• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.07.2020

18:25

BANJAK ZAPALIO VEČITE: Derbi!? Ufff, moram da igram taj meč! Kamerunac PODIGAO Grobare na noge!

Partizan

BANJAK ZAPALIO VEČITE: Derbi!? Ufff, moram da igram taj meč! Kamerunac PODIGAO Grobare na noge!

Podeli vest

Nova akvizicija Partizana, Kamerunac Maki Banjak, oduševljen je dolaskom u redove kluba iz Humska. Banjak je istakao da je igranje večitog derbija kao i atmosfera na tribinama, jedan od važnih faktora zbog kojih je odabrao crno-beli dres ovoga leta

Kamerunac je u četvrtak uveče doputovao na Zlatibor i priključio se pripremama crno-belih, a ovog jutra odradio prvi trening.

DA SMO OSTALI JUGOSLAVIJA BILI BI NAJBLOLJI U SVEMU! Bosanac poručio Amerima: Ponosam sam što sam sa Balkana!

Posle prve sesije, portparol Biljana Obradović je odradila razgovor sa njim i istakla da su interesovanje i pregovori trajali punih godinu dana.

- Nažalost, nismo mogli da sklopimo ugovor u poslednjih godinu dana. Zaista mi je mnogo značilo jer je Partizan imao toliko interesovanje za mene i veoma sam srećan što sam ovde- rekao je Banjak na početku.

Istakao je da ima veliku želju da zaigra u "večitom" derbiju.

- Kako da ne, gledao sam polufinale Kupa na TV i pomislio: 'uf, želim da igram ovu utakmicu'. Volim derbije, to je najveća utakmica.

Zadužio je broj tri koji je u Partizanu pre njega nosio Leandre Tavamba.

- Taj broj ima za mene poseban značaj, jer sam imao teške momente u životu. Počeo sam u nacionalnom timu da igram sa brojem tri i od tada je sve krenulo na bolje za mene. Hrišćanin sam, a Isus Hrist je vaskrsao trećeg dana.

Njegov brat je prošle sezone igrao u Napretku iz Kruševca.

- On je ovde već sedam godina i stalno me je zvao da dođem. To je još jedan razlog zbog kog sam izabrao Partizan i Srbiju. Brat trenutno traži klub, a igra na poziciji napadača.

Dobro se poznaje sa Markom Valijenteom, Špancem koji je nedavno igrao za Partizan.

- Kada je on bio u Barseloni B, ja sam bio u mlađem timu. On mi je bio neka vrsta uzora. Igramo na istoj poziciji i dopada mi se njegov stav, karakter i stil!

Savo Milošević?

- Jedan od mojih prijatelja mi je rekao da čim dođem ovde odmah se slikam sa Savo Miloševićem i pošaljem mu sliku.

Poznaje se i sa Denisom Stojkovićem.

- Denisa znam još dok je bio u mlađim kategorijama Olimpije, jer je povremeno dolazio da trenira sa prvim timom.

Sejduba Suma?

- Znam ga još dok sam igrao u Ljubljani, jer je prijatelj sa mojim bratom. Imamo još jednog druga i oni su dolazili zajedno.

Sa Olimpijom nije uspeo da osvoji titulu, ali u Partizanu se ciljevi znaju.

- Za mene je najvažnije, a to sam rekao Sumi, da ovde budemo šampioni. Od njega sam to tražio da mi obeća- istakao je Banjak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17