• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Gligorić

27.11.2018

15:58

LEGENDARNI FUDBALER DEKO EKSKLUZIVNO ZA INFORMER: Partizan mi je doneo sreću!

Partizan

LEGENDARNI FUDBALER DEKO EKSKLUZIVNO ZA INFORMER: Partizan mi je doneo sreću!

Podeli vest

Partizan i Beograd su mi doneli sreću u sezoni 2003/04, kada sam s Portom postao prvak Evrope, poručuje legendarni fudbaler Deko (41) u ekskluzivnom intervjuu za Informer!

 

 

 Brazilac koji je nastupao za reprezentaciju Portugala tokom vikenda bio je gost kluba iz Humske i tom prilikom prisetio se mečeva sa crno-belima u Kupu UEFA 2000. i Ligi šampiona 2003.

Ceni nas

Srbija je zemlja sa izuzetno razvijenom fudbalskom kulturom, imate mnogo talentovanih igrača


U elitnom evropskom takmičenju Partizan i Porto su u Beogradu odigrali 1:1, a u revanšu je bilo 2:1 za portugalski tim. Porto je te sezone pod vođstvom Žozea Murinja napravio senzaciju i osvojio evropsku titulu.

Pamtite li mečeve s Partizanom u Ligi šampiona?

- Naravno. Partizan je 2003. godine imao sjajnu generaciju. Sadašnji sportski direktor Ivica Iliev je tada igrao protiv nas, a bio je tu još jedan igrač koji je sad kapiten (Saša Ilić, prim. aut.). Pobedili smo u Portu, ali imali smo i malo sreće. Naš tim je bio jak, ali sećam se da je protiv Partizana bilo neverovatno teško. Nismo tada mogli ni da zamislimo da ćemo postati šampioni Evrope. Pored Partizana, rivali u grupi su nam bili Real Madrid i Marsej, vrhunski timovi. Mogu slobodno da kažem da su nam Beograd i Partizan doneli sreću te godine.

 

Zvezda je napravila ogroman uspeh


Kako vidite danas rezultate Partizana i njegovog velikog rivala Crvene zvezde. Imaju li neke zanimljive igrače?
de- Video sam da je Zvezda u Ligi šampiona, da su napravili veliki uspeh. Priredili su i veliko iznenađenje pobedivši Liverpul i ide im lepo. Partizan je poznat kao klub koji proizvodi talente. Kao što sam rekao, ovo je sada prijateljska poseta, ali ne i jedina. Dolaziću ponovo da pogledam kakvim talentima raspolažu crno-beli.

Šta je razlog vašeg ponovnog dolaska u Beograd?

- Imam prijatelje ovde i zadovoljstvo mi je što sam se vratio u Beograd nakon 15 godina. Sada radim s klubovima kao menadžer. Srbija je zemlja sa izuzetno razvijenom fudbalskom kulturom, imate mnogo talentovanih igrača. Partizan je veliki klub, ima bogatu istoriju, mnogo trofeja i mnogo igrača koji sada igraju na visokom nivou. Pozvali su me i sa zadovoljstvom sam prihvatio da dođem.

U kakvom vam je sećanju ostala saradnja sa srpskim fudbalerima s kojima ste igrali, Ljubinkom Drulovićem, Nemanjom Matićem i Branislavom Ivanovićem?

- Matić je jedan od najboljih srpskih igrača. Dok smo bili zajedno u Čelsiju, on je bio mlad igrač, pa kada sam otišao u Brazil, čuo sam da je prešao u Benfiku, pa se vratio u Čelsi, a nakon toga otišao u Junajted. Srećan sam kad vidim kako ide njegova karijera. S Ivanovićem sam igrao u Čelsiju, ali nisam ostao u kontaktu ni sa jednim od njih. Drulović je legenda u Portugalu, mnogo ga cene i u Portu i u Benfiki.

Ko vam se od srpskih fudbalera još dopada?

- Imate veoma kvalitetne igrače. Kažem, Matić je jedan od najboljih zadnjih veznih u Evropi. Bio sam vezni igrač, pa mi je najlakše da analiziram igru vezista. Sviđa mi se i Aleksandar Mitrović, dobro gura u Premijer ligi u dresu Fulama. Kao objektivni gledalac, mogu da kažem da je fudbal u Srbiji na visokom nivou. Video sam i rezultate nacionalnog tima, imate odlične pojedince. Uostalom, tokom karijere igrao sam protiv mnogih igrača iz Srbije. Primer su dueli protiv Nemanje Vidića, dok je bio u Junajtedu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17