudi pisu. Pojma sa matematikom nemate i gemoetrijom, ali pokusavate da ispadnete duhoviti, vickasti, a ne vidite koje gluposti pisete. Znam da je ovo napisano od strane inzinjera za vas shpansko selo, ali bar se uzdrzite od komentara, jer samo izspadate jos gluplji nego sto jeste.

kiDe

pre 5 godina

Prvo pitanje: kako je izmerena velicina 5,5 mm, odnosno cime? To je tacno, a 4,5 mm nije tacno. Drugo pitanje: ugao od 40 stepeni. Kako se doslo do njega? Opet pretpostavka. Trece pitanje: sta je x. Ako je lopta presla gol liniju x ne treba, ono je nula, sto znaci da je partizanov geodeta dokazao da je gol. Zasto mora da x bude vece od 120 mm. Sta je to 120mm. Debljina stative vec postoji, ne mora lopta da se pomera kos jednom za debljinu stative. Ako se meri sa slike, postoji NEPERCIZNOST, jer greska u jednom stepenu pravi gresku od nekoliko milimetara do nekoliko metara u zavisnosti od duzine.

Milovan

pre 5 godina

Pogledaj "ing" pažljivo sliku ali bez tvog natpisa i bez ovih linija, obrati pažnju gde se nalazi leva peta Stojkovića nalazi na gol liniji, pogledaj položaj njegovog tela, pogledaj gde se nalazi njegova desna ruka koja je u kontaktu sa loptom. pogledaj gde se nalazi lopta raspram kojeg dela leve ruke Stojkovića kada sve to dobro pregledaš uverićeš se da je gol Boaćija regularan.

Zoran

pre 5 godina

Možeš slobodno da pocepaš tu svoju navodnu diplomu!

abatos

pre 5 godina

Ako je proračun tačan i stvarno korektan, zašto niste prikazali tekst proračuna tako da je svima jasan i vidljiv. Zatim, edukujte novinara koji prenosi ovakav tekst, jer očigledno ne zna razliku između obima i prečnika, u ovom slučaju lopte. FIFA standard za lopte "5" kaže da je obim lopte 70 cm, iz čega sledi da je prečnik lopte 222,9mm. Pritisak je 0,6 bar-a. Očekivane promene na lopti u toku igre su povećanje obima od 1 cm, usled popuštanja na šavovima, što bi uticalo na povećanje prečnika na 226,1 mm, što znači da je eventualna promena u prečniku oko 3,2 mm. Istovremeno očekivan i dozvoljen je i pad pritiska za 0,1 bar, što bi samo smanjilo prečnik lopte. Sve u svemu prečnik lopte je oko 223 mm i tek kada to znamo možemo pričati i upoređivati nečija merenja. Sve mere navedene u gornjem tekstu nemaju nikakve veze sa situacijom u realnom svetu, pa sam sklon da kažem da je novinar ili tekst izmislio ili neko namerno plasira loše informacije.

AlCapo

pre 5 godina

Ako se jos uzme u obzir zakrivljenost povrsine zemljine kugle, i sferna aberacija sociva kamera koje su snimale, lopta uopste nije ni dosla do gola.

Aca

pre 5 godina

Uvedite celendz i vise ne moramo da komentarisemo ovakve situacije!

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija