• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.04.2019

14:52

DIVAC VELIČAO PARTIZAN I BOCNUO ZVEZDU: Peđa i Beli su igrali za one što nisu baš dobri!

Partizan

DIVAC VELIČAO PARTIZAN I BOCNUO ZVEZDU: Peđa i Beli su igrali za one što nisu baš dobri!

Podeli vest

Legendarni srpski košarkaš Vlade Divac, generalni menadžer i potpredsednik košarkaških operacija Sakramento Kingsa, izabran je za prijem u Kuću slavnih NBA lige, a priznaje da je vreme koje je proveo u Partizanu uticalo na sve što mu se kasnije dogodilo u karijeri

Pričao sam sa porodicom. Shvatio sam šta sam uradio i sa kime sam igrao, to je neverovatno. Zahvalan sam svim ljudima, koji su na neki način uticali na moju karijeru. Kada se ovakve stvari dese, vraćate se na početak. Imao sam 14 godina kada sam napustio porodicu kako bih se bavio košarkom. Pustili su mi da ostvarim svoje snove - kazao je Devica za američke medije. 

Tokom karijere za Partizan je igrao tri sezone, dok se kasnije na kratko zadržao i u Crvenoj zvezdi. Pohvalio je crno-bele, ali i "bucnuo" velikog "crveno-belog" rivala, bivši tim Peđe Stojakovića i Nemanje Bjelice.

- Partizan i dalje stvara NBA igrače. To je verovatno klub kroz koji je prošlo najviše NBA igrača, kao što je Bogdan Bogdanović. Peđa Stojaković i Nemanja Bjelica su igrali za drugu ekipu, ali oni nisu baš dobri - našalio se Vlade.

(VIDEO) DIVAC SKORO ZAPLAKAO! Ovacije navijača, dirljiv video Kingsa za SRPSKU LEGENDU!

EMOTIVNI DIVAC! Zbog ovoga čoveka je na VRHU SVETA!

Divac je u najjačoj ligi sveta igrao od 1989, a u karijeri je branio boje Los Anđeles Lejkersa, Šarlon Hornetsa i Sakramento Kingsa.kaže da je tokom karijere uvek hteo više. 

- Kada sam uspeo da se probijem u tim želeo sam da igram barem pet minuta, onda sam želeo da budem starter. Bio sam i pohlepan, uvek sam želeo nešto više.  Tako je to u sportu, uvek želite više. Kada sam uspeo da dođem do reprezentacije hteo sam u NBA, kada sam to uradio hteo sam i više od toga.  Sada imam 50 godina i umoran sam, mislim da sam ispunio sve ciljeve, kao igrač.

Foto: printscreen

 

Kaže da je teško istaći jedan trenutak u karijeri koji mu je bio najdraži.

- Imao sam čast da igram za sjajne trenere, imao sam i sjajne saigrače. Početkom karijere osvojio sam četiri prvenstva i od te ekipe 'stvorena' su tri, četiri člana Kuće slavnih – Dino Rađa, ja i, trebalo bi, Toni Kukoč... Imali smo samo 16, 17 godina. Onda sam došao u reprezentaciju i medalje sa Olimpijskih igara za svoju zemlju su bile nešto fantastično - zaključio je Divac.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17